۰ نفر
۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۵:۵۶

به گزارش خبرگزاری مهر،

وزیر بهداشت در خصوص برخی تبلیغات و تولید تنقلات و سایر کالاهای آسیب رسان با تاکید بر اینکه نمی توان تولید را متوقف کرد گفت: باید با وضع عوارض مصرف را کنترل کرد.

دکتر سید حسن هاشمی در خصوص تبلیغات گسترده برخی تنقلات در رسانه ها و در سطح شهرها اظهار داشت: به هر حال ما هم شاهد این نوع تبلیغات در سطح شهرها هستیم و این درحالیست که این کالاها پروانه بهداشتی دارند و به میزان بسیار زیاد هم تولید می شوند و بر اساس قانون نمی توان جلوی تولید این نوع کالاها را گرفت.

وی افزود: برخی تنقلات شور مثل چیپس و پفک و یا حتی سوهان و گز هم در برخی موارد در صورتی که توسط کودکان دارای اضافه وزن و افراد مبتلا به پرفشاری و قند مورد استفاده قرار گیرند صدمات جبران ناپذیری را پدید می آورند.

وزیر بهداشت یادآور شد: در خصوص کنترل مصرف این قبیل تنقلات و دیگر کالاهای آسیب رسان به نظر می رسد باید با برنامه ریزی و وضع عوارض دست به اقداماتی زد که در نهایت کاهش مصرف را به دنبال دارد.

وی با اشاره به اینکه تاکنون موفق به متقاعد کردن دولت هاو مجالس در وضع عوارض بر این کالاها نشده ایم، به تجربه موفق سایر کشورها در کنترل مصرف این نوع کالاها از طریق وضع عوارض اشاره کرد و گفت: در ۷۰ کشور مطالعه ای صورت گرفته است که توانسته اند با وضع عوارض مصرف کالاهای آسیب رسان در میان افراد جامع و گروه های مختلف کاهش بدهند.

وزیر بهداشت با یادآوری اینکه این مسئله با وضع عوارض بر خرده فروشی سیگار نیز محقق می شود تاکید کرد: از این طریق ما می توانیم ۱۱ هزار میلیارد به درآمدهای کشور اضافه کنیم.

وی خواهان توجه جدی مجلس و دولت به وضع عوارض بر کالاهای آسیب رسان شد و تاکید کرد: در شرایطی که نمی توان جلوی تولید را گرفت، می توان با وضع عوارض مصرف را کنترل کرد.

 

2323

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 401997

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 5 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۶:۳۳ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۷
    13 0
    كاملا درست فرمودند مردم خودشون بايد اگاه باشند و مصرفشون رو كنترل كنند .
  • صابر US ۰۸:۱۰ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۷
    9 2
    آقای دکتر هاشمی وزیر محترم بهداشت همیشه حرفهایتان ارزشمند و منطقی است . امید است به آنها پرداخته شود.
  • بی نام IR ۱۱:۴۸ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۷
    5 4
    من بشدت معتاد چیپس هستم اوایل فکر میکردم فراخور سن هست اما در سی سالگی هم روزانه یک بسته مصرف میکنم.. اما تا دلتون بخواد از مضراتش مطلب خوندم.. لامصب کلینیک ترک اعتیاد هم نداره.
  • سامان A1 ۱۲:۰۵ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۷
    0 3
    خدمت جناب وزیر عرض شود که داستان سیگار با چیپس و پفک کاملا متفاوت است.مطالعات مختلفی هم موید این امر می باشد. اگر چه مالیات بر سیگاریا هر اسم دیگری مصرف آن را کاهش میدهد اما باید حواسمان باشد که قشر مصرف کننده سیگار چه افرادی هستند .کالاهای جانشین با سیگار کدامها می باشند. مطالعات نشان میدهد که بار مالیاتی این بین روی افراد گروههای پایینی درامد می افتد.ثروتمندان اینقدر سبد تفریحی متنوعی دارند که بود یا نبود سیگار توفیری به حالشان ندارد اگرچه افزایش قیمت هم همینطور برایشان اهمیتی ندارد. اما فقیرترها چطور مسائل سیاستگذاری اینقدر ساده نیست و پیچیدگیهای زیادی دارد که در تحلیلهای موافقان و مخالفان هم دیده میشود.