ایرنا نوشت:

نیروگاه اتمی فوکوشیما داییچی ژاپن که در زلزله شدید سال 2011 میلادی و سونامی پس از آن آسیب دید، بار دیگر دچار مشکل شد و مواد رادیواکتیو از آن نشت کرده است.

به گزارش روز دوشنبه تلویزیون «ان.اچ.کی.» ژاپن، سیستم های هشدار دهنده نیروگاه اتمی «فوکوشیما داییچی» مواد رادیواکتیو را در محوطه و آب های اطراف نیروگاه ثبت کردند و وضعیت «خطرناک» را اعلام کردند.

مسوولان نیروگاه اتمی «فوکوشیما» و شرکت پشتیبانی کننده آن اعلام کردند: از روز گذشته - یکشنبه - در یکی از کانال تخلیه در محوطه این نیروگاه مقدار قابل توجهی مواد رادیواکتیو مشاهده شده است.

تلویزیون «ان.اچ.کی» اعلام کرد: پس از مشاهده مواد نشت شده در محوطه نیروگاه، شرکت برق توکیو، تحقیقات و بررسی خود در خصوص علت وجود این موضوع را آغاز کرده است.

مسوولان نیروگاه اتمی فوکوشیما، پیشتر نیز از نشت مجدد سطح بالای عنصر رادیواکتیو «سزیم» در آب های اطراف این نیروگاه خبر داده بودند.

یکی از مسوولان شرکت برق توکیو گفت: حدود ساعت 10 صبح به وقت محلی روز یکشنبه - دیروز - سیستم اعلام خطر این نیروگاه به صدا درآمد و پس از بررسی مشخص شد که میزان مواد رادیواکتیو در کانالی که به بندری در آن نزدیکی منتهی می شود، افزایش یافته است.

بر این اساس، اندازه گیری سطوح مواد رادیو اکتیو در محل نشان دهنده آن است که مواد ساطع کننده «اشعه بتا» که در شرایط عادی قابل ردیابی نیست تا هفت هزار و 230 «بکرل در لیتر» - واحد اندازه گیری اشعه بتا - افزایش پیدا کرده است.

شرکت برق توکیو ظن آن دارد که آب آلوده موجود در این کانال احتمالا به بنادر اطراف نشت کرده باشد. به همین خاطر، این شرکت همه فعالیت های مربوط به انتقال آب آلوده را به حال تعلیق در آورده و دریچه این کانال در مجاورت بندر را بسته است.

مسوولان نیروگاه اتمی فوکوشیما دائیچی ژاپن اعلام کردند: پس از بررسی مسائل و مشکلات باقی مانده در این نیروگاه اتمی متوجه شده اند که رفع مشکلات موجود بسیار دشوارتر از آن چیزی است که پیش از این تصور می شد.

تلویزیون «ان اچ کی» گزارش داد: دو سال پیش، اعضای کمیته دولتی بعد از بررسی وضعیت نیروگاه اتمی فوکوشیما دائیچی اعلام کردند که سیستم خنک کننده راکتور شماره سه این نیروگاه دو روز پس از وقوع زمین لرزه سال 2011 میلادی از کار افتاده است، اما نتایج بررسی های جدید شرکت توکیو الکتریک به عنوان مجری نیروگاه فوکوشیما دائیچی در محل این نیروگاه نشان داد سیستم خنک کننده این راکتور شش ساعت پیش از وقوع زمین لرزه و سونامی از کار افتاده بود و همین موضوع باعث شد سوخت هسته ای بیشتری ذوب شود و در قسمت های زیرین راکتور جمع شود.

این گزارش می افزاید: اما اکنون مشخص شد ذوب میله های سوخت راکتور فوکوشیما دائیچی بسیار زودتر از آنچه که مقامات تصور می کردند، شروع شده و مواد هسته ای بسیار بیشتری پس از ذوب، وارد بخش های زیرین تجهیزات این نیروگاه اتمی شده است.

نتایج تحقیقات در نیروگاه فوکوشیما از سوی کارشناسان ژاپنی نشاندهنده آن است که اقدام کارکنان این نیروگاه مبنی بر تزریق آب به داخل راکتور شماره دو این نیروگاه هنگام وقوع حادثه زمین لرزه و سونامی مشکلات این نیروگاه اتمی را پیچیده تر کرده است.

این کارشناسان معتقدند، آبی که به راکتور شماره دو تزریق شد، به احتمال زیاد با سوخت داخل این راکتور ترکیب شده و همین موضوع باعث تولید هیدروژن بیشتری شده و این ماده در نهایت به افزایش شدید دمای داخل راکتور منجر و ذوب میله های سوخت هسته ای را تسریع کرده است.

مسوولان این نیروگاه حتی اخیرا دست به ابتکار جدیدی زده و به ایجاد تونل های بتنی مخصوص در زیر نیروگاه روی آورده اند.

آنان اعلام کردند که اجرای این طرح می تواند مانع از نشست آب های آلوده به مواد رادیو اکتیو و پرتوزا نیروگاه، به اقیانوس شود.

نیروگاه هسته ای دائیچی در فوکوشیما بر اثر حادثه زلزله و سونامی پس از آن در 11 مارس سال 2011 میلادی - 20 اسفند سال 89 - دچار آسیب جدی شد و در نتیجه آن مواد رادیواکتیو به دریا نشت کرد. میزان نشت مواد رادیواکتیو به دریا به حدی بود که آبزیان سواحل آمریکا نیز آلوده شدند.

در این حادثه که متخصصان آن را پس از حادثه «چرنوبیل» در روسیه بزرگترین فاجعه اتمی می دانند، بیش از 23 هزار کشته و مفقود داشت.

این حادثه باعث تعطیلی ده ها راکتور هسته ای ژاپن و در نهایت بازنگری در مقررات حفظ و نگهداری نیروگاه های هسته ای آن کشور شد.

دولت ژاپن علاوه بر زیان های اقتصادی که در اثر این حادثه متحمل شد، با مشکلات روحی و روانی افرادی مواجه است که علاقه ای به بازگشت به سرزمین اجدادی خود ندارند.

با اینکه دولت ژاپن تلاش زیادی برای بازسازی مناطق آسیب دیده جهت بازگشت مردم داشت، اما گزارش ها نشان می دهد، مردم این مناطق که تنها 200 کیلومتر با توکیو پایتخت ژاپن فاصله دارد، به دلیل خاطرات بد به جا مانده از این حادثه، مایل به بازگشت به خانه های خود نیستند.

4949

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 401526

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 3 =