نسرین وزیری در روزنامه ایران نوشت:

ادعای حضور افرادی با تابعیت دوگانه در نهاد ریاست جمهوری در حالی خبرساز شده است که گویا مدعیان تفاوت میان برخورداری از گرین کارت (green card) و تابعیت (citizenship) را نمیدانند. گرین کارت نوعی مجوز اقامت بدون کسب ویزا است که تحت شرایطی شامل حال تحصیل کنندگان و شاغلین غیرامریکایی مقیم آن کشور میشود اما «تابعیت» در هر کشوری تابع قوانین خاص خویش است. کما اینکه براساس ماده 979 قانون مدنی جمهوری اسلامی ایران، کسانی میتوانند تابعیت ایران را تحصیل کنند که «به سن 18 سال تمام رسیده باشند»، «پنج سال اعم از متوالی یا متفاوت به صورت قانونی در ایران ساکن بوده باشند»، «فراری از خدمت نظامی در کشور متبوع خود نباشند» و «در هیچ مملکتی به جرم مهم یا جنایت غیرسیاسی محکوم نشده باشند.»

براساس بند 12 قوانین سیاسی امریکا (policy manual) که به قوانین شهروندی و تابعیت (Citizenship & Naturalization) در این کشور مربوط است، تحصیل تابعیت در ازای پذیرش در مصاحبه (Naturalization examination)، تأیید نهادهای امنیتی (include security checks)، شخصیت اخلاقی مورد تأیید (Good moral character)، ازدواج با شهروندان امریکایی و سوگند وفاداری (Oath of Allegiance) است. سوگندی که در متن آن وفاداری به حاکمیت امریکا و تعهدهای نظامی این کشور قید شده است [این اطلاعات از وبسایت قوانین امریکا به آدرس uscis.gov استخراج شده است]. آنچنان که از قانون مذکور برمیآید، کسب تابعیت در امریکا تنها در ازای برخورداری از یکی از این شرایط نیست و باید تمامی آنها حاصل شود. از این رو تحصیل تابعیت در این کشور بسیار سخت بوده و گاهی سالها ممارست میطلبد تا از هر یک از این خوانها عبور شود. حال آنکه دریافت گرین کارت از این کشور تابع شرایط سهلی همچون پذیرش در لاتاری (lottery)، تحصیل یا اشتغال در امریکا است که به گزارش سایت globalusagreencard، سالانه به 55 هزار نفر اعطا میشود. اتفاقاً اعطای سالانه این میزان گرین کارت نمایندگان امریکا را بر آن داشته تا شرایط سختگیرانهتری را برای دریافت آن در نظر بگیرند.
یوسف مولایی، استاد حقوق بینالملل نیز با تأکید بر اینکه برخورداری از تابعیت امریکایی در تعارض با هویت ایرانی افراد میتواند باشد، به «ایران» گفت که برخورداری از تابعیت دوگانه، مانع از کسب مسئولیت در نظام جمهوری اسلامی ایران خواهد بود. چرا که سوگند وفاداری در امریکا به منزله علقه عاطفی و وابستگی کامل به آن کشور است. حال آنکه گرین کارت تنها مجوز اقامتی بلندمدت است اما به هیچ وجه به منزله تابعیت نیست.
آنچه سبب شد به تفاوت میان این دو بپردازیم، ادعای 12 نفر از نمایندگان مجلس درباره بهکارگیری افراد دارای تابعیت مضاعف از امریکا در نهاد ریاست جمهوری است که روز یکشنبه هفته جاری در قالب تذکری به رئیس جمهوری عنوان شده و خواستار جلوگیری از ادامه فعالیت مسئولان دو تابعیتی شاغل در دولت یازدهم شدند.
البته حجتالاسلام مجید انصاری، معاون امور مجلس ریاست جمهوری با بیان اینکه اصل تذکر مبتنی بر اطلاعات نادرست و یک تهمت آشکار است، گفت: هیچ فردی در دفتر رئیس جمهوری و در نهاد ریاست جمهوری دارای تابعیت مضاعف نیست. دفتر رئیس جمهوری هم در اطلاعیهای اعلام کرد: اخیراً و با کمال تأسف شاهد آن بودیم که تنی چند از نمایندگان محترم، به عنوان تذکر به رئیس جمهوری و بدون هرگونه تحقیق یا پرسش و گفتوگو، افترای مجعول برخی از رسانههای افراطی وابسته به صهیونیستها در ایالات متحده امریکا را تکرار نموده و عنوانی را به «یکی از مسئولان ارشد دفتر رئیس جمهوری» نسبت دادند که کذب محض بوده و به هیچ وجه واقعیت ندارد.

 

 

2929

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 397529

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 8 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۵:۵۶ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۹
    33 44
    چرا مغلطه می کنید. کسی که حاضر نیست از گرین کارتش بگذره، قطعا علاقه شدیدی به اونطرف دارد که نباید در مراکز حساس بماند. طبق قانون صاحب گرین کارت هم بایستی هر سال به امریکا سفر کند وگرنه لغو گرین کارت می شه. آیا درست است که آدمها با اطلاعات کاملا حساس و خیلی وقتها با همان لپ تابی که اینجا استفاده می کنند هرسال بروند امریکا؟؟؟
    • هين A1 ۰۸:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۱/۰۹
      10 2
      براي سلامتي روح و روان اقايون دلواپس دعا ميكنم.... خداوند انشالله همه دلواپسان رو شفا بده....