گزارش جدید دولت از بیکاری فارغ‌التحصیلان

مهر نوشت:

معاون اول رئیس جمهور می‌گوید اشتغال‌زایی در 10سال گذشته صفر بوده و این مسئله باعث شده تا بیکاری فارغ التحصیلان نگران کننده شود، برای خروج از این وضعیت باید سالیانه 800 هزارتا یک میلیون شغل ایجاد کنیم.

آخرین گزارش مرکز آمار ایران نشان می دهد تعداد بیکاران مطلق کشور 2 میلیون و 500 هزارنفر و تعداد افرادی که در معرض بیکاری قرار دارند یک میلیون و 800 هزارنفر است. همچنین بیشترین تعداد بیکاران مربوط به گروه سنی زیر 30 سال می شود و طبق اعلام مقامات دولتی، حدودا یک میلیون و 200 هزارنفر از کل بیکاران کشور را فارغ التحصیلان دانشگاهی تشیکل می دهد.

نرخ بیکاری جوانان 2 برابر نرخ عمومی کشور و بیکاری زنان متقاضی شغل کشور نیز تا 40 درصد است؛ از اینرو بیکاری و تقاضا برای شغل به عنوان یکی از مهم ترین خواسته ها و نیازهای خانوارهای ایرانی شناخته می شود؛ موضوعی که دولت تدبیر و امید در دوره فعالیت یک و نیم ساله خود قادر به حل آن نبوده است.

متاسفانه طی دوران های گذشته، دولت ها از موضوع بیکاری و تقاضاهای شغل در کشور به عنوان یک سوژه تبلیغاتی استفاده کرده و بیشتر از اینکه در زمینه کاهش بیکاری اقدامات موثری را انجام داده باشند، درباره آن سخن گفته شده و وعده داده اند.

بنابراین بیکاری در طول دو دهه گذشته به یک مسئله جدی و دغدغه برای خانواده ها تبدیل شد و با ناتوانی دولت ها در حل کامل آن، امروز کشور با انباشت تقاضا برای کار مواجه است و فارغ التحصیلان دانشگاهی برای ورود به بازار کار با دشواری ها و مسائل فراوانی روبرو هستند.

توقف اشتغال زایی جدید در 10 سال گذشته

مسئولان وزارت کار می گویند در صورتی که کشور بخواهد از بیکاری خارج شود و به نیازهای شغلی جوانان پاسخ مناسبی بدهیم، سالیانه بین 800 هزار تا یک میلیون شغل باید ایجاد شود؛ اما مقامات دولت تدبیر و امید معتقدند در 10 سال گذشته تقریبا هیچ شغل موثری به اقتصاد کشور اضافه نشده است.

تنها در دو دولت سابق کشور، آمارهای فراوانی از ایجاد سالیانه 2 میلیون و 500 هزار شغل جدید در کشور ارائه شد، اما کارشناسان اقتصادی و بازار کار معتقدند در شرایطی که کشور دچار رکود شدید بوده و نرخ رشد اقتصادی منفی بوده است، چگونه دولت می توانست میلیون ها فرصت شغلی ایجاد کند؟

حال اسحاق جهانگیری؛ معاون اول رئیس جمهور درباره بیکاری گفت: طی 10 سال گذشته میزان اشتغال زایی خالص در کشور نزدیک به صفر بوده، متاسفانه وضعیت بیکاری نیروهای تحصیل کرده در کشور نگران کننده است.

وی با بیان اینکه اقتصاد ایران مستعد تولید شغل است افزود: این ظرفیت در اقتصاد کشور وجود دارد که سالانه بین ۸۰۰ هزار تا یک میلیون شغل ایجاد شود و لازمه اشتغال زایی سرمایه گذاری است.

جهانگیری موتور حرکت تولید و اشتغال زایی را بخش خصوصی برشمرد و بیان داشت: با ابلاغ سیاست های اصل ۴۴ توسط مقام معظم رهبری و تاکید بر حضور پُر رنگ بخش خصوصی، دیگر به مصلحت نیست که بر سر این موضوع که صنایع دولتی باشد یا خصوصی بحث شود؛ بلکه باید با حمایت از حضور بخش خصوصی به فکر تولید بود.

سالیانه 800 هزار تا یک میلیون شغل نیاز داریم

مسئولان دولت تدبیر و امید در واکنش به ناتوانی این دولت در حل مسئله بیکاری و وعده های داده شده در این زمینه، اعلام کرده با مثبت شدن نرخ رشد اقتصادی کشور، باید زمانی سپری شود تا اثرات آن بتواند خود را در عرصه اقتصادی نشان دهد؛ از اینرو اشتغال زایی های صورت گرفته نیز با فاصله خود را نشان خواهد داد.

آنها همچنین اعلام کرده اند در سال جاری 400 هزار فرصت شغلی جدید ایجاد شده است. در عین حال، نرخ بیکاری تک رقمی اعلام شده در تابستان امسال در فصل پاییز دوباره افزایش یافت و هنوز هم صدها هزار درخواست برای اشتغال از سوی جوانان و به ویژه فارغ التحصیلان دانشگاهی وجود دارد.

یکی از معضلات مربوط به بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی، عدم مهارت برای پذیرش تصدی های بازار کار و منطبق نبودن آموزش های دانشگاهی با نیازهای بنگاه ها است. در اینباره رئیس جمهور به تازگی خواستار بازنگری در رشته های دانشگاهی شده و بر این موضوع تاکید می شود که باید از ادامه پذیرش دانشجو در برخی رشته هایی که بازار کار ممکن است تا سال ها نیازی به آن نداشته باشد، جلوگیری شود.

همچنین سازمان فنی و حرفه ای کشور نیز طرحی را برای مهارت آموزی فارغ التحصیلان دانشگاهی ارائه کرده و مسئولان این سازمان می گویند از طریق این آموزش ها که برای اولین بار به فارغ التحصیلان دانشگاهی ارائه می شود، به دنبال پُر کردن خلاء بین عدم مهارت کارجویان و نیازهای واقعی بازار کار هستند

 

45503

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 396613

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 16 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی A1 ۰۹:۰۷ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۳
    15 2
    مگه قرار نشد کمی بیش از صد روزه این مشکلات حل بشه
  • بی نام A1 ۰۹:۴۴ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۳
    13 3
    چشمشون روشن
  • بی نام A1 ۰۹:۴۵ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۳
    16 1
    آفرین به دولت پاک دست. دستش درد نکنه ...
  • عارف A1 ۱۸:۳۶ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۳
    22 0
    ای برادر مادیدیم شما لیسانسین بیکارین بافوق دیپلم ول کردیم ادامه تحصیلو بدبخت کردند اخه نمی دونید جوونی که سرمایه نداره پارتی هم نداره جوان سالم فارغ التحصیل بیکاری وازدواج نکردن و کمبود جمعیت جوان و بیشترشدن فساد معتادشدن و فقر و فرارمغزها و فلج شدن تدریجی ونابودی کشور
  • ابوالفضل IR ۲۰:۳۹ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۳
    11 1
    تو مملکت ما هر دولتی که میاد دولت قبلی میکوبه.میگه فقط من خوبم.آقای احمدی نژاد دولت های قبلی رو کوبید.حالا این دولت هم ...باید هشت سال منتظر موند تا دید نظر دولت بعدی درباره شما چیست؟
  • رسول A1 ۰۸:۱۷ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۶
    6 0
    بايد بازنشستگي با سابقه ٢٠ سال سختي کار به ١۵ سال براي صنايع توليدي مثل ايران خودرو تغيير پيدا کنه تا نيروي انساني بيشتري جذب کار شوند ضمنا بعد از سابقه ١۵ سال بدليل سختي کار کيفيت در کار کاهش مي يابد با توجه به اينکه بيش از نيمي سهام صنعت کشور در اختيار تامين اجتماعي مي باشد اين سازمان از عهده حقوق بازنشتگي بر مي ايد نمايندگان مجلس و دولت با تصويب قانون بازنشستگي با سابقه ١۵ سال مي توانند نيروي انساني زيادي را جذب صنايع توليدي نمايند
  • جانباز A1 ۰۷:۴۵ - ۱۳۹۳/۱۱/۰۹
    11 4
    درکشوری که از نظر سروت دردنیا حرف اول رامیزند چرا باید اینهمه بیکار داشته باشیم انوقت میگویید چرا جوانان به سمت خلاف میروند جلوی اینهمه دزدی را که بگیرید دیگرنمیتوانید حتی یک بیکار ویک خلافکار در کشورببینید ...