حمله به دفتر نشریه فکاهی فرانسوی شارلی ابدو در پاریس که به کشته شدن 12 نفر و زخمی شدن عده ای دیگر منجر شد، فصل تازه ای را در نحوه برخورد دستگاه های اطلاعاتی و امنیتی فرانسه با مسلمانان باز خواهد کرد.

فیلمی که شبکه تلویزیون دولتی فرانسه روز چهارشنبه عصر پخش کرده، عاملان حمله به دفتر این نشریه را نشان می دهد که الله‌اکبر گویان به افراد حاضر در صحنه تیراندازی می کنند و نهایتا فریاد بر می آورند که ما انتقام پیامبر را گرفته ایم.

هنوز هیچ گروه یا سازمانی مسئولیت این حملات را به عهده نگرفته است اما ظاهرا افراد مسلح که گویا سه نفر بوده اند در اعتراض به انتشار یک کاریکاتور موهن نسبت به پیامبر عظیم الشان اسلام (ص) که نشان می دهد گروه داعش برای ایشان نیز احترام و شانیتی قائل نیست و یا به روایتی دیگر در اعتراض به انتشار کاریکاتوری از ابوبکر البغدادی، دست به این عملیات خونین زده اند تا خالق این اثر موهن را مجازات کنند.

فارغ از اینکه آیا این حمله اصالتا از سوی گروه های بنیادگرای اسلامی مرتبط با داعش طراحی و اجرا شده یا خیر؟ یک چیز قطعی است و آن اینکه بهانه لازم برای اعمال سخت گیری های گسترده علیه مسلمانان و سرکوب و اخراج و تحت نظر گرفتن و نقض حریم خصوصی آنها تا همین حالا فراهم شده است، چرا که عاملان این حمله به خوبی از خود شواهدی دال بر مسلمان بودن -از جمله سردادن شعارهای الله اکبر-برجای گذاشته اند و شرایط روانی افکار عمومی نیز برای پذیرش این موضوع با توجه به حیطه گسترده ای از وحشیگری داعش در خاورمیانه که بیش از دوسال است بازتاب وسیعی در رسانه های اجتماعی داشته، فراهم شده است، خصوصا اینکه این نشریه پیشتر نیز اقدامات مشابهی را در توهین به مذاهب از جمله اسلام در کارنامه خود داشته و چندین بار از سوی گروه های اسلامی تهدید شده است.

اما نکته مهم استفاده و بهره ای است که مقامات سیاسی و امنیتی فرانسه از این حادثه خواهند کرد.

به نظر می رسد تجربه استفاده ابزاری آمریکا از حوادث تروریستی یازده سپتامبر مبنی بر به دست آوردن مجوزهای قانونی لازم برای محدود کردن آزادی های مدنی، دخالت در حریم خصوصی، بازداشت های خودسرانه و بدون تفهیم اتهام، استفاده از روش های بازجویی غیرمتداول و ضد انسانی از جمله غرق مصنوعی، شنود تلفن های شهروندان مسلمان و حتی غیر مسلمان؛ همگی به بهانه حفظ امنیت ملی و مبارزه با تروریسم به یک چارچوب نظری قابل اعتنا برای شبیه سازی همین وضعیت با استناد به مدل های کوچکتر، در کشورهای اروپایی تبدیل شده است.

دلایلی وجود دارد که نشان می دهد فرانسه به خوبی از این حادثه برای اعمال سخت گیری های شدید نسبت به مسلمانان استفاده خواهد کرد و چه بسا که از پیش مترصد یافتن چنین مستمسکی بوده است.

فرانسه یکی از پنج کشور اروپایی است که بیشترین تعداد از شهروندان حاضر در گروه تروریستی داعش را دارد و بارها نسبت به حضور اتباع خود در گروه داعش و بازگشت این افراد به کشور ابراز نگرانی کرده است.

ده درصد از جمعیت 67 میلیونی فرانسه را مسلمانان تشکیل می دهند و این موضوع سبب می شود تا فرانسه همواره نسبت به جریان های اسلامی، بنیادگرایی اسلامی و جنبش های تروریستی برون مرزی که می توانند جریان های خاموش و زیرپوستی در این کشور را به تحرک و همگرایی وادارند و نیز قدرت گرفتن مسلمانان نگران باشد.

تا همین حالا نیز مسلمانان فرانسه از محدودیت های زیادی رنج می برند و به نوعی عمده آنها شهروندان درجه دو محسوب می شوند و قوانین مهاجرت در خصوص آنها بسیار سخت گیرانه است و این امر اعتراضات گسترده ای را در این کشور و در بین فعالان حقوق بشری و حقوق شهروندی برای تغییر این رویه و  اعطای امتیازات بیشتر به مسلمانان پدید آورده و سطح مطالبات از دولت در خصوص مسلمانان در حال افزایش است.

در سالهای گذشته موج اسلام هراسی و هشدار نسبت به نفوذ و گسترش اسلام در فرانسه و سایر کشورهای اروپایی به شدت افزایش داشته است. نمونه بارز آن انتشار یک کتاب جنجال برانگیز در آغازین روزهای سال نوی میلادی یعنی تقریبا مقارن با این حادثه در پاریس است که در آن پیش بینی شده فرانسه در سال 2020 به کشوری اسلامی مبدل می شود و قوانین آن نیز به قوانین اسلام تغییر خواهد کرد. این کتاب تسلیم نام دارد و فردی به نام میشل اوئلبک آن را نوشته و اگرچه قالب آن رمان است اما در سراسر آن می توان شاهد هشدارهایی نسبت به قدرت گرفتن مسلمانان در این کشور است.

نویسنده معروف دیگری در فرانسه به نام رنو کامو چندی پیش با بیان اینکه المان و فرانسه به عنوان دو کشور دارنده بیشترین تعداد از مهاجران مسلمان در معرض خطر جدی اسلامی شدن قرار دارند، پیش بینی کرد که مهاجران مسلمان، اروپا را به اشغال خود درخواهند آورد.

گراهام فولر نویسنده، تحلیلگر و سیاستمدار کهنه کار آمریکایی که بیش از چهار دهه از عمر خود را در سازمان سیا و یا مرتبط با آن گذرانده است چند شب پیش در یکی از پنج پیش بینی خود درباره سال 2015 از شکست و نابودی داعش سخن به میان آورد. عمده شواهد و قرائن نیز نشان دهنده آغاز از هم پاشیده شدن این گروه در سوریه و عراق است. این پیش بینی ها و مشاهدات عینی بیانگر یک واقعیت تلخ برای اروپا است و اینکه تروریست های صادراتی دوباره به خانه های خود باز می گردند و این یعنی خطری بزرگ برای کشورهای صادر کننده.

با توجه به موارد مطرح شده، روزهای آینده برای مسلمانان در فرانسه و سایر نقاط اروپا می تواند روزهای سختی باشد و این اقدام اعم از اینکه واقعا کار گروه های افراطی اسلام گرا بوده یا یک عملیات از درون طراحی شده، به مستمسکی برای قلع و قمع مسلمانان در فرانسه و اروپا تبدیل خواهد شد.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 394120

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 10 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 29
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مرتضی IR ۱۵:۵۳ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۷
    کار خودشونه که بتونن مسلمونا رو کنترل کنن.
    • بی نام IR ۲۲:۰۲ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۷
      کار خودشون نیست اما در همون جهتی که گفتی ازش استفاده می کنن
    • بی نام A1 ۲۱:۵۷ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۹
      13 0
      افکار دایی جان ناپلونی را کنار بگذار و واقعیت ها را ببین ، افراط گرایی در بین عده ای از مسلمانان متاسفانه در همه جا دیده میشود و ناشی از عدم تحمل افکار و علایق دیگران است. مثلا خود جنابعالی
    • آنها را به کشورشان برگردانید A1 ۲۲:۱۱ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۹
      7 1
      دولت فرانسه برای امنیت مردمش باید هر چه زودتر اجازه اقامت و پناهندگی و حق شهروندی مهاجران خاورمیانه ای را باطل کند ،تا همه بتوانند در کنار هم فرهنگ های خود در امنیت و بدور از دلخوری زندگی کنند.
  • بی نام IR ۱۶:۰۵ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۷
    با این کارشون باعث شدند که همه برند کاریکاتور را ببینند، این طوری آب به آسیاب اسلام ستیز ها ریختند، اگر اعتراضی داشتند باید فراخوان یک تظاهرات جلوی دفتر مجله را میدادند
    • بی نام A1 ۱۸:۴۱ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۷
      85 27
      ببخشید کاریکاتور راجع به رهبر داعش بود نه پیامبر
    • بی نام IR ۰۵:۰۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۸
      17 87
      بی نام خیلی خوش خیالی.تظاهرات جلوی دفتر مجله....میدونی چند بار این کار انجام شددریغ از یه غلط کردن..پیامبری که دعای مستجابش رو برای آخرت امتش نگه داشت چه پیروانی داره...
  • بی نام A1 ۱۷:۰۷ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۷
    تروريسم داخلي ، اسلام هراسي و تاييد كردن موجوديت اسرائيل همين و بس، ضمنا نشريه هم حقش بود، ادعاي احترام به عقايد و دموكراسي مي كنند اما كاريكاتور مي كشند و عقايد ديگران را مسخره مي كنند
    • بی نام A1 ۲۲:۰۲ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۹
      5 0
      افکارت خیلی شبیه به این افراطی ها است ، به چه حقی کار این آدم کش ها را تلویحا تایید میکنی ؟؟؟
  • بی نام A1 ۱۹:۴۲ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۷
    من نمیفهمم اگه ارزشهای جامعه ی فرانسه با ارزشهای اونا سازگار نیست، چرا بر نمیگردن به کشوری که ازش مهاجرت کردن؟ کسی که به زور مجبورشون نکرده اونجا باشن و حرص بخورن.
    • بی نام A1 ۰۷:۰۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۸
      41 8
      کاریکاتور درباره پیامبر نبوده اون موضوع کاریکاتور مال چند سال پیش بود کاریکاتور رهبر داعش رو کشیده بودند
    • ali A1 ۱۲:۱۹ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۸
      6 40
      میمانند تا این متوحش ها اروپایی را متمدن کنند.البته افراد با تفکر داعش منظورم نبود بلکه مسلملنان فرانسه میباشد.در ثانی زمین مال خداست نه فرانسوی ها واگه کسی اقامت اونجا رو داشته باشه باد بتواند در امنیت و بدون تعرض به عقایدش زندگی کند
    • بی نام IR ۱۲:۲۶ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۹
      27 1
      موافقم کاملا...
  • بی نام A1 ۲۰:۰۸ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۷
    اگه امیدی به اجرای عدالت نداشته باشی یا غصه می خوری... یا حرف می زنی تا آروم شی.... یا دست به کار میشی
  • بی نام IR ۲۰:۲۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۷
    پس چرا جامعه جهانی به توهین این دفتر علیه پیامبر مسلمانان اعتراض نکرده بود؟
    • بی نام IR ۱۳:۴۹ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۸
      8 1
      کاریکاتور سرکرده گروهک داعش رو کشیده بودند...
  • عباس US ۲۲:۲۴ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۷
    36 2
    به نطر من که کشورهای مسلمان باید یه انجمنی تشکیل بدن که خودشون بتونن مانع ترویج این خشونت ها بشن. من مسلمان نیستم ولی معتقدم این بی اعتنایی کار دست دوطرف میده. انکار واقعیتها و تندروی، جهان رو به ورطه نابودی میبره.
    • بی نام A1 ۱۵:۴۸ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۸
      5 21
      اگه مسلمان نیستی چرا اسمت عباسه. اگه مسلمان زاده ای هستی که به اسلام اعتقاد نداری توصیه میکنم اسمت رو عوض کن یا کامنت میذاری با یه اسم دیگه بذار
    • بی نام A1 ۱۹:۵۷ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۸
      5 20
      اگه مسلمان نیستی چرا اسمت عباسه ؟
  • بی نام A1 ۲۲:۳۲ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۷
    64 5
    شما هم جوگير شدي. سه تا مسلمون زدن ١٢نفر را كشتن و رهبر احزاب در فرانسه و وزير كشور گفتند كه ميخواهند نقش مذاهب را خراب كنند و هر كس آزاد است در آنجا كه هر طور فكر كنند حالا شما پيش بيني ميكن؟ ميخواهم بدونم اگه ما جاي فرانسوي ها بوديم چه كار ميكرديم؟ نميزديم چشم و چال تروريستها را در بياريم؟ حالا آنها اينكارو ميكنند؟
    • بی نام IR ۰۶:۱۰ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۰
      0 3
      البته اين احتمال هم وجود داره كه شما جو گير شده باشي، ميدوني هميشه همه چيز همونجوري كه توي سي ان ان و بي بي سي نشون ميده نيست.
  • بی نام A1 ۰۵:۴۲ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۸
    12 85
    کار سرویس های امنیتی خودشون بوده ، دیگه این شیوه برای محدود کردن و فشار بر اقلیتها قدیمی شده
  • بی نام A1 ۰۶:۰۷ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۸
    51 8
    خیلی جالب مقاله را شروع کرده اید. به جای اینکه ابتدا به رفتار تروریستی سه فرد مسلح بپردازید، رفتید سراغ آن طرف ماجرا که 12 نفرش کشته شده اند....خیلی جالب است...
  • قریب IR ۰۶:۴۸ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۸
    18 61
    این حمله قطعا محکوم است و عاملینش هم باید محاکمه بشن چرا که افراد بیگناه زیادی کشته شدند.ولی این دلیل نمی شه به این نشریه حق بدیم کاریکاتور بکشند.جواب های هویه .هدف اصلی کاریکاتوریست ها تحریک عواطفه و به هدفشونم رسیدند.خلاصه افراطی گری هایی که خود غربی ها در خاورمیانه رشدش دادند الآن دامن خودشونو گرفته و حالا بیان جمعش کنند که محال می دونم بتونن
  • بی نام A1 ۱۳:۰۱ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۹
    11 0
    کارتون چیه دوازده نفر مرده اند .مانند تمام دنیا که از دست افراطی ها در عزابند .فرقی نداده سوریه عراق لبنان فلسطین اسراییل همه جا لیبی ولی مصر خودشو راحت کرد .
  • بی نام IR ۱۹:۲۸ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۹
    2 12
    ادعای آزادی بیان در غرب بی معنیه چون اونجا کسی نمی تونه هالوکاست رو زیر سؤال ببره واگر این کار رو کرد محاکمه میشه مثل روژه گارودی نویسنده فرانسوی که چند سال پیش به همین خاطر محاکمه شد
  • بی نام US ۲۱:۱۷ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۹
    7 0
    همچنان تفکر پیش از اقدام به هر عملی در اولویته . با برخوردهای احساسی با مسائل واقعی اجتماعی و فرهنگی نه فقط مسأله ای حل نشده و نمیشه بلکه هیچ روشنگری و شناختی هم نسبت به موضوع محقق نمیشه. یادتون نره که تعاریف انسانها از ارزش هاشون در جوامع مختلف متفاوته ولی مسلماً قتل راه درست ، انسانی ، اخلاقی برای اثبات و یا دفاع از هیچ عقیده ای نیست. جالبه که هنوز کسانی هستند که چنین روشی رو تأیید کنن و بر اون نام دفاع از ارزش یا عقیده رو بذارن. یه نگاه دقیق به تاریخ پاسخ چنین نگاهیه. اثبات درستی و یا حقانیت هیچگاه از طریق شمشیر و خونریزی نبوده و نخواهد بود. این مسیر ، مسیر قدرته. حقانیت یک عقیده از طریق ایثار و خودسوزی در راه اون دستیافتنی و نه دیگر سوزی. دومی به معنای ناتوانی پیروان عقیده در اثباته
  • بی نام FR ۲۳:۱۸ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۹
    0 0
    عاملان ترور از هر گروهی باشند به ضرر مسلمانان مهاجر اروپا تمام خواهد شد، مسلمانان و فرزندانشان مشکوک شناخته شده و فقط کارهای پست به آنها داده خواهند شد، بانکها وام نخواهند داد، فرزندانشان در مدارس و دانشگاهها مورد اهانت قرار خواهند گرفت وآنها مجبور خواهند شد اسم اسلامی خود را عوض کرده و ادیان دیگری را انتخاب کنند، "خواهی نشوی رسوا همرنگ جماعت شو"
  • بی نام IR ۲۲:۱۷ - ۱۳۹۳/۱۰/۲۱
    0 0
    همانطور که پیشتر هم عرض کردم ، درک موضوع نیازمند رجوع به به گذشته و تفکر مبرا از احساسات و غرائض شخصی است . تکرار امور بدیهی نظیر دخالت همیشگی قدرتهای بزرگ در بروز منازعات کمکی به فهم موضوع نمی کند. به نظر می آید فارغ پرداختن به چنین اموری به صورت کلی و نه دقیق بیان می شود به این موضوع بپردازیم که برداشت ما از مقوله ارزش و عقیده هایمان و مرزهای آن چیست و احیاناًَ در مواجهه با ساختار های فرهنگی و ارزشی دیگر که اساساً با عینک ما به ارزش هایمان نمی گرند چه رخ خواهد داد ؟ و آیا اصولاً در اینخصوص پیش فرضی داریم؟