بازگشت دلار و سکه به مدار سوددهی/  بورس زیان‌ده شد

اگر 10 میلیون تومان سرمایه گذاری در خرید سهام صورت گرفته باشد طی 23 روز گذشته 610 هزار تومان ضرر به آن وارد شده است.

 

محمد عدلي: بازدهی بازارهای مالی و واسطه ای طی هفته های اخیر با تغییراتی همراه شده است تا نتایج مذاکرات هسته ای وین در روند سرمایه گذاری ها نمایان شده باشد. بررسی سود و زیان در بازار سرمایه، ارز و طلا نشان می دهد که طی 23 روز گذشته از آذرماه فعالان بورس با زیان مواجه شده اند و دارندگان دلار و سکه در مسیر سوددهی گام برداشته اند.

بورس و بازهم زیان

بازار سرمایه در مهر و آبان بازدهي مثبت را برای سهامداران به ارمغان آورد اما این روند در سوم آذرماه متوقف شد تا دوران افول بورس بار دیگر آغاز شود. انتظار بالایی که در میان فعالان اقتصادی برای نهایی شدن توافق هسته ای شکل گرفته بود، موجب شد تا با تمدید مذاکرات شاخص وارد مدار منفی شود. آمار معاملات نشان می دهد که طی 23 روز گذشته از آذرماه شاخص کل بیش از 4 هزار و 600 واحد کاهش یافته است که این موضوع بازدهی منفی 6.1 درصدی را در این مدت کوتاه اثبات می کند. در این شرایط زیان سهامداران در سال جاری از 10 درصد عبور کرده است.

اگر 10 میلیون تومان سرمایه گذاری در خرید سهام صورت گرفته باشد طی 23 روز گذشته 610 هزار تومان ضرر به آن وارد شده است. همین میزان سرمایه گذاری در مدت زمان گذشته از سال جاری زیان یک میلیون و 100 هزر تومانی را به بار آورده است.

بازگشت دلار

بازار ارز پس از سوم آذر فصل جدیدی را رقم زده است. هرچند که در روزهای اخیر تنش بازار ارز کنترل شده است اما بهای دلار نسبت به روزهای پیش از مذاکرات هسته ای حدود 170 تومان گران تر شده است. قیمت فروش هر دلار آمریکا در بازار آزاد به 3 هزار و 440 تومان رسیده است در حالی که پیش از مذاکرات هسته ای حول 3 هزار و 260 تومان نوسان می کرد. طی سه هفته گذشته بهای دلار در بالاترین رقم به 3 هزار و 540 تومان رسید و قبل از ارائه لایحه بودجه به مجلس در کمترین رقم به 3 هزار و 360 تومان تنزل پیدا کرده بود. افزایش 200 تومانی بهای رسمی دلار در  بودجه و کاهش قیمت نفت از اصلی ترین دلایل رشد بهای دلار در کنار آثار روانی ناشی از تمدید مذاکرات یاد می شود. بر این اساس طی 23 روز گذشته از آذرماه سرمایه گذاری بر روی دلار، سود 6.1 درصدی را به همراه داشته است. این آمار نشان می دهد که اگر 10 میلیون تومان سرمایه گذاری در این بازار صورت گرفته باشد، طی 23 روز گذشته سود 610 هزار تومانی برای آن به دست آمده است.

طلا و سکه چه مي کنند؟

بازار طلا و سکه در هفته های اخیر دلایل بنیادینی برای افزایش قیمت داشت. در داخل افزایش قیمت دلار بر طبل گرانی طلا کوبید و در بازارهای جهانی هم رشد قیمت طلا موجب افزایش بهای طلا و سکه شد. قیمت هر سکه بهار آزادی روز گذشته به 985 هزار تومان رسید در حالی که در ابتدای آذرماه بهای آن 915 هزار تومان بود. افزایش 70 هزار تومانی قیمت سکه در این مدت، این بازار را به سودده ترین بازار در آذرماه تبدیل کرده است. از ابتدای آذرماه بازدهی بازار سکه به 7.6 درصد رسیده است. بر این اساس 10 میلیون سرمایه گذاری در این بازار طی 23 روز سود 760 هزار تومانی برای سرمایه گذار به ارمغان آورده است.

3535

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 390384

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 6 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۶:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۵
    10 0
    درکشورعزیزماکارهای تولیدی که سودی ندارد درشهرتهران که خدای ناخواسته اگرزلزله ای روی بدهدمیلیونهانفرتلف میشوندمدتهااست بازارخریدوفروش مسکن راباسیاست راکدکرده ساخت وسازکه باعث رونق خیلی کارهای تولیدی نیزمیشودمتوقف شده همان خانه های کلنگی قدیمی برای زلزله خوبست ویاکشاورزی درکشورباورودمیوه وسایرمحصولات کشاورزی خارجی کاملابسته شده کارخانجات همینطور ولی ولی ولی ولی بازارخریدوفروش ارز خارجی......سکه طلا..به به نه کسی به ان ایراد میگیرد نه باعث گرانی میشود نه اقتصاد ضرری میبیند البته همه ایرانیها ثروتمند وپولدار میشونداقای رئیس کل بانک مرکزی شما رابخدا قسم میدهیم بگوئید کجای دنیای متمدن که سهل است غیرمتمدن چنین سیاستی تشویق میشود؟؟
  • بی نام IR ۰۷:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۵
    7 1
    بزرگترین عامل افزایش قیمت دلار ، وابستگی شدید ایران به دلارهای نفتی است . هنوز هم اقتصاد ایران به شدت به نفت و گاز و پتروشیمی وابسته است و قطعا حالا که قیمت نفت به محدوده 50 دلار رسیده ، دلار کمتری وارد اقتصاد ایران خواهد شد در حالیکه ما مردم مصرفی تر و تنبل تر شده ایم . انداختن تقصیرها بر دوش تحریمها تنها راه فرار مسئولین از پاسخ به این پرسش است : چرا همچنان کشور ما تک محصولی و وابسته به نفت است ؟
  • بی نام IR ۰۸:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۵
    8 0
    یاد روزهایی از سال 2008 میافتم که دوستان شاخص بورسس نیویرک را دائما اعلام و مسخره میکردند که داره سقوط میکنه
  • بینام IR ۱۴:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۲۵
    3 6
    اگربخواهیم زیان افرادرابراساس تنزل شاخص محاسبه کنیم صدالبته کاراشتباهی کرده ایم زیان حقیقیهادربورس فراتراز6.1درصدذراذرماه بوده ولی ازیادنبریم سوددهی 7.6درصدبرای طلا دراذرماه نبوده بلکه سکه طی شایدیکسال بازدهی 7درصذی داشته که این بازذهی دربورس شایدیکروزه کسب شودپس همچنابورس بهترین جابرای سرمایه گذاری میباشدولی برای افرادصبورنه هیجانی