روززنامه کیهان که 34روز پیش علی خرم مشاور وزیر خارجه را به دلیل اپهاراتش در مصاحبه با روزنامه شرق"تبلیغاتچی وزارت خارجه امریکا" خوانده بود، در رفتاری متفاوت، اظهارات او در مصاحبه با یک سایت خبری را تحویل گرفت.

کیهان نوشت:
مشاور وزیر خارجه گفت؛ اگر خوش‌بینی به مذاکرات هسته‌ای واقعی بود باید طرفین در وین 8 به توافق نهایی دست پیدا می‌کردند.
علی خرم در گفت‌وگو با فرارو از خوش‌بینی نمایشی خبر داد و درباره ابراز خوش‌بینی فیلیپ هاموند وزیر خارجه انگلیس و جو بایدن معاون رئیس جمهور آمریکا نسبت به احتمال دستیابی به توافق جامع و نهایی هسته‌ای با ایران گفت: به عقیده من این ابراز خوش‌بینی‌های مقامات غربی نمایشی و غیر واقعی است و بیشتر با هدف تأثیرگذاری بر افکار عمومی به منظور بهره‌برداری‌ها در آینده و در صورت عدم دستیابی دو طرف به توافق جامع است.
وی افزود: اگر خوش‌بینی وجود داشته باشد و اگر این خوش‌بینی واقعی باشد دو طرف بر پایه همین خوش‌بینی باید در وین 8 به توافق جامع و نهایی دست پیدا می‌کردند و نیاز به تمدید مذاکرات نبود.
خرم ادامه داد: شکاف میان ایران و گروه 5+1 برای رسیدن به توافق جامع و نهایی هنوز عمیق و پرنشدنی است. اختلافات اصلی که مانع از دستیابی به توافق جامع و نهایی پیش از پایان ضرب‌الاجل تعیین شده یعنی سوم آذر شده بود هنوز پابرجا است و راه حل‌های ارایه شده نتوانسته است دیدگاه‌های دو طرف را به یکدیگر نزدیک کند.
وی تصریح کرد: بر این اساس ابراز خوش‌بینی مقامات غربی برای رسیدن به توافق هسته‌ای با ایران غیر واقعی و نمایشی است و به منظور بهره‌برداری در آینده در صورت عدم دستیابی به توافق با ایران است تا توپ عدم توافق را به زمین ایران بفرستند و ایران را مسئول شکست مذاکرات معرفی کنند.
خرم در ادامه گفت: در نهایت ممکن است که مذاکرات هسته‌ای قفل شود، چرا که در مذاکرات وین 8 یکی از چالش‌های اصلی دو طرف برای رسیدن به توافق، ناتوانی جان‌ کری وزیر خارجه آمریکا در دادن تعهد به ایران درباره متقاعد کردن کنگره توسط دولت در صورت رسیدن به توافق جامع بود.
وی افزود: در مقابل هم تاکنون جمهوری اسلامی ایران نشان داده است که زیر بار حرف زور نمی‌رود و حاضر نیست امتیازاتی فراتر از مابه‌ازایی که طرف مقابل می‌دهد، بدهد.
هشدار بجای مشاور وزیر خارجه درباره خوش‌بینی نمایشی در حالی است که برخی محافل داخلی و از جمله برخی سیاستمداران حامی دولت از تابستان سال گذشته ادعا می‌کردند 3 تا 6 ماهه می‌توان با آمریکا بر سر رفع تحریم به توافق رسید.

 

17302

تبلیغاتچی وزارت خارجه آمریکا
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 389181

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۴:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۸
    20 2
    نون به نرخ روز خوردن که میگن اینه
  • بی نام A1 ۰۵:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۸
    12 1
    یه اصطلاحی هست که میگن باید نون رو به نرخ روز خورد برادر من...البته بلا تشبیه.....
  • سعید A1 ۰۵:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۸
    11 0
    فی قلوبهم مرض فزادهم الله
  • بی نام IR ۰۶:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۸
    10 0
    ميشه لطفا شما ...؟
  • ایمان IR ۰۷:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۸
    5 0
    مشخصه چرا یهو ورق برگشت
  • بی نام A1 ۰۷:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۹/۱۸
    4 0
    اتفاقا ساده لوحي آن است كه اظهارنظر كساني چون ظريف را درباره اينكه حصول توافق در 3 تا 6 ممكن است از روي خوش بيني ايشان بدانيد. سياست درست روحاني و ظريف در ابراز اين گونه نظرات القاي اين ذهنيت در افكار عمومي است كه مسئله ساده‌اي است و اگر به نتيجه نرسد بخاطر لجاجت طرف مقابل است. ديپلماتها يك وجه كارشان از هر دوطرف اينست كه مسئوليت شكست احتمالي را به گردن طرف مقابل بيندازند و اين هم دستاورد مهمي براي ماست در صورت شكست مذاكرات