۰ نفر
۲۸ مهر ۱۳۹۳ - ۰۵:۳۷

ثروتمندترین فرد آمریکا اعتقاد دارد که نابرابری شدید نباید نادیده گرفته شود و بدتر از آن مورد ستایش قرار بگیرد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بیل گیتس، بنیانگذار شرکت مایکروسافت و ثروتمندترین فرد آمریکا، از کتاب "سرمایه در قرن بیست و یکم" نوشته توماس پیکتی دفاع کرده است. این در حالی است که کتاب نوشته شده توسط اقتصاددان فرانسوی در واقع انتقادی است از روند رو به رشد نابرابری در اقتصاد سرمایه داری. آقای گیتس در مورد این کتاب نوشته:

یک کتاب 700 صفحه ای که از فرانسوی به انگلیسی ترجمه شده باشد از آن دست کتاب هایی نیست که بتوان در تابستان و با راحتی خواند - حتی برای فردی که تندخوان باشد. اما جولای گذشته و پس از خواندن چند نقد و پس از اینکه بارها اسم کتاب توسط دوستانم مطرح شد، من احساس کردم که باید که کتاب "سرمایه در قرن بیست و یکم" توماس پیکتی را بخوانم.

خوشحالم که این کار را کردم و شما را هم تشویق می کنم که کتاب را بخوانید و حداقل خلاصه آن را در جایی مرور کنید. پیکتی آنقدر مهربان بود که ماه گذشته از طریق اسکایپ (Skype) با من در مورد کتابش سخن گفت و همانطور که به او هم گفتم، من با مهم ترین نتایج کتاب موافقم و امیدوارم که کتاب او باعث شود که افراد باهوشی جذب مطالعه نابرابری ثروت و درآمد بشود چرا که هرچه ما در مورد عوامل و درمان های این مشکل بیشتر بدانیم بهتر است. هرچند که در برخی موارد تحلیلی با پیکتی موافق نیستم اما در موارد زیر کامل نظر او را تایید می کنم:

- سطح بالای نابرابری یک مشکل است که نه تنها مشوق های اقتصادی در جامعه را به هم می ریزد بلکه باعث می شود که دموکراسی در جهت تامین منافع گروه های قدرتمند عمل کند و باعث می شود این آرمان که همه انسان ها برابری خلق شده اند زیر سوال برود.

- سرمایه داری به خودی خود به سوی برابری بیشتر نمی کند و تمرکز بیش از حد ثروت اگر توسط نهادهای ناظر اصلاح نشود اثرات ویرانگری خواهد داشت.

- دولت ها اگر بخواهند می توانند نقشی سازنده را در مقابله با اثرات ویرانگر تمرکز بیش از حد ایفا کنند.

به بیان واضح تر، هنگامی که من می گویم که سطح بالای نابرابری یک مشکل است، نمی خواهم بگویم که شرایط جهان در حال بدتر شدن است. در واقع به لطف ظهور طبقه متوسط در کشورهایی مانند چین، مکزیک، کلمبیا، برزیل  و تایلند، جهان به طور کلی به سوی برابری بیشتر حرکت می کند و این روند مثبت جهانی احتمالا همچنان ادامه خواهد داشت. اما نابرابری شدید نیز نباید نادیده گرفته شود و یا بدتر از آن به عنوان نشانه ای از عملکرد خوب اقتصاد و جامعه ای سالم مورد ستایش قرار بگیرد.

 3535

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 381285

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • کلاله ای A1 ۰۶:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۸
    23 0
    ضرب المثل ترکمنی : «دانشمند بد وجود ندارد» .
    • بی نام A1 ۰۷:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۸
      16 39
      اگر راست میگه بازار سیستم عامل پی سی رو قبضه نمی کرد تا بقیه بتوانند باهاش رقابت کنند و فناوری پیشرفت کنه اگر راست میگه ویندوز عامل پر از ویروس و باگ به جهان تحویل نمی داد متنفرم از ثروتمندانی که خودشون ثروت دنیا رو بدست گرفته اند ولی به بقیه که می رسه میگن ثروت چیز خوبی نیست اگر خوب نیست دست از انحصار طلبی با اون ویندوز مزخرف بردار
  • بی نام IR ۱۳:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۸
    10 1
    اگر یک دانشمند در آمد دانشش را وقف بی درآمد ها کند که از این نظر بیل گیتس در رده اول است اگر یک دانشمند با کشورش در تعامل نباشد اجازه کار ندارد و اگر یک دانشمند بخواهد کارش رونق پیدا کند باید در باره کاستی ها ی آن نو آوری داشته باشد و در ضمن یک دانشمند می تواند ساکت باشد و اصلا کاری به کار طبقه متوسط و پایین نداشته باشد ولی بیل گیتس همه خوبی ها را دارد و و از هوش خداداده اش خوب بهره برداری می کند کاش تمام ثروتمندان اخلاق بیل گیتس را داشتند به یک زن قناعت می کردند ارث بجه هایشان را مشخص می کردند و در کارشان خبره بودند و از سوء استفاده از انسانهای دیگر پرهیز می کردند خداوند خوب هوش ها را پخش می کند فتبارک الله احسن الخالقین