رییس کتابخانه ملی در نشستی گزارش و دستاوردهای سفر به فرانسه (ایفلا 2014) را ارائه کرد.

نشست ارائه گزارش و دستاوردهای سفر به فرانسه (ایفلا 2014) در سالن همایش‌های کتابخانه ملی برگزار شد. به گزارش خبرآنلاین، در این نشست که با حضور رضا صالحی امیری - رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی - و معاونان و مشاوران این سازمان برگزار شد به ابعاد مختلف این نشست بین‌المللی و دستاوردهای آن برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی پرداخته شد.

صالحی با اشاره اجمالی به سفر برای شرکت در نشست ایفلا گفت: سفر دو چهره دارد؛ یک چهره گزارش تصویری و مصوری از بازدیدها و ملاقات‌های کاری است و چهره دوم محتوای سفر و ماموریت است که باید ثبت و ضبط و مکتوب شود تا برای آینده ماندگار بماند.

او در ادامه سخنان خود اظهار کرد: برای من تصویری که از ایفلا داشتم تبدیل به عینیت شد و در حاشیه اجلاس ایفلا با حدود 20 نفر از رؤسای کتابخانه‌های ملی دنیا مذاکره و گفت‌وگو انجام شد.

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ضمن مفید برشمردن ملاقات با رؤسای کتابخانه‌ها افزود: طرف‌های مذاکره‌کننده در صحبت‌های خود سه نکته قابل تأمل را بیان می‌کردند، اول این‌که نسبت به شرایط فعلی ایران و تغییرات به وجود آمده بسیار خشنود بودند، دومین نکته حائز اهمیت در سخنان آن‌ها اعلام آمادگی کامل برای همکاری با کتابخانه ملی بدون هیچ‌گونه محدویت بود و آخرین مورد نیز روند بسیار سریع تحولات دیجیتالی و ارتباطی جدید کتابخانه‌های ملی کشورهای مذاکره‌کننده است که در این زمینه ما بسیار کند عمل می‌کنیم.

صالحی ضمن مقایسه تراز کتابخانه ملی ایران با کتابخانه ملی فراسه گفت: در مجموع ساختار و فعالیت‌های دو کتابخانه تقریبا شبیه یکدیگر است اما نکته‌ای که به وضوح به چشم می‌آمد این بود که کارکرد کتابخانه ملی فرانسه کارکرد قرائت‌خانه‌یی نبود.

او با بیان این نکته که کتابخانه ملی فرانسه از نظر بودجه با کتابخانه ملی ایران قابل قیاس نیست گفت: در فرانسه، کتابخانه برای تمامی خدماتی که ارائه می دهد پول دریافت می کند که این موضوع در ایران با توجه به شرایط جامعه امکان پذیر نیست.

دکتر صالحی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تشابه و همانندی استانداردهای دو کتابخانه ملی ایران و فراسه افزود: وجه تمایز آن‌ها با ما در این است که فرانسه مسئله کتاب و کتاب‌خوانی را جدی تلقی می‌کنند و این مسئله ای ملی است ولی متاسفانه در ایران این مسئله ملی نیست.

رییس کتابخانه ملی در بخش پایانی سخنان خود در زمینه دستاورد های سفر به نشست ایفلا 2014 تصریح کرد: نکته ای که برای من بسیار جالب توجه بود، عدم وجود تشریفات در کتابخانه ملی فرانسه و پرداختن به محتوا بود که این می تواند برای ما الگو قرار گیرد.

او با اشاره به اعلام آمادگی کشور های مختلف برای همکاری در زمینه های کتابخانه‌یی و آرشیوی گفت: ما امکان استفاده از تجربیات دنیا را داریم و طرف های مورد مذاکره به ما اعلام کردند که در تمام سطوح با ما همکاری خواهند کرد.

صالحی با انتقاد از حجم کم مراجعه خارجیان به کتابخانه ملی ایران در قیاس با کتابخانه ملی فرانسه، ابراز امیدواری کرد که با معرفی مناسب و به‌روز سازمان اسناد و کتابخانه ملی روند حضور بازدیدکنندگان خارجی تسهیل شود.

نشست سال 2015 ایفلا در کیپ تاون آفریقای جنوبی و نشست 2016 در اوهایو ایالات متحده برگزار خواهد شد.

ایفلا اختصار عنوان انگلیسی فدراسیون بین‌المللی انجمن‌ها و موسسات کتابداری است و به عنوان ارگانی مستقل، غیردولتی، بین‌المللی، و غیرانتفاعی مشغول فعالیت است.

 

6060

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 376972

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 11 =