طبق نتايج تحقيق انجام شده در سالهاي 90، 91 و 92 درباره آلودگيهاي شير فله،شاخص بار ميكروبي شير خام در محيط دامداري حدود 20 ميليون ميكروب در هر سيسي بود كه بعد از انتقال در ظروف حمل و نقل و انتقال به مراكز عرضه شهري تا 500 ميليون ميكروب در سيسي (ميلي ليتر) افزايش مييافت.
تمام نمونههاي شير خام محلي (فلهيي) در استانهاي مختلف 100 درصد آلوده به ميكروب بود.
37 الي 50 درصد آنها آلوده به ميكروب «بروسلا» (عامل تب مالت) بودند.
100 درصد آنها حاوي «كلي فرم» (باكتريهاي بيماريزاي رودهيي) بودند.
100 درصد آنها حاوي «اي كلي» (ميكروب رودهيي و از علل ابتلا به اسهال ميكروبي) بودند.
40 درصد آنها حاوي «ليستريا» (عامل بيماري ليستريوز و ابتلا به مننژيت اوليه، انسفاليت و مرگ در افراد با سطح پايين ايمني سلولي) بودند.
95 درصد آنها حاوي اسپورهاي هوازي (عامل تداوم حيات باكتري) و مخمر و 60 درصد حاوي قارچ بودند.
برخي نمونهها تا حدود 28 درصد حاوي آب اضافه شده به شير بود كه توسط عرضهكننده يا توزيعكننده براي افزايش حجم محصول افزوده شده بود.
حدود 40 درصد شيرهاي عرضه شده در مغازههاي فروش لبنيات سنتي با افزودنيهايي مثل مواد نگهدارنده تركيب شده بود تا قابليت ماندگاري آنها افزايش يابد.
17302
نظر شما