رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت گفت: هنوز در مورد بیماری ابولا و امکان ابتلا به آن در ایام حج تصمیم گیری به عمل نیامده ولی قرار است هفته آینده مسئولان بهداشتی کشورهای مختلف طی نشستی در عربستان سعودی در این مورد تصمیم گیری کنند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، دکتر محمد مهدی گویا با اشاره به این که بحث بیماری های منتقله در ایام حج همیشه با توصیه ها و هشدارهایی همراه بوده است، گفت: از دو دهه پیش حجاج ملزم به تزریق واکسن چهارظرفیتی مننژیت برای ورود به عربستان شده اند ضمن این که در جریان شیوع آنفلوآنزا مجددا حجاج ملزم به رعایت نکات بهداشتی قبل از سفر به حج و بعد از آن بودند.

به گفته او عفونت ویروسی کرونا از حدود یک سال و نیم گذشته در منطقه خاورمیانه و عمدتا در عربستان سعودی و امارات شیوع پیدا کرد ولی خوشبختانه موارد بیماری در هفته های اخیر به حداقل رسیده است: اما از آنجایی که ایام حج شرایط ویژه خود را دارد و با توجه به تعداد بسیار زیاد حجاج در شهرهای مکه، مدینه و جده، شرایط و امکانات بهداشتی در حد قابل انتظار نیست در نتیجه احتمال ابتلا به این بیماری را نمی توان دور از انتظار دانست.

رییس مرکز مدیریت بیماری های وزارت بهداشت همچنین گفت: به همین دلیل توصیه می شود زائران نکات بهداشتی بخصوص شستشوی دست و رعایت آداب تنفسی هنگام عطسه و سرفه را در نظر داشته باشند و به توصیه های مامورین بهداشتی در ایام حج توجه کنند.

گویا گفت: هر چند وضعیت این بیماری در ایام حج هنوز قابل پیش بینی نیست ولی تلاش می شود با وجود تیم تخصصی ویژه ای که برای پیشگیری از کرونا ویروس تدارک دیده شده، مرتبا در مورد آن به مردم اطلاع رسانی شود.

او در ادامه با بیان این که عده ای از مردم جزو گروه های پرخطر برای ابتلا به کرونا ویروس هستند، گفت: وزارت بهداشت توصیه کرده که اگر این گروه ها توسط هیات پزشکی حج قبل از عزیمت مورد معاینه گرفتند و تشخیص بر این بود که امسال از سفر به عربستان خودداری کنند، به این توصیه عمل کرده و بدانند هر تصمیمی که مسئولان بهداشتی اتخاذ می کنند، برای حفظ هرچه بیشتر سلامت آنها است.

گویا تاکید کرد: کرونا ویروس برای برخی اقشار مردم بخصوص بیماران تنفسی مزمن و بیماران قلبی، مبتلایان به اختلالات کلیوی و کبدی خطرناک بوده و جان آنها را تهدید می کند.

وی در مورد ویروس ابولا نیز توضیح داد: این ویروس در حال حاضر فقط در برخی مناطق غربی آفریقا مشاهده شده است اما احتمال این که فرد مبتلا به این عفونت شود و علائم بیماری او (ساکنان غرب آفریقا) بعد از عزیمت به عربستان ظاهر شود، وجود دارد. هرچند احتمال انتقال ویروس ابولا عمدتا از طریق خون و ترشحات بدنی آلوده بوده و امکان انتقال آن از طریق تنفس ناچیز است.

رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به این که به هر حال این امکان را باید مورد ملاحظه قرار داد، گفت: هنوز در مورد بیماری ابولا و امکان ابتلا به آن در ایام حج تصمیم گیری به عمل نیامده ولی قرار است هفته آینده مسئولان بهداشتی کشورهای مختلف طی نشستی در عربستان سعودی در این مورد تصمیم گیری کنند.

گویا ادامه داد: تا به حال هیچ کس در عربستان به ابولا مبتلا نشده و بعید به نظر می رسد در شرایط موجود این بیماری در ایام حج در این کشور منجر به یک مشکل بهداشتی عمده شود. ولی به هر حال همه جوانب امر در مورد ویروس ابولا دقیقا مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

او گفت: ویروس ابولا از آن جهت اهمیت دارد که هنوز هیچ واکسن و دارویی برای پیشگیری و درمان آن در دسترس نبوده و تنها راه پیشگیری از این ویروس رعایت نکات بهداشتی است. 

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 373483

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 12 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۳:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۲
    0 0
    خوب بود
  • ناشناس IR ۰۹:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۸
    0 0
    داعش رو ول کنید فعلا بچسبید به ابولا