مهر نوشت:

نائب رئیس کمیسیون بهداشت و در مان مجلس شورای اسلامی در تشریح اصلاحات کمیسیون بر طرح ا فزایش نرخ باروری و پیشگیری از کاهش رشد جمعیت کشور گفت: محکومیت ها برای زن یا مردی که عمل وازکتومی یا توبکتومی را انجام دهند برداشته شد اما محکومیت های چند مرحله ای برای تیم پزشکی که این اعمال جراحی را در انجام بدهند وضع شد.

عبدالرحمن رستمیان در خصوص اصلاحات کمیسیون بهداشت در طرح افزایش نرخ باروری و پیشگیری از کاهش رشد جمعیت کشور گفت: در بررسی های کمیسیون بهداشت، برخی بندها مربوط به حبس و مجازات افرادی که از روش های دائمی برای جلوگیری از بارداری استفاده کرده اند، حذف شد.

نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بر این اساس هرگونه تبلیغات برای وازکتومی یا توبکتومی ممنوع شد و محکومیت قضایی برای آن تعیین شد و چارچوب هایی نیز برای وازکتومی یا توبکتومی برای موارد ضروری نیز تعیین شد.

او گفت: محکومیت هایی که برای سقط جنین در نظر گرفته شده بود همچنان ادامه دارد اما محکومیت ها برای زن یا مردی که از عمل جراحی وازکتومی و توبکتومی برای جلوگیری دائمی از بارداری استفاده کرده است، برداشته شد.

رستمیان ادامه داد: برای پزشک یا تیم پزشکی که اعمال جراحی وازکتومی یا توبکتومی را انجام دهند مجازات چند مرحله ای شامل، تذکر شفاهی، کتبی و تعطیلی واحد تجاری در نظر گرفته شده است.

بر اساس طرح مجلس که تیر ماه سال جاری در صحن علنی مورد بحث قرار گرفت و جهت بررسی بیشتر به کمیسیون بهداشت فرستاده شد کلیه اقدامات راجع به سقط جنین، عقیم سازی، وازکتومی، توبکتومی و هرگونه تبلیغ راجع به تحدید موالید و کاهش فرزند آوری ممنوع است و مرتکب به مجازات مندرج در ماده 624 قانون مجازات اسلامی (دو تا پنج سال حبس) محکوم خواهد شد.

علاوه بر این اشخاص حقوقی که هرگونه تبلیغی در خصوص تحدید موالید کنند توسط وزارت ارشاد باید شناسایی شده و به مراجع صالح قضایی معرفی شود.

بر این اساس بررسی گزارش کمیسیون بهداشت از طرح افزایش نرخ باروری و پیشگیری از کاهش رشد جمعیت کشور هفته جاری در دستور کار صحن علنی مجلس قرار دارد.

 

23231

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 369045

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 9 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محمد GB ۰۷:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۵/۱۸
    31 1
    بيچاره بچه هاي دهه ي شصت. مسئوليت ازدياد جمعيت هم افتاده بر دوش اونا.
  • محمد GB ۰۷:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۵/۱۸
    13 1
    بیچاره بچه های دهه ی شصت. مسئولیا ازدیاد جمعیت هم افتاده بر عهده ی اونا.
  • بی نام IR ۰۵:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۱
    19 0
    مملکت نمیتونه یه شیر سالم بده دست مردم انتظار داره ملت چندتا بچه داشته باشن آخه یکی نسیت بگه زندگی خصوصی و تصمیمات خصوصی مردم چه ربطی به شما داره
  • زهرا IR ۰۳:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۵/۲۲
    10 0
    كاش حداقل براي خانم هاي بالاي 39 و 40 سال توبكتومي ، آزاد باشه چون حاملگي بالاي 40 سال هم براي مادر و هم براي بچه خطرناك است البته خانم هايي كه دير ازدواج ميكنند و مثلا بچه اول يا دوم را بالاي 40 سال بدنيا مي آورند كه خودشان هم داوطلب توبكتومي نيستند من 2 تا بچه دارم و خيلي دوست دارم سومي را هم بيارم و الان 39 سالمه اما به شرطي سومي را هم ميارم كه بتونم بعد از زايمانم توبكتومي كنم و ديگه مجبور نباشم تا 45 سالگي قرص بخورم .
    • نقی IR ۰۸:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۶/۲۵
      1 0
      نمی شه کاریش کرد. تصویب شد.