تسنیم نوشت:

مذاکرات هسته‌ای ایران و شش قدرت جهانی در وین در حالی وارد دهمین روز خود شده است که وزرای خارجه گروه ۱+۵ طی هفته‌ آتی به منظور کمک به تداوم مذاکرات در پایتخت اتریش حضور خواهند یافت.

نشست‌ها بین مذاکره‌کنندگان ایرانی و دیپلمات‌های شش قدرت جهانی در پایتخت اتریش در سطوح کارشناسی و معاونین ادامه دارد. در این میان محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران، و کاترین اشتون، مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، نیز چندین دیدار با یکدیگر داشته‌اند تا پیشرفت مذاکرات را ارزیابی کرده و برای گفتگوهای متعاقب برنامه‌ریزی کنند.

روز گذشته (پنج‌شنبه) نشست‌های متعددی بین دیپلمات‌ها برگزار شد. ابتدا ظریف و اشتون با یکدیگر دیدار کردند تا درباره پیشبرد مذاکرات هماهنگی‌های لازم را انجام دهند. سپس دیدار سه‌جانبه‌ای در سطح معاونین بین ایران، آمریکا و اتحادیه اروپایی برگزار شد. روز گذشته وندی شرمن، معاون امور سیاسی وزارت امور خارجه آمریکا نیز با حضور در محل اقامات وزیر امور خارجه کشورمان با وی دیدار کرد. آخرین دیدار روز گذشته نیز بین مذاکره کنندگان ایران، اتحادیه اروپا و آلمان برگزار شد.

اما رسانه‌ها در چند روز اخیر بر سفر وزرای خارجه گروه 1+5 به وین متمرکز شده‌اند. منابع دیپلماتیک تأئید کردند که لوران فابیوس وزیر خارجه فرانسه روز یکشنبه و برای حضور در مذاکرات هسته‌ای ایران وارد وین می‌شود. مقامات ایرانی نزدیک به تیم مذاکره کننده ایران نیز اعلام کرده بودند که وزرای خارجه پنج کشور اروپایی از روزهای جمعه، شنبه و یکشنبه وارد وین خواهند شد.

جان کری، وزیر خارجه آمریکا، پس از حضور چند روزه در پکن، پایتخت چین، امروز (جمعه) وارد کابل پایتخت افغاستان شد. وی در کابل سعی خواهد کرد تا طرفین مناقشات انتخابات ریاست‌جمهوری افغانستان را مجاب به مصالحه نماید. عبدالله عبدالله، یکی از دو نامزد دور نهایی انتخابات افغانستان، که به نتایج اعلام شده توسط کمیسیون انتخابات این کشور معترض است.

کری پس از دیدار با مقامات و نامزدهای انتخاباتی در کابل به وین سفر خواهد کرد تا آنگونه که خبرگزاری رویترز اعلام کرده است روز یکشنبه دیدارهای دوجانبه‌ای را با وزرای خارجه کشورهای گروه 1+5 برگزار کند. فابیوس پیشتر اعلام کرده بود که وزرای خارجه شش کشور به خواست کری در وین حاضر خواهند شد.

اما در حالی که دیپلمات‌ها گفتگوهای فشرده خود در وین برای تدوین متن "برنامه مشترک جامع اقدام" را ادامه می‌دهند، روز گذشته ( پنجشنبه) در آمریکا اد رویس رئیس کمیته امور خارجی و الیوت انجل عضو ارشد این کمیته در مجلس نمایندگان آمریکا به همراه 342 عضو دیگر این مجلس در نامه‌ای به باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا، تاکید کردند هر گونه کاهش دائمی تحریم‌های ایران نیازمند تایید کنگره است. امضا کنندگان این نامه همچنین با توجه به نزدیک شدن به بیستم جولای خواستار رایزنی بیشتر درباره رویکردهای توافق هسته‌ای شده‌اند.

در بخش‌هایی از نامه نمایندگان کنگره آمریکا خطاب به اوباما آمده است: "برنامه هسته‌ای ایران تهدیدی جدی برای امنیت ملی ایالات متحده و همپیمانان ما ایجاد کرده است. با توجه به نزدیک شدن مهلت 20 جولای (29 تیر) برای دستیابی به یک راه حل جامع برای جلوگیری ایران از تحصیل سلاح هسته‌ای، ما خواستار رایزنی بیشتر با کنگره در خصوص یک بسته بالقوه کاهش تحریم‌ها هستیم که ممکن است بخشی از توافق نهایی باشد."

اعضای مجلس نمایندگان آمریکا در حالی برنامه هسته‌ای ایران را تهدیدی برای امنیت آمریکا می‌دادند که سازمان‌های اطلاعاتی این کشور دستکم در دو گزارش (سال‌های 2007 و 2012) اعتراف به صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران کرده و اعلام نموده‌اند که تهران هیچ گونه فعالیتی در جهت دستیابی به تسلیحات هسته‌ای انجام نمی‌دهد.

امروز (جمعه) نیز مذاکرات هسته‌ای وین احتمالا با دیدار بین عباس عراقچی، معاون بین‌الملل و حقوقی وزارت امور خارجه ایران، و هلگا اشمیت، معاون مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، به منظور تداوم نگارش توافقنامه هسته‌ای بین ایران و شش قدرت هسته‌ای در وین ادامه خواهد یافت.


23231

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 364665

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 9 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • فرید IR ۱۹:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۴/۲۰
    0 0
    رویارویی ها و دیدارهایی از این دست می تواند کمک شایانی به حل موضوع داشته باشد، اصولا مشکلات بین کشورها وقتی پررنگ تر می شود و یا اینکه بهتر بگویم وقتی یک زخم کهنه می شود و درمانش سخت تر که وارسی کردنش دیر به دیر انجام شود، این مشکلبرنامه هسته ای ایران وقتی در سطح بین المللی تبدیل به یک موضوع بغرنج شد که دوطرف به جای گفتگو و سر درآوردن از نقطه نظرات طرف مقابل دائما بر طبل دوری مخصوصا از طرف غربی می زدند اما می بینیم وقتی که دوطرف اصلی یعنی ایران و ایالات متحده بدون واسطه رودرو قرار گرفتند مشکلات در مسیر حل شدن قرار گرفته چه در توافق موقت وین و چه انشاالله در توافق جامع و نهایی،براستی چراموضوعی که دولت جدبد میرود دریک سال حل کند دولت قبل در هشت سال نتوانست حل کند؟چرا؟