سفیر ایران در لاهه در گفتگو با روزنامه آن آر سی در خصوص خطر داعش توضیح می دهد.

به گزارش خبرآنلاین، دکتر علیرضا جهانگیری، سفیر جمهوری اسلامی ایران در لاهه  و نماینده دائم کشورمان در سازمان منع سلاحهای شیمیایی بر این باور است که بحران کنونی در عراق و ظهور گروه تروریستی داعش بیش از آنکه دلایل داخلی داشته باشد، ناشی از دخالت کشورهای دیگر در امور داخلی عراق و برنامه ریزی دقیق و قبلی آنها برای بحران آفرینی و کمک پنهانی آنها به تروریستها است. وی در این زمینه گفت و گویی با روزنامه پرتیراژ ان آر سی هلند داشته است که در زیر می خوانید:

در پایان ماه جاری میلادی باید توافق­نامه‌ای درباره برنامه هسته‌ای ایران امضا شود. پس از سالها تنش، تحریم و تهدید جنگ، این موافقت نامه، موفقیتی بزرگ خواهد بود. دکتر علیرضا جهانگیری، سفیر جدید ایران در لاهه در این باره می گوید: به عنوان یک حقوقدان درک می کنم که این مرحله تا چه اندازه دشوار است. گفت و گوها همیشه آسان تر پیش می رود، اما هنگامی‌ که نگارش متن توافق­نامه آغاز می­شود، دو طرف با احتیاط فراوان عمل می­کنند. هر واژه­ای مفهوم خود را دارد و احتیاط در مرحله تدوین، موضوع بسیار مهمی‌ است. با وجود این، سفیر جمهوری اسلامی ایران در لاهه، که پیش از این سالها مدیرکل حقوقی وزارت امور خارجه بوده و به ابعاد حقوقی این گونه مذاکرات آگاهی کامل دارد، نسبت به حصول توافق در آینده نزدیک خوش بین است. وی در این باره می گوید: دولت جدید اراده لازم برای دستیابی به توافق و حل و فصل نهایی موضوع را دارد. امیدوارم که طرفهای مقابل نیز همانند دولت ایران چنین اراده ای را داشته باشند.

دکتر جهانگیری درباره توافق ایران و آمریکا برای مبارزه مشترک با داعش در عراق می گوید: در مذاکرات وین اشاره ای گذرا به بحران عراق شده است، با وجود این در خبرها آمده که در مذاکرات جان کری و کاترین اشتون پذیرفته شده از ایران در موضوع عراق کمکی خواسته نشود چرا که به باور آنها شاید بر مذاکرات هسته ای تأثیر بگذارد و ایران خواسته­­های متقابلی در مذاکرات هسته­ای داشته باشد.

سفیر کشورمان در لاهه درباره خطرات ظهور گروه تروریستی داعش در عراق اظهار داشت: ایران و عراق دارای مرز طولانی ۱۶۰۰ کیلومتری هستند. ظهور گروه تروریستی در عراق نه تنها برای ایران، بلکه برای منطقه و تمامی جهان خطرناک است. ما نیاز به یک ابتکار جدی بین­المللی برای مبارزه با تروریسم داریم. رشد افراط گرایی تهدید جدی برای تمامی کشور‌ها از جمله اروپا است. به روزنامه‌های خود نگاه کنید، با وجود اینکه شما از خاورمیانه دور هستید، اما تهدید را احساس می‌کنید. شما ترس آن را دارید که افراطیها پس از آموزش در عراق و سوریه به کشورتان بازگردند. ما تا کنون ابتکاری واقعی برای به پایان رساندن این مشکل ندیده­ایم.

وی در ادامه به خطر گروههای تروریستی در سوریه اشاره نمود و گفت: متأسفانه شورای امنیت هیچ گاه واقعا تلاش نکرد تا مسائل سوریه از طریق مسالمت آمیز و مذاکره میان خود سوریها حل و فصل شود. تروریستهایی‌ که با دولت سوریه مبارزه می­کنند، مورد حمایت مالی‌ برخی‌ کشور‌های منطقه قرار دارند و از این کشور‌ها سلاح دریافت می­کنند. من قصد ندارم نامی از آنها ببرم. آنان تلاش می کنند ثبات سوریه را به هم بزنند و دولت را سرنگون کنند. آنان اکنون همین اقدام را در عراق انجام می ­دهند. مالکی، نخست وزیری است که به شکل دموکراتیک در عراق انتخاب شده است و ما باید به این کشور کمک کنیم که روند دموکراتیک خود را ادامه دهد. البته جمهوری اسلامی ایران به هیچ وجه در امور داخلی‌ دیگر کشور‌ها دخالت نمی‌کند، اما به کشور‌هایی که از ما بخواهند مشورت می دهد، زیرا امنیت کشورهای همسایه برای ما مهم است.

سفیر کشورمان در هلند در خصوص درگیریهای اخیر در عراق بر این باور است که درگیریهای عراق درگیری فرقه ای میان شیعیان و اهل سنت نیست. وی در این خصوص بر این باور است: متأسفانه برخی کشورها برای زیاده خواهیها و بلندپروازیهای خود در پی ایجاد بهانه‌ای برای ادامه جنگ و ماجراجویی هستند تا بتوانند از آب گل آلود ماهی بگیرند. البته این بحران آفرینان دیر یا زود بار دیگر گرفتار بحران آفرینی خود خواهند شد. سنیها و شیعیان قرنهاست که برادروار در کنار یکدیگر با آرامش و صلح زندگی‌ کرده­اند. ما در عراق قبایلی داریم که بخشی از آن شیعه و بخشی سنی هستند. بسیاری از سنیها و شیعیان عراق با یکدیگر پیوند خانوادگی دارند.

دکتر جهانگیری درباره تحولات عراق به ویژه تحولات اقلیم کردستان عراق و تأثیر آن بر کردهای ایرانی ابراز نمود: بنده به عنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران خود یکی از کردهای غرب ایران هستم. کرد‌ها همانند دیگر اقوام مسلمان ایرانی، از حقوقی برابر با دیگر ایرانیان برخوردار هستند. کردها به عنوان قومی آریایی و مسلمان ریشه‌ای عمیق در تاریخ و فرهنگ ایران دارند. بسیاری از کردهای ایرانی علاوه بر پیوندهای فرهنگی با کردهای عراقی، پیوندهای خانوادگی با آنها دارند بنابراین طبیعی است که نگران وضعیت عراق و سرنوشت کرد‌ها باشند.

52308

کد خبر 364455

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 8 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محمد حسين باسامي IR ۰۹:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۹
    0 1
    دورد به سفير توانمند ايران زمين در لاهه دكتر جهانگيري عزيز كه از نخبگان حقوقدان وزارت خارجه است. اميدوارم به نكاتي كه ايشان گفته اند توجه ويژه شود . آفرين به ژرف انديشي اين حقوقدان بزرگ و از افتخارت ايران زمين. به نوبه خود از تلاشهايي ايشان براي توانمند نشان دادن ايران اسلامي كمال تشكر و قدرداني را دارم و آرزومند سلامتي و موفقيت ايشان در عرصه بين المللي هستم.