تسنیم نوشت:

وزیر بهداشت گفت: بارها گفته‌ام که در بحث جمعیت، اقدام ما باید اقناعی باشد. جامعه باید باور کند که به خاطر امنیت، استقلال و پیشرفت کشور نیاز به نیروی جوان داریم و نباید اجازه دهیم جمعیت کشور پیر شود.

سیدحسن هاشمی در جدیدترین نظر خود در مورد طرح افزایش نرخ باروری که مجلـس کلیات آن را تصــویب کرده است اظهار داشت: در مـورد طرح افزایش نرخ باروری که مجلـس کلیات آن را تصویب کرده، بحث‌های زیادی در جامعه مطرح شده است. به همین دلیل خواستم نظر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را در مـورد مـوضــوع جمعیت روشن کنم.

هاشمی ادامه داد: نکته اول این‌که ما هم از کاهش میزان باروری در کشور نگران هستیم؛ البته این موضوعی است که به سیاست‌های سال‌های گذشته مربوط می‌شود، اما تصور ما این است که ضمن رعایت سلامت مادر و کودک و فاصله بارداری‌ها، اگر با روش منطقی بتوانیم جامعه را اقناع کنیم، مسیر تغییر می‌کند. اما آن‌چه اهمیت فراوان دارد این‌که نباید هیجانی عمل کرد یا تصمیم گرفت چه در مجلس و چه در دولت.

وزیر بهداشت گفت: من شخصاً فکر می‌کنم چیزی را باید تصویب کنیم که قابل اجرا باشد و به مردم آسیبی نرساند. آن‌چه نگرانش هستم، این است که با تصمیمات نادرست، دوباره فعالیت‌های زیرزمینی که دو دهه قبل و سال‌های اوایل انقلاب در کشور شاهدش بودیم، گسترش پیدا کند. فعالیت‌هایی که نتیجه‌اش آسیب مادران، انجام سقط‌های متعدد غیر قانونی، ‌عفونت‌های مکرر در بین زنان و همین‌طور آسیب‌های جدی روحی و روانی بوده است.

وی تصریح کرد: بارها گفته‌ام که در بحث جمعیت، اقدام ما باید اقناعی باشد. جامعه باید باور کند که به خاطر امنیت، استقلال و پیشرفت کشور نیاز به نیروی جوان داریم و نباید اجازه دهیم جمعیت کشور پیر شود.

هاشمی بیان داشت: بر این نکته هم تأکید کرده و می‌کنم که برخورد سلبی با مردم هیچ‌گاه و در هیچ مسأله‌ای جواب نمی‌دهد؛ به سال‌های گذشته نگاه کنید، هر جا برخورد سلبی داشته‌ایم، نتیجه نگرفته‌ایم و هیچ‌وقت از این طریق موفق عمل نکرده‌ایم. به همین دلیل ما چاره‌ای نداریم جز اینکه اقناعی با مردم رفتار کنیم، این توصیه دین و بزرگان دین ما است. من فکر می‌کنم با ارجاع این طرح به کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و با دعوتی که این کمیسیون از افراد مطلع می‌کند، تصمیماتی گرفته می‌شود که به نفع مملکت خواهد بود.

وی افزود: یکی از مسائلی که مد نظر نمایندگان مجلس هم هست، برخورد با مواردی است که علیرغم میل همسر و حتی خود خانم، اقدام به بستن لوله‌ها بعد از فرزند چهارم کرده‌اند، بدون اینکه خود افراد مطلع باشند. باید برای چنین مواردی قانون داشته باشیم و به شدت برخورد کنیم. نظر من اما در مورد برخورد با تخلفات، یک بحث عام است و شامل تخلفات دولت و مجلس هم می‌شود. بر این باورم که هر جا تصمیمی منجر به آسیب دیدن مردم شود، باید مجازات داشته باشد؛ مثل ‌آلودگی هوا و مواردی از این دست.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: نکته آخر هم این‌که ما نیاز به رشد جمعیتی داریم که مولد باشد؛ بنابراین باید افراد تحصیل‌کرده جامعه اقناع شوند و راه حل این است که با زبان مدارا و منطق با مردم صحبت کنیم

 

45503

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 363567

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محمد A1 ۱۱:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۳
    23 4
    به جای این همه قانون اگه خرج بچه رو دولت تا 10 سالگی بده، همه بچه دار میشن ونیازی به اینجور قانون ها هم نیست
    • بی نام EU ۱۲:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۳
      7 0
      تازه بچه تا ده سالگی که خرجی نداره بعدش خرج ها شروع میشه خرج دانشگاه رفتن و ماشین و خونه گرفتن و ....
    • بی نام A1 ۱۵:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۳
      7 2
      اگه شغل و مسکن برای ازدواج جوانان فراهم بشه خرج همه چی رو خودمون میتونیم بدیم.
  • بی نام IR ۱۶:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۳
    7 1
    " هر جا تصمیمی منجر به آسیب دیدن مردم شود، باید مجازات داشته باشد؛ مثل ‌آلودگی هوا و مواردی از این دست." کاش می شد که چنین شود...
  • بی نام A1 ۱۷:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۳
    9 0
    آخه کدوم عاقلی با پوشک هشتاد هزار تومانی و شیر خشک جرات بچه داشتن میکنه که تو بیست سالگی ازش طلبکار هم بشه۰۰۰ چاپ کن دیگه فقط طرفدارهای خودتو چاپ میکنی
  • بی نام A1 ۰۹:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۴
    6 0
    من یک پزشکم انقر کبدچرب وبیماریهای وابسته به زندگی ناسالم وتصادف درجوانها زیادشده که من فکرنکنم جوانها به پیری برسند.مسولین نگران نباشند.جوانهای مامشکلاتی بزرگترازازدواج وفرزنداوری دارندوپیرهم نمیشوند...