ایسنا نوشت:

سخنگوی وزارت خارجه گفت: وابستگی عراق به ظرفیت‌ نیروهای امنیتی ایران برای آن‌ها سودمند نیست.

جن ساکی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در نشست خبری روز دوشنبه خود در مورد اظهارات اخیر جان کری که برای همکاری با ایران در مورد بحران عراق اعلام آمادگی کرده بود گفت: همانطور که وزیر خارجه گفته است ما برای مذاکره با ایران در مورد اوضاع عراق آماده هستیم، همان‌طور که با دیگر همسایه‌های عراق گفت‌وگو می‌کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا یادآور شد: ما مذاکرات مشابهی را در مورد افغانستان با ایران داشته‌ایم؛ این رایزنی‌ها نیز در چارچوب همین خطوط است. ما با ایران در مورد هماهنگی هیچ‌گونه اقدام نظامی در عراق گفت‌وگو نمی‌کنیم.

وی ادامه داد: ما ایران را ترغیب می‌کنیم تا در صورت امکان در عراق نقشی سازنده ایفا کند و رهبران این کشور را به تصمیم‌گیری‌های مسوولانه تشویق کند.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در ادامه تاکید کرد که جان کری در سخنانش در مورد همکاری و یا هماهنگی نظامی صحبتی نکرده است و تنها گفته است که با ایران در مورد عراق به منظور حفظ تمامیت عرضی و حاکمیت این کشور رایزنی خواهد کرد.

جن ساکی در پاسخ سوال خبرنگاری در مورد اتهام حضور قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس ایران در عراق گفت: من هیچ تاییدیه در این مورد ندارم؛ می‌دانم که گزارشاتی در این باره وجود دارد اما من شواهدی که ثابت کند وی در عراق حضور دارند ندارم.

او افزود: همان‌طور که قبلا به طور واضح گفتم باز هم تاکید می‌کنم که ما در مورد همکاری نظامی گفت‌وگویی نمی‌کنیم.

وی در سخنانش گفت که ممکن است ویلیام برنز، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا و وندی شرمن سرپرست هیات مذاکره‌کننده آمریکایی که هم اکنون در وین به سر می‌برند در حاشیه برگزاری مذاکرات ایران و ۱+۵ با مقامات ایرانی در خصوص اوضاع عراق گفت‌وگو کنند.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در مورد موضع آمریکا در ارتباط با اعزام نیروهای ایرانی به عراق گفت: ما فکر نمی‌کنیم که وابستگی عراق به ظرفیت‌ نیروهای امنیت ایران برایشان سودمند باشد و این پیامی است که به عراقی‌ها ارسال می‌کنیم.

وی ادامه داد: از نظر ما عراق زمانی موفق خواهد بود که تنها بر روی فرایند سیاسی خود سرمایه‌گذاری کند و این‌گونه می‌تواند با تهدیدات مقابله کند نه این که به نیروهای امنیتی ایران اجازه دهد بخشی از این تلاش باشد.

علاوه بر این جن ساکی متذکر شد ما با ایرانی‌ها در عراق نگرانی‌های مشترکی داریم و این تنها پیامی است که ما از آمریکا ارسال می‌کنیم. من باز هم تاکید می‌کنم که تمرکز اصلی ما در مذاکرات‌مان بر روی ترغیب رهبران عراقی برای مدیریت این اوضاع به شکل مسوولانه است و به طور قطع ما در مورد همکاری‌های نظامی گفت‌وگو نمی‌کنیم.

 

23503

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 360785

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 13 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۷:۰۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۷
    0 0
    البته تمامیت ارضی درسته نه تمامیت عرضی
  • بی نام IR ۱۷:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۲۷
    0 0
    امریکا هم نباید حضور نظامی داشته باشه. خود مردم عراق تا تلاش نکنن قدر استقلال خودشان را نمی دونن.