مهر نوشت:

یک کارشناس اقتصادی با بیان اینکه دولت یازدهم وارث یک شرایط سخت اقتصادی است گفت: اگر دولت راه حل برون رفت از مشکلات را در عوامل بیرونی ببیند خطایی استراتژیک است.

محمد خوش‌چهره در نشست «آدرس غلط» دلواپسی از گره زدن چرخ زندگی مردم به مذاکرات هسته‌ای در خصوص تاکید بر تولید ملی و نسبت آن با اقتصاد مقاومتی گفت: اولین اقدام درک صحیح از محیط ملی است قطعا در این شرایط باید مناسبات بیرونی در نظر گرفت.

وی با تاکید بر اینکه قطعا چالش‌های پیش رو را باید در نظر گرفتن عوامل برون‌زا و درون‌زا بررسی کرد گفت: در برنامه‌های پنجم توسعه در سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری نرخ رشد اقتصادی ۸ درصد دیده شده است اما آمارهایی که اعلام شده نرخ رشد اقتصادی ۵- درصد را اعلام کرده این به معنای شکاف سیزده پله‌ای است.

خوش چهره با تاکید بر اینکه در اقتصاد ملی ظرفیت‌های بالقوه بالایی داریم تاکید کرد: ما ظرفیت قدرت اول منطقه شدن را داریم. اما واقعیت اقتصاد ایران حاکی از نرخ رشد اقتصادی پایین است که این با ظرفیت‌های بالای ما قابل تامل است.

به گفته این کارشناس اقتصادی ما اکنون از بیش از ۵۰ درصد ظرفیت‌هایمان استفاده نمی‌کنیم و شاهد تورم، رکود، شکاف طبقاتی هستیم.

وی با بیان اینکه ظرفیت پایین تولید ملی بیشتر ناشی از تصمیم‌گیری غلط است اظهار داشت: در انتخابات ریاست جمهور همه نامزدهای انتخابات لیستی از مشکلات اقتصادی را مطرح کردند و راه حل‌هایی را در میان گذاشتند. بیان مشکلات خوب است اما به اولویت‌بندی‌ها توجه کرد. آن‌چه هست نشان می‌دهد ما نسبت به مشکلات اولویت بندی خوبی نداریم.

خوش چهره با یادآوری سخنان رئیس جمهور پیشین مبنی بر کاغذ پاره خواندن تحریم‌ها گفت: رئیس جمهور قبلی تحریم‌ها را قبول نداشت اما در آخر دولت خود ریشه همه مشکلات را تحریم‌ها معرفی کرد. کسانی که زمام‌دار امور بودند علت مشکلات را عوامل برون‌زا می‌دانستند اما همزمان رئیس مجلس با صراحت می‌گفت: کمتر از ۲۰ درصد مشکلات ناشی از تحریم‌هاست و بیش از ۸۰ درصد مشکلات ناشی از سوء مدیریت‌ها است.

خوش‌چهره تاکید کرد دولت یازدهم وارث یک شرایط سخت اقتصادی است و اگر خرده‌ای به دولت گرفته می‌شود سر اولویت دادن به مسائل درون‌زا و برون‌زا است. اگر دولت راه حل مشکلات را عوامل برون‌زا می‌داند بنابر این از نظر بنده این یک خطای استراتژیک است.

وی با اشاره به صحبت‌های خصوصی‌اش قبل از انتخابات با رئیس جمهور گفت: آقای روحانی قبل از انتخابات تاکید داشتند که موانع تولید داخلی بر طرف شود اما بعد از آن دیگر صحبتی نشد قطعا اگر از ظرفیت داخل استفاده نکنیم خطای استراتژیک کرده‌ایم.

این فعال اقتصادی با بیان اینکه بعد از جنگ ۴ دولت با سلایق مختلف داشته‌ایم گفت: کارکرد همه این دولت‌ها در حوزه اقتصادی وابستگی به نفت بوده است. در همین دولت جدید در لایحه بودجه بیش از ۷۰ درصد وابستگی به نفت دیده می‌شود.

وی همچنین در خصوص دلواپسی از شرایط کنونی گفت: دلواپسی را تایید می‌کنم و در همه دوره‌ها باید باشد اما این دلواپسی نباید جنبه سیاسی داشته باشد.

وی در پایان سخنانش از نحوه اجرای مسکن مهر انتقاد کرد و گفت: در دولت قبل طرح مسکن مهر یک سلیقه شخصی بود و مشکلات بسیاری را به همراه آورد.

 

45503

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 357863

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مهران A1 ۱۸:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۰
    189 8
    آقای دکتر خوش چهره یادمان نرفته و نخواهد رفت که شما مهمترین حامی تفکرات اقتصادی آقای احمدی نژاد در سال 84 بودید. بهتر نیست گوشه عزلت گزیده و حافظه ملت را دست کم نگیرید؟
    • بی نام US ۰۳:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۱
      9 1
      ویکیپدیا: خوش‌چهره یک کارشناس اقتصادی است که دو شب پيش از انتخابات نهم در مناظره تلويزيونی به نیابت از جانب احمدی نژاد ظاهر شد و در مقابل نوبخت نماينده هاشمی رفسنجانی ظاهر شد و همانظور که در سالهای پيشين از کارکرد اقتصادی اکبر هاشمی رفسنجانی، رییس جمهور پیشین، انتقاد می‌کرد برنامه های اقتصادی او را به چالش کشيد. این نقدها بعدها حمایت از احمدی نژاد تلقی شد اما خوش چهره بارها تاکید کرد که احمدی نژاد برنامه ای نداشته و وی برنامه های اقتصادی خودش را پیشنهاد داده است ایشون و امثال ایشون شایسته ملامت نیستند آقا مهران، اونی که ملتی را فریب داد شایسته ملامت است و باید گوشه عزلت بگزیند که ظاهرا قصد همچین کاری ندارند
    • بی نام A1 ۰۳:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۱
      4 0
      البته ضمن تایید این نظر بی انصافی است اگر نگوییم دو ما پس از انتخابات 84 در اظهار نظر آقای خوشچهره گفتند احمدی نژاد شعارهای ما را دزدید و از ایشان جدا شدند.
    • بی نام IR ۰۴:۳۹ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۱
      16 1
      من هنوز منظره آقاي خوش چهره و مرعشي را كه در آن زمان رياست ميراث فرهنگي كشور را داشتند در خاطر دارم. چه دفاعي مي كردند آقاي خوش چهره از اقاي احمدي ن‍ژاد اگر همين آقايان مدافع چشم بسته و بي منطق دفاع نمي كردند از شخص شخيص آقاي احمدي نژاد شايد 8 سال عمر و منابع و اعتماد مردم هدر نمي شد. ديگر براي اين حرف ها دير شده است آقاي خوش چهره و دوستان
  • علی A1 ۱۸:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۰
    1 1
    آقای خوش چهره حرف آقای احمدی نژاد در مورد تحریم از روی ناراحتی و جنگ روانی بود که یه عده منتظر وقت از این حرفا برای مقاصد .... مگر می شود رییس جمهور که در راس کارن مشکلات تحریم رو درک نکنن ...متاسفانه در دولت گذشته 80 درصد مشکل مدیریتی بود از دید همین دوستان الان همش شده تحریم
  • علی IR ۰۴:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۱
    2 4
    بنظرم جناب خوش چهره هنوز از بابت بازی نگرفتن ایشان در دولتی که خود تمام قد ودر مناظره حمایت کردند.اگر نگوییم کینه دارند،دلخورند.
  • بی نام IR ۰۵:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۱
    18 2
    جدی جدی شما آقای خوش چهره باید تا مدتها ساکت باشی یا مثل ی مرد عذرخواهی کنی . چرا هر بار نظر میدی اما از حمایتی که از ایشون کردی عذر نمی خوای؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ نظرات شما محمود پروره
  • بی نام A1 ۰۹:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۱
    2 3
    البته خوش چهره وقتی دید احمدی نژاد داره اشتباه میره راهشو ازش جدا کرد ومنتقد سیاستهای اقتصادی اوشد
  • امیر DE ۱۱:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۳/۱۱
    3 2
    آقای خوشچهره از منتقدان اقتصادی احمدی نژاد بود،طبیعی ابتدای کار از برنامه ها وشعارهای درست احمدی نژاد حمایت کرد اما بعد از مدت کوتاهی که انحراف دید جدا شد و سالها روشهای اقتصادی احمدی نژاد نقد کرد به این میگن ازادگی شما به چی این بنده خدا انتقاد میکنی؟؟؟ الان هم که داره حرف درستی میزنه