مهر نوشت:

وزارت اقتصاد و سازمان بازرسی کل کشور ورود مستقیم به حساب‌های بانکی افراد را آغاز کرده‌اند، این در حالی است که ورود به حساب‌های بانکی فقط در شرایط مشکوک به پولشویی مجاز است.

وزارت امور اقتصادی و دارایی و سازمان بازرسی کل کشور هر کدام به صورت جداگانه ورود رسمی به حساب‌های بانکی افراد را به صورت مستقیم آغاز کرده اند.

این دو دستگاه با ارسال نامه‌هایی به بانک‌های کشور، وضعیت هرگونه حساب‌های افراد مختلف ( فعال و غیرفعال) را خواستار شده‌اند. البته باید توجه داشت سازمان بازرسی به صورت موردی ولی در موارد متعدد این کار را کرده است.

اینکه آیا بانک‌ها به خصوص بانک‌های خصوصی در این باره با وزارت اقتصاد و به خصوص سازمان بازرسی کل کشور که وظیفه نظارت بر دستگاه‌های دولتی را برعهده دارند، تاکنون همکاری کرده‌اند یا نه، خبری در دست نیست.

براساس قوانین، بانک‌ها جز در موارد مشکوک ( مرتبط با پولشویی)، حق نقض تعهد رازداری مشتریان خود و افشای اسرار و اطلاعات بانکی نزد اشخاص ثالث قانونی را ندارند.

براساس قانون، هیچ دستگاهی اجازه سرکشی و تجسس در حساب‌های بانکی مردم را ندارد و این امر تنها با اجازه قوه قضائیه امکان پذیر است و این موضوع را غلامحسین محسنی اژه ای در زمستان سال گذشته در نشستی خبری به صراحت اعلام کرد و در پاسخ به سئوالی در مورد حریم خصوصی بودن حساب های بانکی گفت: در بحث حریم شخصی در حساب‌های بانکی ما قانون پولشویی را داریم که مشخص کرده چه مقاماتی و چه کسانی می‌توانند نسبت به بررسی حساب افراد اقدام کنند.

او گفت: بر اساس قانون پولشویی، هرگاه کسی احساس کند که پولی به صورت غیرقانونی به حسابی وارد شده، می‌تواند موضوع را به دستگاه مسئول اعلام کند و دستگاه ذی‌ربط طبق قانون بررسی خود را آغاز می‌کنند، بنابراین اینگونه نیست که هر کس که بخواهد به حساب بانکی افراد ورود پیدا کند. ورود هر کس به حساب بانکی دیگری بدون مجوز قانون امکان‌پذیر نیست.

در همین حال، نظرات کمیسیون حقوقی قوه قضائیه نیز در پاسخ به این پرسش که بانکها از ارائه اطلاعات مربوط به حساب اشخاص در حین بازرسی استنکاف می‌کنند؟ نشان می‌دهد: بازرس مکلف است مطابق مقررات عملیات بانکی، گردش امور اداری و مالی بانکها را مورد بازرسی قرار داده و اگر نیاز به ملاحظه حساب خاصی که مربوط به فرد خاصی داشت، می­ تواند با استیذان ریاست قوه قضاییه نسبت به این امر اقدام نماید. نظر اقلیت: استیذان مقام صالحه قضایی را کافی می­‌داند.

از سوی ولی الله سیف رئیس کل بانک مرکزی درباره اطلاعات بانکی افراد و سپرده گذاران نظام بانکی گفته است: اطلاعات بانکی سپرده گذاران نظام بانکی کشور جز اطلاعات محرمانه آنها است.

 

23231

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 350614

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۱:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۱
    62 9
    این کار اشتباه بزرگیه. اعتماد مردم که به راحتی برگشت پذیر نیست، حتی اگر میلیاردها خرج بکنن دیگه بدست نمیاد.
  • مسکن A1 ۱۳:۲۶ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۱
    50 0
    خوب برید ببینید کی چند تا خونه داره ؟ سهام چی؟ دلار وسکه چی؟
  • سیما A1 ۰۷:۳۹ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۲
    4 3
    کلا یارانه ها رو حذف کنید.
  • فرشاد A1 ۱۶:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۲
    5 2
    تو آمریکا واریزها یا برداشت های بالای ده هزار دلار رو بانکها به دولت گزارش میدن ، چرا تو ایران اینجوری نیست ؟ من که راضیم به شرطی که از پولدارا شصت درصد مالیات بگیرن و از من بی پول 5 درصد حالا هیچیم تو حسابم نیستا ، و پولشو واسه بهداشت و درمان رایگان و منافع عمومی جامعه صرف کنن ؛ خیلی خوش خیالم ، نه ؟؟؟؟
  • م A1 ۱۲:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۳
    6 3
    اﮔﻪ ﻧﻤﻴﺘﻮاﻧﻴﺪﻳﺎﺭاﻧﻪ ﺑﺪﻫﻴﺪﺑﻜﺸﻴﺪﻛﻨﺎﺭﺗﺎﻣﺤﻤﻮﺩﺑﻴﺎﺩ.ﺟﻤﻌﺶ ﻛﻨﻴﺪاﻳﻦ ﺑﻮﺩﺗﺪﺑﻴﺮﻭاﻣﻴﺪﺑﺎﻣﺮﺩﻡ ﻣﺜﻞ ﮔﺪاﺑﺮﺧﻮﺭﺩﻣﻴﻜﻨﻴﺪ.
  • بی نام IR ۱۶:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۲/۰۵
    3 0
    آقای روحانی منشور حقوق شهروندی این سرکشی هارو خلاف قانون میدانند پس چرا چرا سرک میکشی مگه به ملت اعتماد نداری