فارس نوشت:

وزیر امور اقتصادی و دارائی برنامه‌های حمایتی دولت از تولیدکنندگان و مردم را بیان کرد و گفت: شیب اجرای فاز دوم ملایم خواهد بود.
علی طیب‌نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی در مصاحبه با واحد مرکزی خبر،‌ گفت: در مرحله نخست دولت تصمیم گرفت افزایش قیمت حاملهای انرژی بسیار محدود با شیب ملایم باشد که در مرحله قبل که اسفند گذشته انجام شد قیمت آب و برق ، گاز اعلام شد شاهد آن بودیم که قیمت‌های اعلام شده به مراتب از آن چیزی که در جامعه پیش بینی می شد، کمتر بود.

وزیر اقتصاد گفت: درباره سایر حامل‌های انرژی که قیمت آن هنوز اعلام نشده است، نیز این گونه عمل خواهد شد.دولت تعمد ندارد روند مطلوب کاهش نرخ تورم و پدیدار شدن نشانه‌های رونق اقتصادی را تحت تأثیر عوامل منفی قرار دهد.

بخشهای عمده مصاحبه طیب نیا به شرح زیر است:

-در کنار تصمیم‌گیری برای شیب ملایم افزایش قیمت‌ها، بسته‌ای از سیاست‌ها تنظیم شده است که بتوانیم آثار احتمالی ناشی از اجرای مرحله دوم قانون هدفمندی یارانه ها و تورم را کاهش دهیم و آثار احتمالی رکود را به ضد خودش تبدیل کنیم.

-صندوق توسعه ملی طرح هایی را که در جهت کاهش مصرف انرژی اجرا شود ، مشمول اعطای تسهیلات با نرخ ترجیحی خواهد کرد.این طرح‌ها همچنین در اولویت پرداخت تسهیلات صندوق توسعه ملی قرار گرفته است.

-درباره دیگر تسهیلات برای آن دسته از تولیدکنندگانی که در جهت کاهش مصرف انرژی در کشور گام بردارند، سازمان امور مالیاتی نیز موظف شده است سرمایه‌گذاری در طرح‌هایی را که به کاهش مصرف انرژی منجر شود به صورت شتابان مستهلک کند. با این رویکرد مالیات پرداختی این واحدها کاهش معناداری خواهد یافت.

-همین افزایش با شیب ملایم قیمت حامل‌های انرژی هم ممکن است بر قدرت خرید برخی خانوارها تأثیر منفی بگذارد که بر اساس قانون هدفمندسازی یارانه‌ها تصمیم گرفته شد، میزان معافیت مالیاتی درآمد کارکنان دولت و غیر دولتی را که در قانون بودجه امسال به میزان 12 میلیون تومان در سال تعیین شده است، یعنی معافیت مالیاتی حقوق ماهانه تا یک میلیون تومان افزایش پیدا کند که آثار احتمالی افزایش قیمت حامل‌های انرژی کاهش پیدا کند.

-سیاست‌گذاری شده است متناسب با افزایش قیمت حامل‌های انرژی هزینه‌های قابل قبول و درآمدهای مشمول مالیاتی صاحبان مشاغل وسایل حمل و نقل عمومی تعدیل شود تا قیمت حاملهای انرژی روی درآمد خالص آنها پس از پرداخت مالیات تأثیر معنی داری نداشته باشد و آثار آن خنثی شود.

-واحدهای تولیدی متأثر از افزایش قیمت حامل‌های انرژی و جبران ضرر و زیان احتمالی یا افزایش هزینه های تولیدی آنها نیز در این باره نیز تصمیم گرفته شد بر اساس فرصت‌ها و امکانات قانونی موجود بدهی مالیاتی آنها تقسیط و جرایم مالیاتی آنها نیز بخشوده شود.

-وسایل حمل و نقل عمومی که میزانی مصرف سوخت آنها کمتر است و آلایندگی کمتری دارد با سود بازرگانی کمتر و تخفیف وارد کشور شود تا به کاهش آلودگی و بهبود محیط زیست کمک شود و هم هزینه‌های حمل و نقل عمومی کاهش یابد.

-مجموعه ای از سیاست‌ها به گونه‌ای تنظیم شده است که آثار تورمی احتمالی افزایش قیمت حامل های انرژی را خنثی کند و همین طور زمینه ساز رونق فعالیت های تولیدی و کسب و کار کشور باشد.

-برای تورم سال 93 دولت هدف گذاری نرخ 25 درصدی را داشت که با احتساب همه این عوامل بود و هدفگذاری دولت برای نرخ تورم سال 93 محقق شد و تورم نقطه به نقطه سال 92 در شش ماه اول سال به 45 درصد رسیده بود در اسفند ماه به کمتر از 20 درصد رسید که موفقیت چشم‌گیری بود و حتی محافل خارجی و سازمان‌های تخصصی بین المللی همچون صندوق بین‌المللی پول از موفقیت ایرانی شگفت‌زده شدند و وقتی سیاست های دولت را بررسی کردند، پیش بینی کردند تورم سال 93 به کمتر از پیش بینی دولت برسد.

 

23231

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 349992

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 15 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۱۰:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۹
    2 1
    لطفا هر وقت قیمت دلار آزاد را به زیر 3000 تومان باز گردانیدید و شرایط تک نرخی شدن آن تا 2600 تومان را فراهم کردید ، آنوقت دم از کنترل تورم و پایین بودن شیب افزایش قیمتها بزنید
  • بی نام A1 ۰۹:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۱/۳۰
    0 1
    بابا شما این همه ارزونی رو نمی بینی تازه می خوای بیاد زیر 3000 تومان اصلا مگه تورمی هست که این بندگان خدا پایین بیارنش