عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی در رابطه با طرح مسکن اجتماعی توضیح می دهد.

محمد هیراد حاتمی: حتی حالا هم که به عنوان وزیر راه و شهرسازی در راس این وزارتخانه قرار گرفته است دغدغه های اجتماعی خود را فراموش نکرده و آن را اساس طرحی خبر ساز در حوزه مسکن قرار داده است. عباس آخوندی که در سالیان گذشته با جدیت از پشت عینک مسائل اجتماعی به تحلیل رویداد های اقتصادی پرداخت با خضور در وزارت راه و شهرسازی این نگاه خود را با طرح مسکن اجتماعی عیان ساخت. طرحی که به زعم او بازگشت به فرمان حضرت امام (ره) و سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری است. متن گفت و گو با عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی در رابطه با طرح مسکن اجتماعی که این روزها بسیار خبرساز است را در ادامه می خوانید:  

 

شما با جدیت پیگیر طرح مسکن اجتماعی هستید و بر اساس صحبت هایی که به نقل از شما مطرح شده در قالب طرح مسکن اجتماعی قرار است ظرف 10 سال 1.5 میلیون خانه  حتی برای پایین‌ترین دهک درآمدی جامعه ساخته ‌شود. جزییات آن چگونه است؟

یک نکته را نباید فراموش کرد که طرح مسکن اجتماعی پایه های مستحکمی دارد و آنهم گفتمان حضرت امام خمینی (ره) و سیاستهای ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب است. یعنی می خواهم بگویم با یک طرح کارآمد و درست تحت عنوان مسکن اجتماعی روبرو هستیم که ماموریت آن همانطور که شما هم اشاره کردید و منتشر هم شده این است که طی 10 سال ، 1.5 میلیون واحد مسکونی ساخته شود. روح حاکم بر طرح مسکن اجتماعی با فرمان حضرت امام خمینی (ره) در خصوص مسکن و سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری ، در اجرای اصل 44 قانون اساسی و اقتصاد مقاومتی  کاملا سازگار است.

وزارت راه و شهرسازی آن را دنبال می کند؟

این وظیفه را به دوش بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و نهادهای عمومی از جمله شهرداری‌ها انداختیم.

چرا بنیاد مسکن؟

به هر حال یک بررسی ساده نشان می دهد بنیاد مسکن تجربه های بسیار خوبی در بخشی دارد که نیاز اصلی ساخت مسکن اجتماعی است. شما نمی توانید به دنبال ساخت مسکن اجتماعی باشید اما به این مهم توجه نکنید که مسکن اجتماعی باید با بخش بهسازی بافت‌های فرسوده و شهری ترکیب شود. در این رابطه هم  بنیاد مسکن تجربه‌های بسیار خوبی دارد و قطعا می تواند اثر گذار باشد. بر این اساس مسئولیت ساخت مسکن اجتماعی با توجه به سخن امام خمینی (ره) در حوزه مسکن و صحبت مقام معظم رهبری ماموریت، به عهده بنیاد مسکن قرار می‌گیرد.

به نوعی طرح مسکن اجتماعی قرار است یک اتفاق خوشایند در حوزه مسکن رقم بزند و نا هماهنگی هایی که از طرح مسکن مهر در سال های گذشته شکل گرفته را از بین ببرد؟

ببینید به طور شخصی صحبتم این است که تامین مسکن را نمی توان مسئله ای اجتماعی تلقی نکرد. ما اگر زاویه دید مان نسبت به مقوله تامین مسکن را از جهتی کاملا اجتماعی تنظیم کنیم تردیدی نیست که مسائل آن در چارچوب نوعی نظام رفاه اجتماعی و درکنار عوامل دیگر برنامه جامع مبارزه با فقر مانند بهداشت ، آموزش ، رفاه و اشتغال حل می شود. شما الان به موضوع اجرای مسکن مهر در سال های گذشته اشاره کردید که به نوعی اشتباه به حساب می آمد. برای اینکه خطا های گذشته را تکرار نکنیم و در راستای بهبود اجرایی شدن طرح مسکن اجتماعی باید ریز شویم در آنچه اتفاق افتاده است. متأسفانه باید بگویم  آنچه در قالب طرح مسکن مهر در تصدی گری اجرایی شکل گرفت برخلاف گفتمان امام خمینی(ره) و سیاست‌های ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری بود. ما نباید فراموش کنیم که حضرت امام (ره)  تاکید داشتندکه مساله مسکن یک مساله اجتماعی است که به کمک مردم و با هدایت و حمایت دولت و ایجاد تاسیسات زیربنایی انجام شود تا مردم بتوانند خانه‌دار شوند. از سوی دیکر مسکن مهر برخلاف سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری است چراکه براساس این سیاست‌ها مداخله دولت نباید وجود داشته باشد که ما شاهد حداکثر مداخله دولت هستیم. همچنین تاکید شده بود که مکان‌یابی صحیح و قابل سکونت صورت بگیرد که بعضا این محل‌ها قابل سکونت نیستند. متأسفانه برخلاف گفتمان حضرت امام (ره) مبنی بر ساخت واحدهای مسکونی در مناطق مرغوب و قابل سکونت ، واحدهای مسکونی مهر در مکانهایی با کیفیت متفاوت و گاهی کیفیت نازل سکونتی احداث شد.

الان در ساخت واحد های مسکون اجتماعی دیگر مشکل مکان یابی وجود ندارد؟ یعنی این واحد های مسکونی در مکان های قابل سکونت ساخته خواهد شد؟  

اصلا طبقاتی کردن شهرها و تقسیم آنها به محلات اعیان نشین و فقیر نشین را قبول ندارم. قصد ما این است که طرح مسکن اجتماعی و بافت های فرسوده را به نوعی با همدیگر پیوند دهیم و واحدهای مسکونی را درون مجموعه‌های شهری و مکان‌های قابل سکونت احداث کنیم. در این رابطه هم فرمایشات مقام معظم رهبری مد نظر است. بر این اساس در سیاست های ابلاغ شده اصل 44 قانون اساسی ، از سوی مقام معظم رهبری ، دولت باید از اموری که مردم قادر به انجام آنها هستند ، کنار برود. موضوعی که در طرح مسکن مهر عکس آن اتفاق افتاد و دولت برخلاف همه اینها درگیر احداث بیش از 2 میلیون واحد مسکونی شد. موضوعی که بزرگترین مشکل مسکن مهر و مبنای مخالفت من با آن است همینجاست.  اینکه  دولت درگیر ساخت و سازهای گسترده با کیفیت و مکان‌یابی های متفاوت و بسیار پرمسئله است چندان اتفاق خوشایندی نیست. این نکته وقتی نمود بیشتری پیدا می کند که در فرمایشات مقام معظم رهبری در رابطه با سیاست های مقاومتی تاکید بر افزایش بهره وری و کارهای خلاقانه توسط مردم نیز از اصلی ترین محورهای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی عنوان شده که مجری آن بخش خصوصی است.

شما از روزی که در دولت یازدهم سکان وزارت راه و شهرسازی را بر عهده گرفتید همواره با مسکن مهر موافق نبودید و حتی با وجود اینکه واکنش هایی هم به گفته های شما مطرح شد باز هم به آن تاکید کردید. چرا؟

من به یک اصلی اعتقاد دارد که اگر خطاهای گذشته را مطرح نکنیم اصلا بعید نیست که دوباره آنها را مرتکب شویم. اعتقاد من بر این است که با بازگشت به گفتمان حضرت امام خمینی (ره) و سیاست‌های ابلاغ شده از سوی رهبر معظم انقلاب ، از درگیر شدن دولت در ساخت و ساز گسترده ، در عین حالی که برای گروه های کم درامد به صورت گسترده کار می کند ، اجتناب کرد. البته ما به تکمیل واحدهای مسکونی مهر و تحویل آن به متقاضیان پایبند هستیم. براساس اعلام بانک مسکن تاکنون بیش از یک میلیون واحد مسکونی مهر فروش اقساطی شده‌اند و 700 هزار واحد دیگر نیز امسال به این مرحله خواهند رسید که ما امیدواریم تعداد اندکی که باقی خواهد ‌ماند نیز در سال 94 به اتمام برسند.

3939

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 348657

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 7 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 10
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۹:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۲
    3 2
    مسکن مهر طوری جا باز کرده که کنار گذاشتنش یک عزم جدی می خواد...نمی دونم آقای آخوندی می تونن این کارو کنن یا نه... به هر حال یک شعار مردمی دادن اما تو واقعیت دو زار عملیاتی نشد.
  • امیر A1 ۰۹:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۲
    4 11
    خدا رو شکر افرادی اومدن سر کار که شعار های اصیل انقلاب را مردانه زنده می کنند. آققای آخوندی امیدوارم این واعده شما محقق شه و وخاطرات تلخ گذشته تکرار نشن واسمون...ممنون
  • بی نام IR ۱۰:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۲
    4 1
    آقای آخوندی فقط شعارنشه مسکن اجتماعی و مردم فکر کنند فقط حرفش زده میشه ، کی اجرا میشه ؟
  • جلیل IR ۱۰:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۲
    8 1
    خوب حالا این مسکن اجتماعی یا جغرافیا تورم زا نیست؟
  • بی نام A1 ۱۰:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۲
    7 0
    خدا از دهنت بشنوه جناب وزير
  • بی نام A1 ۱۳:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۲
    6 2
    آقای آخوندی در سال گذشته به طرق مختلف دغدغه کاهش قیمتهای مسکن را داشت. الان هم که طرح مسکن اجتماعی را نام بردند. نظر حضرت امام در 30 سال قبل و فرامین اقتصاد مقاومتی مقام معظم رهبری عملا در رابطه با مسکن موضوع حایز اهیمیته. ما خیلی دل بسته این طرح هستیم. این نگرانی وجود دارد که چه تضمینی هست که طرح مسکن اجتماعی برگرفته از درد مردم و نیازمندان واقعی مسکن و به کام پیمانکاران و بساز و بفروشهایی نباشد که بخاطر رکود مسکن از سودهای سرشار وامانده اند؟ می توان جزییات بیشتری از مسکن اجتماعی مطرح کرد. به نظر من اطلاع رسانی در این راستا به خوبی انجام نمی شود.
  • بی نام IR ۰۷:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۳
    7 5
    آخوندی مرسی که مسکن مهر رو زیر سوال بردی , بیشتر از مضراتش بگو...که با اقتصاد مملکت چه کرد. به نظر من گل حرفات اونجا بود که گفتی اشتباهای گذشته مون رو هی باید به یادمون بیاریم که بازم تکرارش نکنیم.
  • بی نام A1 ۰۹:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۳
    3 2
    آقای آخوندی مسکن اجتماعی با این تعدادی که شما گفتید قراره ساخته شه کفاف نیاز ایرانی ها را می ده؟
  • محمد A1 ۱۱:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۳
    0 3
    باسلام خدمت آقای آخوندی...خدا خیرت بده خوب گفتی، لااقل بفرمائید که چه اسراری بود یکسری شرکتهایی که یک شبه بوجود امدنو شدن مسکن ساز و چه پول های میلیاردی جابجا کردن مخصوصا استان تهران و البرز وسط بیابون : کی میخواد بره اونجا زندگی کنه...توروخدا جناب وزیر لااقل این طرح اجتماعی شما مثل زمان آیت الله هاشمی رفسنجانی باشه ، همانطور که به پدران ما بهترین جا داخل شهر زمین دادن خودشون هم باسلیقه خودشون ساختن...بابا دهه هفتادی هاهم کارمندبودن مای بیچاره هم کارمندو کارشناسیم با این حقوق های... آخه چی میشه به ماهم مثل کارمندای اون موقع زمین بدین.بخدا انتهای شهرک مهندسی زراعی کرج که دهه 70 جهاد کشاورزی زمین کارمنداش دادو خونه ساختن همون طور خالیه همه ساله ذرت میکارن...میخوان سالی 1020 میلیون ذرت برداشت
  • ملی IR ۱۷:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۳
    1 2
    شما با گرفتن مالیات سنگین از خانه های خالی میتوانید بخش بر ر گی از مشکلات مسکن را حل کنید؟ ما مشکل کمبود مسکن نداریم .ایراد در سرمایه ای شدن مسکن هست. مسکن یک کالای مصرفیست نه منبع سود جویی