۰ نفر
۱۷ فروردین ۱۳۹۳ - ۰۷:۰۰
ژاپن برای مقابله با پیری جمعیت چه می کند؟

کشور ژاپن یکی از پیرترین کشورهای دنیاست؛ کاهش نرخ زاد و ولد و افزایش سن امید به زندگی در این امر موثر بوده است.

به گزارش خبرگزاری خبر آنلاین و به نقل از  اکونومیست صدای تیک تاک بمب جمعیتی در زیر سومین اقتصاد جهان شنیده می شود و این همان طنین پیر شدن بیش از حد جمعیت این کشور است. با دادن آمار کاهش 244 هزار نفری توسط مراکز آماری ژاپن این طنین پرصدا تر نیز شده است.

افت شدید جمعیت ژاپن در سال 2004 سرعت گرفت و در حال حاضر سریع تر از هر کشور دیگری در جهان به سمت پیری می رود؛ بیش از 22 درصد از ژاپنی در حال حاضر 65 ساله یا مسن ترهستند و این گزارش و گزارشهای دولتی تصریح می کنند تا سال 2060 تقریبا 40 درصد ژاپنی ها 65 ساله یا مسن تر خواهد بود.

دولت ژاپن در این خصوص به سیاست مهاجر پذیری نیز فکر می کند تا حدود 200 هزارنفر از جمعیت کاری ژاپن با مهاجران خارجی جبران شود البته این یک ریسک بزرگ محسوب می شود اما درکنار آن شیزو آبه به سیاستهای افزایش جمعیت نیز اعتقاد دارد

نخست وزیر ژاپن معتقد است که نرخ رشد جمعیت از 1.39 کنونی باید به حدود دو درصد برسد و این نیازمند یک بازسازی جدی در اعتقادات اجتماعی مردم این کشور است.

مردم ژاپن به دلیل کار و مشغله زیاد و مصایب زندگی سریع مدرن میل به بچه دار شدن را از دست داده اند و این آمار در شهرهای بزرگ مانند توکیو بسیار نگران کننده است.

یکی از فعالان اقتصادی ژاپن خانم کتی ماتسویی معتقد است تسهیل شرایط اشتغال برای بانوان در افزایش نرخ باروری شان موثر است. او معتقد است اشتغال زنان بر خلاف تصور عموم موجب افزایش باروری است چرا که با بالا رفتن رفاه و امنیت اقتصادی خانوار فکر کردن به یک بچه بیشتر بیشتر محتمل است.

شیزو آبه به استناد گفته های فعالان اقتصادی با افزایش فعالیت زنان در اقتصاد موافق است طبق آخرین رتبه بندی مجمع جهانی اقتصاد داووس درباره شکاف جنسیتی در نیروی کار ژاپن رتبه 105 از 136 را داشته است که برای یک کشور توسعه یافته رتبه ای فاجعه بار و 25 پله از رتبه 2006 این کشور پایین تر است. کره جنوبی هم با همین بحران و با همین مشکل درباره اشتغال زنان مواجه است.

سازمان ملل پیش بینی می کند در صورتی که ژاپن نتواند نرخ رشد خود را بالا ببرد باید برای جذب 650 هزار مهاجر برنامه ریزی کند تا بتواند چرخه سومین اقتصاد دنیا را بچرخاند.

در حال حاضر حدود دو درصد جمعیت ژاپن خارجی اند که اکثر آنها کره ای و چینی اند و همین جمعیت خارجی هم توان جذب در فرهنگ ژاپنی را ندارند چرا که سیاست مهاجر پذیری منوط به ازدواج و فرهنگ پذیری جمعیت ورودی است.

ژاپن همین امروز هم با معضل حقوق بازنشستگی و بار بالای آن برای اقتصاد این کشور روبه رو است.

4646

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 347641

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 14
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۷:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    93 40
    تحصیلات زیاد و شاغل شدن زنان عامل پیری جمعیت است...
    • بی نام A1 ۰۸:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
      28 37
      اقتصاد دانهای ژاپنی بر خلاف شما نظر دادن اما ما حرف شما رو قبول می کنیم اونا متوجه نیستن چی می گن!
    • مصطفی A1 ۲۲:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۰
      7 3
      بهداشت و امکان بهره مندی جمعیت از عمر بیشتر را هم به این لیست اضافه بفرمائید
  • وحید A1 ۰۸:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    38 15
    **مردم ژاپن به دلیل کار و مشغله زیاد و مصایب زندگی سریع مدرن میل به بچه دار شدن را از دست داده اند** این یعنی خدا را شکر که در ایران بیکاری ، فقر و تورم وجود دارد!!!
  • بی نام IR ۱۰:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    40 14
    امیدوارم ر سال 93 تفکر دوستانی که در بخش جامعه خبر انلاین هستند از تفکر ایجاد جمعیت و بالا بردن کمیت به سمت بالا بردن کیفیت خانواده و زندگی متمایل گردد و شاهد بحثهای کلیشه ای افزایش جمعیت و...نباشیم.به نظر من که دیگه با این همه کامنتی که مخالفان گذاشتن خیلی زشته که باز بحث افزایش جمعیت را مطرح کنید بهتره یه تجدید نظر اساسی بکنید و اکیدا از این بحثهای افزایش زورکی جمعیت نکنید بحثهای بالا بردن وضع معیشتی و کاهش بیکاری و...اینها در اولویت باشه چون اینها درست بشه ازدواج هم اتفاق میفته و... خلاصه بحث افزایش رو برای همیشه کنار بذارید کسی موافق نیست. شاید اندک افرادی باشن که موافق افزایش جمعیت باشند.اگر خواستید این بحثها را مطرح کنید نحوه تامین اب و غذا و کار و...را اول مشخص کنید در این بی ابی
  • علي A1 ۱۹:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    26 46
    تحصيلات زياد و شاغل شدن زنان باعث تعادل جمعيتي مناسب و رشد و ترقي كشور ها مي شود.
    • بی نام IR ۰۳:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۸
      47 20
      در کشورهای غربی که می بینیم پیری جمعیت و افزایش طلاق و فحشا داشته و ایران هم دارد به همین سو می رود...
  • بی نام A1 ۰۶:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۹
    12 11
    در زندگی انسان نخستین که طبق غریزه عمل میکرده و رفتارش مطابق با ویژه گی های جنسیش بوده مردان به دنبال شکار به صورت انفرادی یا گروهی میرفتن و زنان با تشکیل گروه های کوچک در یک محل از محیط زندگی محافظت میکردند و به تربیت بچه ها میپرداختند. حالا که شرایط محیا است برای تحصیل علم هیچ کس حق نداره زنان رو محروم از اون بدون و این محرومیت باعث عقب افتادگی جامعه میشه. اما با این وجود همه مسائل از قبیل پیری جمعیت و کمبود شغل و بالا رفتن سن ازدواج و ... یک پای سابتش اشتغال زنانیست که طبق غریزه نباید از کار کردن بیرون خانه لذت ببرن .
    • بی نام IR ۰۹:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۹
      23 0
      وقتی دنبال تحصیل علم برن خوب دنبال کار هم میرن دیگه عقل کل!
  • يك خانم A1 ۱۵:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۹
    26 8
    من حتي در صورتي كه در حال تحصيل و شاغل هم نباشم باز هم تمايلي به داشتن بيشتر از يك فرزند ندارم.خانم هاي زيادي رو هم ميبينم كه نه در حال تحصيلن و نه شاغل اما مايل نيستن بيش از يك يا دو فرزند داشته باشند. خيلي از آقايون هم تمايل به فرزند كم يا تك فرزندي دارند.بنابراين كساني كه فكر ميكنند تحصيل بالا يا شاغل بودن زنان باعث سالخورده شدن جمعيت است،تفكر و ديدي سطحي و اشتباه دارند. انسان ها امروزه به دليل رشد فكري،استاندارد هاي بيشتري براي زندكي فرزند خود دارند و شرايط دنياي امروز هم داشتن فرزند زياد را بسيار سخت يا غير ممكن كرده است.
  • يك خانم A1 ۱۶:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۹
    12 10
    من حتي در صورتي كه ادامه تحصيل ندم و شاغل هم نباشم باز هم تمايلي به داشتن بيشتر از يك فرزند ندارم. خانم هاي زيادي هم ميبينم كه نه در حال تحصيلن و نه شاغلن و نه تحصيلات دانشكاهي بالايي دارن اما تمايلي به داشتن بيش از يك يا دو فرزند ندارن. آقايون زيادي هم هستن كه تمايل به فرزند كم و تك فرزندي دارن. بنابراين كساني كه فكر ميكنند تحصيلات بالا و شاغل شدن خانم ها علت سالخورده شدن جمعيت است،تفكر و ديدي سطحي و اشتباه دارن. امروزه بيشتر انسان ها به دليل رشد فكري،استانداردهاي بيشتري براي زندكي فرزند خود دارن و فهميدند كه كيفيت بهتر از كميت است.شرايط دنياي امروزي هم داشتن فرزند زياد را بسيار سخت كرده.
    • بی نام IR ۰۷:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۰
      10 23
      چون شما و عده ای تمایل به بچه دارشدن ندارید. به راحتی جمع می بندید؟ این پر واضحه که اگر زن خونه دار باشه واسه آرامش و سرگرمی خودش هم که شده و بخاطر بیدار شدن روحیه زنانش که دیگه توسط کار و تحصیل کشته نمیشه خود به خود علاقه به بچه دار شدن درش بوجود می آد. شرایط دنیای امروز ربطی به زندگی شخصی نداره خودتون باید بسازیدش اما اینو دیگه حتی یک آدم با آی کیوی پایین هم می فهمه که در بیشتر مواقع و نه در استثنائاتی که شما بیان کردید عامل پیری جمعیت کار کردن زنهاست. نه به این دلیل که دوست نداشته باشن بچه دار بشن. بلکه به دلیل اینکه فرصتی براشون باقی نمیماند. چون بچه نیاز به رسیدگی دارد. بچه هایی که مادر زیاد کنارشان نباشد عقده ای می شوند. این بچه ها وقتی بزرگ بشن میخوان بچه دار نشن
    • مصطفی A1 ۲۲:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۰
      23 4
      بی نام عزیز لطفا بجای غریزه زنانه، بفرمائید تمایل مالکیت مردانه
  • سعید A1 ۲۲:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۰
    10 3
    احیانا اگه دست کاربلدهای ما بود می گفتند مردم حق ادامه حیات بعد از فلان عدد سنی را ندارند.فرهنگش هم که داریم برید به نفع جامعه هاراگیری کنید. می دونید ارزشهای انسانی هم مثل حقوق بشر در کشور ما با جاهای دیگه فرق میکنه شما میتونید سرآمد جامعه باشین اما لزوما مولد نباشید.