فارس نوشت:

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: کوروش وقتی بابل را فتح کرد، بت‌پرستی را آزاد گذاشت و این غلط و نقطه ضعف وی بود.

علی مطهری عصر امروز در سالن شهید بهشتی شهر کرمانشاه اظهار داشت: قانون اساسی کشور از نظر توجه به حقوق شهروندی یک قانون خوب است و در آن توجه خوبی به حقوق مردم در مقابل حقوق حکومت شده است.

وی ادامه داد: یکی از علل روی‌گردانی مردم از دین و خدا در اروپا و در قرون وسطی این بود که حاکمیت برای حقوق ملت حقی قائل نبوده در این زمان بین خدا و آزادی تضاد ایجاد کرده بودند.

مطهری با اشاره به اینکه در اسلام موضوع عکس این است و پذیرفتن خدا هیچ منافاتی با آزادی ندارد، تصریح کرد: باید نگاه درستی به این مسئله داشته باشیم.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با قرائت مواردی از قانون درباره حقوق شهروندان، ابراز داشت: درباره موضوع ستار بهشتی از وزیر سئوال کردم و نگاه‌های مختلفی در مجلس وجود دارد که برخی از آن‌ها به ما آسیب می‌زند.

وی با بیان اینکه در برخی موارد با اعلامیه حقوق بشر اختلاف معنایی داریم، افزود: احکامی همچون قصاص از طرف سازمان‌های بین‌المللی مورد اعتراض قرار می‌گیرند که ما فلسفه‌ای برای احکام اسلام داریم.

مطهری با تاکید بر اینکه ما نمی‌توانیم از اعتقادات خود دست برداریم، اذعان داشت: برخی ایراداتی که به قوانین ما می‌گیرند مربوط به احکام اسلامی و مبنایی است و برخی مربوط به رفتار ماست که باید بپذیریم.

وی هر حقی را ناشی از وجود یک استعداد در انسان عنوان کرد و ادامه داد: عقیده‌ای که ناشی از تفکر نباشد و تقلید از اجداد بوده همچون بت‌پرستی در قوانین و احکام اسلامی راه ندارد و این راه ما را از غربی‌ها جدا می‌کند.

به گفته نماینده این مجلس شورای اسلامی، اسلام علاوه بر ضایع نکردن حقوق دیگران، مصلحت فرد و جامعه را نیز در قوانین و احکام در نظر گرفته است.

وی با بیان اینکه برخی عقاید همچون زنجیر به دست و پای مردم بسته شده، گفت: وظیفه داریم این زنجیرها را باز کنیم، همان‌طور که پیامبر (ص) با بت‌پرستی به مبارزه برخاست تا مردم درست فکر و راه مناسب را انتخاب کنند.

مطهری با تاکید بر اینکه انبیای الهی و اسلام به هر عقیده‌ای احترام نمی‌گذارند، خاطرنشان کرد: ممکن است برخی کشورها همچون انگلیس در هندوستان برای استثمار مردم این کار را انجام بدهند.

وی آزادی عقیده در اروپا را ناشی از محکمه تفتیش عقاید در قرون وسطی و شخصی دانستن دین دانست و تاکید کرد: کوروش وقتی بابل را فتح کرد، بت‌پرستی را آزاد گذاشت و این غلط و نقطه ضعف وی بود.

مطهری به راه نیافتن عقل به حوزه ایمان در مسیحیت اشاره کرد و یادآور شد: در اسلام اصول دین با عقل پذیرفته می‌شود و یکی از موارد استنباط احکام در اسلام، عقل است.

وی معتقد است، فقیهی که اهمیتی برای عقل در حسن و قبح افعال قائل نیست، احکام ناعادلانه صادر می‌کند و عدالت مقیاس دین است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه شهید مطهری تاکید بسیاری بر آزادی تفکر و عقیده داشته، یکی از علل پیدایش انشعاب پروتستان در مسیحیت را تقابل اندیشه‌های اسلام با مسیحیت در جریان جنگ‌های صلیبی عنوان کرد.

وی به اهمیتی که اسلام برای تعقل قائل شده اشاره کرد و بیان داشت: مسیحیان مجذوب اندیشه‌های اسلامی شدند و پروتستان‌ها گروه اصلاح‌طلب در مسیحیت بودند.

مطهری پیشرفت غرب را مدیون تقابل با اندیشه‌های اسلامی و تاثر از فرهنگ اسلامی بیان کرد و گفت: ما باید برای حقوق شهروندی ارزش قائل شویم.

وی با بیان اینکه یکی از کاستی‌های امروز جامعه برداشت‌های غلط از مبانی و اصول است، عنوان کرد: برداشت غلط از ولایت فقیه، آزادی بیان و حفظ نظام موجب پیدایش مشکلاتی شده است.

مطهری اعلام کرد: برخی فکر می‌کنند برای حفظ نظام حقوق مردم نادیده گرفته شود که این اشتباه است و حفظ نظام از مسیر حفظ حقوق مردم می‌گذرد.

وی خاطرنشان کرد: برخی از جمله امام (ره) که فرمودند حفظ نظام از اوجب واجبات است، برداشت غلطی دارند و نمی‌توان مخالفی را زیر فشار بگذاریم به‌دلیل اینکه اعتراض کرده است.

مطهری تصریح کرد: در سال ۸۸ از نحوه برخورد با معترضان انتقاد کردیم و این به‌معنای ایستادن در مقابل نظام نیست و در نطق اخیرم گفتم احکام زندانیان حوادث (فتنه) ۸۸ سخت‌گیرانه است و این افراد در اثر هیجان دست به اقداماتی زده‌اند.

وی با بیان اینکه وبلاگ ستار بهشتی هشت نفر بیننده در روز داشته، ابراز داشت: ستار بهشتی زیر این فشارها از دنیا رفته است و این موضوعات باید مورد بازبینی قرار بگیرد.

مطهری تاکید کرد: با توجه به این موضوعات و بازبینی برخی مسائل، نظام بهتر حفظ می‌شود و نباید از نظام چهره خشن جلوه بدهیم.

 

23503

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 342711

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 17
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • عسکری IR ۱۸:۰۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۵
    71 7
    آقای مطهری عزیز من با اینکه شما رو یکی از نمایندگان واقعی ملت در مجلس میدونم و در زمینه سیاسی در اغلب موارد باهاتون هم نظر هستم اما در بعضی مسائل مثل همین نگاهی که به کوروش هخامنشی دارید مخالفم. آیا باید کوروش مردم رو به اجبار به طرف یکتاپرستی میکشوند؟
  • بی نام A1 ۱۸:۰۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۵
    34 2
    اینکه می فرمایید اسلام به همه عقاید احترام نمی گذارد مثل عقیده بت پرستی، پس لا اکراه فی الدین در قرآن به چه معناست؟
  • بی نام IR ۱۸:۰۹ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۵
    78 6
    خب اگه کوروش مردم بابل و .... رو به زور شمشیر زرتشتی میکرد خوب بود ؟؟؟ دین که زوری نمیشه دادا ....
  • aria NO ۱۸:۳۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۵
    115 7
    آقای مطهری ,کوروش بت پرستی را آزاد نگذاشت بلکه با حق انتخاب و آزادی مردم موافق بود..کوروش سالها پیش فهمید به زور نمیشه خدارو تو دل مردم گذشت ,,شما هنوز نمیفهمید.
  • مهدی US ۱۸:۴۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۵
    30 18
    خدا پدرتو بیامرزه. واقعا آقای مطهری یک اصلاح طلب اصولگراست. کسی که مثل پدر بزرگوارش صحبت میکنه و به قولی نان خور دین نیست. حق رو میگه اگه حتی به ضررش باشه.
  • میلاد م EU ۱۹:۱۲ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۵
    69 11
    اگرچه مطهری آدم خوش فکر و خردمندیه ولی در مقامی نیست که بتونه به کوروش کبیر پدر ملت و کشور ایران ایراد بگیره
  • سرور IR ۲۱:۴۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۵
    48 4
    آقای مطهری آزادی دادن به دیگران نقطه ضعف نیست.به نظر من شما و خیلی های دیگه اشتباه میکنید
  • بی نام A1 ۲۲:۰۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۵
    59 5
    اولا هیچ جای دنیا نمیگن کوروش هخامنشی! "کوروش کبیر" درست هست. دوما اینکه او به زور شمشیر و کشتار و مردم رو به دین و عقیده خودش اجبار نمیکرد و برایشان کرامت و حقوق انسانی قایل بود اتفاقا نکته مثبت این بزرگمرد تاریخ است. در صورتی که تا همین 200 سال پیش اکثر فاتحان در ورود شهرها رو ویران میکردن و حمام خون براه می انداختن. او اولین حاکم دنیاست که حق و آزادی انسان ها رو فارغ از قوم و مذهب احترام گذاشت. 2200 سال قبلتر از اینکه حتی در تئوری این موضوع مطرح شود.
  • بی نام A1 ۲۳:۱۶ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۵
    91 6
    اتفاقا کوروش کبیر کار بسیار متمدنانه ای انجام داد آقای مطهری هیچی بازور درست نمیشه شما نمیتونی یک انسان رو از حقوق طبیعیش محروم کنی چون عقیده اش با شما فرق میکنه!
  • iman NL ۲۳:۱۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۵
    35 2
    بله آقای مطهری قانون خیلی خوبه زمانی که برای همه از جمله بزرگان کشور و بینوایان یکسان تعریف و اجرا شود. چه بسا میان محرومین و ضعفا هم یکسان تعبییر شود نه اینکه هر کس از حاکمیت بود کفه ترازو بنفعش شود
  • بی نام A1 ۲۳:۴۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۵
    یک سوال واقعا ذهنم رو آزار میده: مردم ژاپن الان منحرف و فاسد و بیکاره و بدبخت و دزد هستند؟
  • بی نام A1 ۰۶:۲۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۶
    44 6
    با نظرات مطهري غير از نظرش در مورد كورش و نظرش در مورد حجاب موافقيم!
  • بی نام DE ۱۲:۵۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۶
    4 0
    آقاي مطهري با احترامي كه براتون قائل هستم ولي يه سؤال دارم! شما از پيغمبر زبونم لال ميخواين بگين بيشتر سرتون ميشه؟!!!!! پيغمبر تو اوج جهالت و بت پرستي اومدن ولي يك نفر رو به زور نه به اسلام هُلش دارن نه سر كسي به زور حجاب گذاشتن (خودم به حجاب اعتقاد دارم) نه به زور وارد خونه مردم شدن و تو زندگياشون تجسس كردن!!! لطفا بيايم اگه داعيه مسلموني رو داريم تسليم خدا و پيغمبر بشيم، و از آموزه هاي نهج البلاغه كه تاكيد شده توش حكام خلاف و جزاشون بايد خيلي بيشتر از مردم عادي باشه بهره ببريم و پشت اونا حركت كنيم نه اينكه ازشون پيشي بگيريم!! امام معصومش واسه خدا ان قلت نياورد ما كي هستيم كه بياريم!!!!
  • حسین A1 ۱۸:۲۲ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۶
    1 5
    آقای مطهری امیدوارم هوادارانت را بزودی بشناسی !!!!!
  • بی نام IR ۰۵:۰۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۸
    1 3
    اینکه مردم راجع به نظر فرد قضاوت میکنند بسیار خوب است. نه اینکه هر کس هر بد و خوبی که گفت همیشه مورد تایید باشد.
  • محسن IR ۱۶:۴۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۸
    3 0
    با سلام خدمت استاد بزرگ مطهری دوست دارم در مجلس قانونی تصویب که هرشخصی که نسبت به کارش کوتاهی یا احساسی بر خورد کند محاکمه و پاسخ گو باشد به عنوان مثال همین کاعذ پاره ها که می گفتند واین همه مشکل برای مردم درست کردن . یا اجرای قانون هد فمندی که شما ها تصویب و حاجی اجرا کرد با این همه مشکل اخر این شد قانون یک قانون نویس حد اقل در امریکا پیش بینی 100سال را می کند حالا شما در ایران 5سال را پیش بینی کنید
  • بی نام IR ۲۱:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۱
    2 1
    خدا بیامرزد شهید مطهری را