۰ نفر
۱۲ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۵:۱۰

درخواست نمایندگان مجلس آمریکا و همچنین نمایندگان جامعه مدنی این کشور پیروزی رویکرد دیپلماتیک دولت اوباما در قبال پرونده هسته ای ایران و کمرنگ شدن نسبی رویکرد تندروی و تحریم های جدید علیه ایران است.

دکتر سعید خالوزاده

تعداد زیادی از نهادهای مدنی آمریکایی در نامه ای مشترک به رهبران کنگره آمریکا خواستار ادامه تلاش برای به سرانجام رسیدن مذاکرات هسته ای ایران شده و تاکید کردند که آمریکا نه تنها باید از هرگونه اولتیماتوم و اقدامی که توافق اولیه را نقض می کند بپرهیزد، بلکه باید با لغو بیشتر تحریم ها پایبندی خود را به توافق با ایران نشان دهد.

درخواست نمایندگان مجلس امریکا و همچنین نمایندگان جامعه مدنی این کشور بعبارتی پیروزی رویکرد دیپلماتیک دولت اوباما در قبال پرونده هسته ای ایران و کمرنگ شدن نسبی رویکرد تندروی و تحریم های جدید علیه ایران است. در واقع فضای سیاسی و رسانه ای جامعه امریکا از گرایشات تند و فشار فاصله گرفته و به دست یافتن به راه حل دیپلماتیک بیشتر از همیشه امیدوار است.
38 سازمان آمریکایی در نامه ای به هری رید رهبر اکثریت سنا، میچ مک کونل، رهبر اقلیت مجلس سنا، جان بینر، رییس مجلس نمایندگان و نانسی پلوسی رهبر اقلیت مجلس نمایندگان آمریکا، خواهان پایبندی کنگره به متن توافق اولیه با ایران و پرهیز از هرگونه نقض متن توافق شدند و تاکید کردند که دولت و کنگره آمریکا باید به گفتگوی صلح آمیز و دیپلماتیک ادامه داده و از هرگونه تحریک جنگ طلبانه خودداری کنند.
نامه این نهادهای مدنی تصریح می کند که توافق اولیه نه تنها خواهان پایبندی ایران به تعهداتش می باشد، بلکه از طرفی دیگر آمریکا را ملزم به پایبندی به بندهای آن نیز می کند و کنگره آمریکا باید از هرگونه تصمیمی که تعهدات آن را نقض کرده و شانس توافق دیپلماتیک را از بین ببرد، بپرهیزد و بسیار مهم است که کنگره، همانطور که کمیته سازمان اطلاعاتی می گوید تحریمی وضع نکند که امکان رسیدن به توافق نهایی با ایران را بهم بزند. این نامه می افزاید هرگونه خواسته ای مانند غنی سازی صفر توافق اولیه را زیر سوال می برد و با آن مغایر خواهد بود. باید از هرگونه اولتیماتومی که هدف آن چیزی به غیر از توقف ایران از دسترسی به سلاح هسته ای باشد، اجتناب شود.
نهادهای مدنی و گروه های ضد جنگ از جمله کد پینک، مرکز سیاستگذاری بین المللی، کلیسای اونجلیکال لوترن در آمریکا و شبکه جامعه مدنی بین المللی از جمله امضا کنندگان این نامه هستند.
چندی پیش نیز ۱۰۴ نماینده مجلس نمایندگان آمریکا در نامه ای به باراک اوباما از سیاست های وی حمایت کرده، از دیگر اعضای کنگره خواسته اند تحریم های ایران را تشدید نکنند. این نمایندگان از رویکرد دیپلماتیک اوباما درباره مناقشه هسته‌ای ایران حمایت کرده‌اند. آنان از دیگر اعضای کنگره خواسته‌اند تحریم‌های بیشتری علیه ایران وضع نکنند که مذاکرات فعلی را تهدید کند.
اقدام این نهادهای امریکایی برای جلوگیری از تصویب تحریم های جدید علیه ایران بخودی خود اقدام بسیار مهم و قابل توجهی است و می تواند تاثیرات مثبتی در جامعه مدنی و رسانه های امریکایی بجای بگذارد. همچنین این اقدام می تواند دولت امریکا در مسیر دیپلماسی که در پیش گرفته یاری نماید و موضع جناح تندرو امریکا را تضعیف نماید.
درخواست نمایندگان مجلس امریکا و همچنین نمایندگان جامعه مدنی این کشور بعبارتی پیروزی رویکرد دیپلماتیک دولت اوباما در قبال پرونده هسته ای ایران و کمرنگ شدن نسبی رویکرد تندروی و تحریم های جدید علیه ایران است. در واقع فضای سیاسی و رسانه ای جامعه امریکا از گرایشات تند و فشار فاصله گرفته و به دست یافتن به راه حل دیپلماتیک بیشتر از همیشه امیدوار است.

استاد دانشگاه و پژوهشگر ارشد روابط بین‌الملل

5252

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 341658

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 11 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۸:۱۰ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۲
    4 0
    در هفته‌ها و ماه‌های اخیر هم در ایران و هم در آمریکا مخالفت‌های تندروها مهار شده و امیدها برای رسیدن به راه‌حل نهایی بالا رفته... به نظرم اگر اتفاق خارق‌العاده‌ای رخ نده دوران بحران هسته‌ای و به تبع اون دوران هیجان‌زدگی در سیاست کشورمون تموم شده و می‌تونیم به همون دستور کار سال 82 ــ پیش از آغاز بحران هسته‌ای ــ توسعه سیاسی و اقتصادی برگردیم. الان نوبت شکوفایی اقتصادی و برسمیت شناختن حقوق و آزادی‌های اساسی مدنی و سیاسیه.