زنان سرمایه گذاران بهتری هستند یا مردان؟

بازار سرمایه طی سال های آینده احتمالا از انحصار مردان خارج خواهد شد

آرش پورابراهیمی: مطالعات علمی نشان می‏دهند که بازده سرمایه گذاری زنان از مردان بیشتر است هر چند که توجیه دقیقی برای این پدیده وجود ندارد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، اگر در موتورهای جستجوگر اینترنتی به دنبال فهرستی از موفق ترین سرمایه گذاران جهان بگردید، با فهرستی مواجه خواهید شد که قطعا نام هایی همچون وارن بافت و جورج سوروس در میان آن ها وجود دارند و البته نام هیچ زنی نیز در آن فهرست به چشم نمی‏ خورد. بنابراین شاید طبیعی باشد که برخی نتیجه گیری کنند که مردان، در مقایسه با زنان، سرمایه گذاران بهتری هستند اما مطالعه دقیق تر بازارهای مالی نتیجه ای معکوس را به همراه دارد. نتایج یک تحقیق که توسط موسسه روثستاین کاس (Rothstein Kass) انجام شده نشان می‏دهد بازده سرمایه صندوق‏های سرمایه گذاری که توسط زنان مدیریت می‏ شوند در سال 2013 (تا ماه نوامبر سال 2013) معادل 9.8 درصد بوده در حالی که میانگین بازده سرمایه گذاری صندوق های سرمایه گذاری در مدت زمان مشابه تنها 6.13 درصد بوده است. هفته نامه اکونومیست می‏ نویسد که پیش از این نیز بررسی هایی صورت گرفته در بازارهای مالی از موفقیت بیشتر آن دسته از صندوق های سرمایه گذاری حکایت داشته اند که مدیریت آن ها بر عهده زنان بوده است. اما چرا بررسی عملکرد صندوق های سرمایه گذاری به چنین نتیجه ای منجر می‏ شود؟ برخی اعتقاد دارند که زنان در مقایسه با مردان ریسک پذیری کمتری دارند و به اصطلاح ریسک گریز هستند و به همین خاطر بازده سرمایه گذاری آن ها بیشتر است اما اگر چنین ادعایی صحت داشته باشد، باید عملکرد آن دسته از صندوق های سرمایه گذاری که مدیریت آن ها بر عهده مردان است در سال هایی که سهام پرریسک بازده مناسبی دارند، بیشتر باشد و در سال هایی که سهام پرریسک در مقایسه با سهام کم ریسک بازده ناامید کننده ای دارند، صندوق های سرمایه گذاری تحت مدیریت زنان عملکرد خیره کننده ای داشته باشند اما هفته نامه اکونومیست می‏نویسد که بررسی عملکرد صندوق های سرمایه گذاری در دوره های مختلف چنین ادعایی را تایید نمی‏کند. دلیل دیگری که برای عملکرد بهتر زنان در بازار سرمایه ذکر می‏شود این است که زنان معمولا مدیریت صندوق های سرمایه گذاری کوچک تر را در اختیار دارند و صندوق های کوچک تر به طور کلی بازده بیشتری دارند. همچنین برخی ادعا می‏کنند از آنجا که زنان ریسک پذیری کمتری دارند، در طول سال تعداد معاملات کمتری را انجام می‏دهند و سود بیشتر صندوق های سرمایه گذاری تحت مدیریت آن ها در واقع از هزینه تراکنش کمتر ناشی می‏شود و نه از سود سهام بیشتر.

بدون در نظر گرفتن اینکه دلیل عملکرد بهتر زنان در بازار سرمایه چیست، می‏ توان گفت که نتایج بررسی های اخیر به تغییر نگرش فعالان بازار نسبت به زنان منجر شده است. زمانی بازارهای مالی از جمله بازار مالی لندن محیط هایی کاملا مردانه بودند اما اکنون تعداد زنان فعال در این بازار رو به افزایش است تا جایی که شاید طی دهه های آینده، فهرست موفق ترین سرمایه گذاران جهان از انحصار مردان خارج شود.

3535

کد خبر 337056

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 15
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • 100 IR ۲۲:۳۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۷
    7 2
    عجب موجوداتی هستند این زنا...... ما که 100 سالم از خدا عمر بگیریم نمیتونیم بشناسیمشون انقد پیچیده اند
  • بی نام IR ۲۲:۳۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۷
    1 1
    انقدر که مامانم سرمایه داره بابام نداره.....والابخدا
  • توهم IR ۲۲:۴۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۷
    2 3
    کلمه "زندگی" با زن شروع میشود و کلمه "مردن " با مرد.....حالا خودتون تشخیص بدید دیگه..... :)
  • پیمان IR ۲۲:۴۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۷
    5 1
    خب وقتی من به زنم میگم 5 میلیون بده سرماه بهت میدم...بالبخند میگه سرماه 6 تومن میگیرم ،، بایدم سرمایش از من بالا بزنه!!! والابخدا
    • بی نام A1 ۱۵:۰۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۹
      4 2
      واقعا !!! .عجب زنهایی پیدا میشن .خدارو شکر میگم چرا عاشق این دخترا نمیشم .
  • زن ذلیل IR ۲۲:۴۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۷
    2 3
    خب معلومه زن ها..... :))
  • سیبیل IR ۲۲:۴۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۷
    3 0
    خب معلومه که آقایون این دیگه پرسیدن داره!؟؟؟؟؟
  • بی نام IR ۲۳:۰۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۷
    3 2
    سرمایه بعضی خانمها میشه لوازم آرایش و بعضی زیورآلات که از سر و کلشون آویزون میکنند.
  • مهسا IR ۲۳:۲۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۷
    0 4
    کلید واژه این خبر جوابو داده دیگه داداش
  • بی نام IR ۰۵:۵۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۸
    3 4
    در ایران هم پشت سر هر شرکت موفقی یه حاج خانوم وجود داره ...طبق اخرین تحقیقات سرمایه گذاری بهتر خانم ها یه موهبت زنتیکیه و اقایون زیاد خودشون رو سرزنش نکنند چون در هرحال خانمها جنس برتر خلق شدند .
  • بی نام EU ۰۶:۳۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۸
    4 0
    جهان کی میخواد از این بازی زن یا مرد خلاص بشه خدا می دونه !!!
  • بی نام A1 ۰۹:۳۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۸
    4 1
    جالبه خبر آنلاین میگه هیچ زنی جزو بهترین سرمایه گذاران نیست ولی زنان سرمایه گذاران بهتری هستند،کلا از نظر خبر آنلاین زنان جنس برتر هستند!
  • کیکاووس !! IR ۰۷:۰۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۹
    6 1
    من که اگر خرجی خونه رو بدم دست زنم همان هفته اول همه رو به باد می ده !
    • بی نام A1 ۰۸:۴۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۹
      0 2
      اشتباهي مثبت دادم آقاي برباد رفته
  • بی نام A1 ۱۱:۲۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۹
    6 6
    این مقاله میخواد یه جورایی به زنها دلداری بده یا اعتماد به نفس از دست رفتشونو برگردونه اما ما که میدونیم چه گندی رو بالا اوردن .باشه بابا زنان بهترین سرمایه گذاران هستنند !!!

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین