بالاخره ظریف و کری درباره چه صحبت کردند؟

مهمترین حاشیه سفر چند روز اخیر وزیر امورخارجه ایران به مونیخ گفت و گویش با جان کری وزیر خارجه آمریکا و مطالبی بود که بین آن دو رد و بدل شده است.

 به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ، روز گذشته خبرگزاری رویترز گزارشی را منتشر کرد و در آن مدعی شد که ظریف و کری درباره سوریه صحبت کرده اند. رویترز به نق از یک مقام ارشد در وزارت خارجه آمریکا گفت که جان کری وزیر خارجه آمریکا در ملاقات با همتای ایرانی اش محمد جواد ظریف، نگرانی خود را از تاخیر در انتقال سلاح شیمیایی سوریه به بندر لاذقیه این کشور و وضعیت انسانی در سوریه به ویژه در مناطق محاصره شده ابراز کرده و از ایران خواسته است که بشار اسد رئیس جمهور سوریه را به ایفای نقش مثبت برای پایان دادن به درگیری های مستمر در سوریه ترغیب کند اما ظریف به کری توضیح داده که او از اختیارات لازم برای سخن گفتن درباره سوریه برخوردار نیست.

اما امروز محمدجواد ظریف سخنان دیگری را درباره این دیدار بیان کرد. ظریف که در یک کنفرانس خبری مشترک با همتای سوئدی خود شرکت کرده بود به خبرنگار گفت که موضوع اصلی گفت و گویش با کری مذاکرات هسته ای جامع بوده است نه سوریه. ظریف در این کنفرانس گفت: در دیدارم با وزیر خارجه آمریکا تاکید کردم که ضروری است آمریکا به متونی که درباره آن توافق می‌کنیم متعهد بماند. متونی که بر آن توافق می‌کنیم آن‌هایی است که مورد تایید دو طرف است؛ باید به آن متعهد باشیم نه این که متون ثالثی را منتشر کنیم و بخواهیم آن را مبنا قرار دهیم. در حالی که از نظر واقعی و حقوقی آن متون مبنایی ندارد. آن چه که امروز اجرا می‌شود توافق مشترکی است که 24 نوامبر در ژنو به نام "برنامه اقدام مشترک" به آن دست یافتیم و بعد از آن هم تفاهم‌هایی برای اجرای آن انجام شد که هیچ نسبتی اصلا با اسنادی که از سوی کاخ سفید منتشر شد ندارد. من احساس کردم برای این که از این فرصت برای اعتمادسازی و یا حداقل کاستن از بی‌اعتمادی‌های چند دهه گذشته استفاده شود لازمه‌اش این است که دو طرف به متونی که توسط مذاکره‌کنندگان مورد توافق قرار گرفته است پایبند باشند و بی‌جهت متن‌های دیگری را منتشر نکنند و مبنا قرار ندهند.

ظریف موضوع سوریه را در گفت و گویش با یک روزنامه آلمانی مطرح و البته در این گفت وگو اشاره ای به دیدارش با کری نکرد. وی وضعیت سوریه را «فاجعه» دانست و کمک‌های بشردوستانه برای همه مردم سوریه را خواستار شد و با انتقاد از مخالفان سوریه و حمایت‌های خارجی از آنها گفت: «این توهم را که تصور کنیم بدون اسد می‌توانیم (برای سوریه) راه حلی پیدا کنیم را باید دفن کنیم.

2929

 

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 336693

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۲۱:۰۳ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۵
    1 30
    هر صحبتی خارج از میز مذاکرات هسته ای با آمریکا اشتباهی تاریخیست. البته در آن مذاکرات هم باید خانم اشتون حضور داشته باشد. ما از اینهمه تناقض گویی به سطوح آمدیم من که طرفدار پرو پا قرص وزیر خارجه و گروه مذاکره کننده بودم به زکاوتشان دارم شک میکنم! روزی که تابلوهای صداقت آمریکایی آمد معترض شدم اما امروز در این لحظه با حرفهای وندی شرمن و جان کری و اوباما فکر میکنم این پیشگویی بینظیری بود. مقام معظم رهبری فرمایشی داشتند که کمترین حسن مذاکره با آمریکا پی بردن به ماهیت آنها برای ملت است. ملت پشت دولت خود بایستید و با مشتهای گره کرده روز بیست و دوم بهمن بدون سر دادن مرگ بر فقط فریاد نه شرقی نه غربی جمهوری اسلامی و فقط یک مرگ بر را بلند سر دهید مرگ بر تروریست منافق مرگ بر حامیان منافقین .
  • بی نام A1 ۲۱:۱۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۵
    20 0
    معلومه در باره چراغونی پارسال صحبت کردند
  • عتی A1 ۰۴:۳۱ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۶
    29 0
    اگر رسانه ملی شرایط حاکم بر زندگی مردم را درک کند ضمن کارشناسی واقعی با دوستان مروت با دشمنان مدارا را احیا کند.
  • حمیدرضاااااااااااااا A1 ۱۲:۱۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۶
    0 0
    هیچی ، درباره این که ماچه امتیازی به اونا بدیم و در مقابل اونا چه وعده ای به ما بدهند چرا حسودیتون می شه بالاخره ما بلدیم و میدونیم چکار کنیم ولی شما نمی دونید بالاخره خدا به هر کسی یه قدرتی داده دیگه ........