تسنیم نوشت:

پروفسور پسران با تاکید براینکه توقعات مردم ایران با امکانات کشور همخوانی ندارد و باید تعادلی بین این دو برقرار شود، به ارائه پیشنهاد نفتی و بنزینی به دولت پرداخت و گفت: نرخ ارز در ایران هم اکنون در حال تعادل قرار دارد.

محمد هاشم پسران با حضور در جمع خبرنگاران درباره عوامل ایجاد و افزایش تورم در ایران و راهکارهای کنترل انتظارات تورمی اظهار داشت: مهمترین عامل برای کاهش انتظارات تومی این است که اعتماد مردم به دولت تامین شود و افزایش یابد.

وی افزود: همچنین شفافیت سیاست‌های دولت را از دیگر ابزارهای کاهش انتظارات تورمی در ایران دانست و افزود: سیاست‌ها باید برای مردم روشن شود تا تصمیمات خود را با سیاست‌های دولت تطبیق دهند.

این استاد ایرانی دانشگاه کمبریج و کالیفرنیای جنوبی اضافه کرد:‌ عامل دیگر کاهش انتظارات تورمی این است دولت علامت‌هایی را به مردم و اقتصاد دهد که بیانگر عزم دولت برای کنترل تورم باشد. در اقتصادهای مختلف دنیا این علامت از طریق بانک مرکزی، سازمان مالیاتی و دولت انجام می گیرد.

پسران با تاکید براینکه همواره باید تعادلی بین نظام پولی و مالی باشد، گفت: متاسفانه در ایران چون بازارهای پولی و مالی توسعه خوبی ندارند بیشتر مسائل مالی دولت به این ختم می شود که بانک مرکزی باید اسکناس چاب کند تا دولت بتواند کسری بودجه خود را جبران کند، این سیاست در نتیجه تورم زا خواهد بود.

* توقعات مردم با امکانات ایران همخوانی ندارد

کاندید جایزه نوبل اقتصاد جهان اضافه کرد: باید تعادلی در سیاست‌های پولی و مالی دولت ایجاد شود به نحوی که باید اجماعی در سطح کل کشور صورت گیرد که حاکمیت و تمام دستگاه‌های دولتی و تمام بخش‌هایی که در اقتصاد فعالیت دارند متوجه شوند که عدم تعادلی بین توقعات و امکانات در سطح کشور وجود دارد.

وی در عین حال با تاکید براینکه باید گروه‌های مختلف جامعه سطح توقعات خود را تعدیل دهند، تصریح کرد:‌ باید اجماعی صورت بگیرد که از طریق آن دولت بتواند سیاست‌هایی را اجرا کند که اطمینان پذیر باشد و قابل قبول مردم باشد که تورم به تدریج کاهش یابد.

این اقتصاددان ضمن ارائه راهکارهای کاهش تورم در ایران به اصلاح قیمت حامل‌های انرژی اشاره کرد و افزود: الان به شرایط قبل از اصلاحات حامل های انرژی طی سال‌های اخیر بازگشته ایم. در عین حال در همین شرایط تورم های عمده‌ای بخاطر پول‌های یارانه‌ نقدی داریم.

* یارانه 45 هزار تومانی تورم ایجاد می کند/ بازگشت وضعیت حامل‌های انرژی به قبل از هدفمندی

پسران پرداخت یارانه 45500 تومانی را یکی از دلایل ایجاد تورم عمده در سطح کشور دانست و گفت: البته نسبت قیمت انرژی نسبت به قیمت‌های جهانی در حال حاضر مشابه زمانی است که هنوز اصلاحات صورت نگرفته بود و هدفمندی اجرا نشده بود.

این استاد ایرانی دانشگاه کمبریج و کالیفرنیای جنوبی ادامه داد: باید نسبت نرخ انرژی با تغییرات نرخ نفت در خلیج فارس و نرخ ارز تطبیق پیدا کند و در نوسان نزولی و صعودی باشد.

وی درباره راهکارهای جایگزین برای درآمدهای نفتی اظهار داشت: باید صادرات غیر نفتی افزایش پیدا کند، به دولت شوکی داده شده است چراکه کاهش درآمد نفتی به ضرر دولت تمام شده از همین رو باید بخش خصوصی گسترش پیدا کند. این بخش می تواند در زمینه جهانگردی و صنایع دستی افزایش پیدا کند.

* نرخ ارز در ایران به تعادل رسیده است/ پیش‌بینی پسران از تورم 93

نامزد جایزه نوبل اقتصاد جهان در ارتباط با وضعیت نرخ ارز در ایران و اینکه باید کاهش پیدا کند یا افزایش؟ گفت: ارز به نظر بنده در شرایط فعلی به سطح معقولی رسیده است؛ اگر نگاهی به تورم انباشته ایران در عرض 30 سال گذشته و درصد نرخ ارز داشته باشیم به این نتیجه می رسیم که وضعیت نرخ ارز در حال تعادل قرار دارد.

پرفسور پسران با تاکید براینکه اگر نتوانیم تورم را کاهش دهیم باید قبول کنیم که نرخ ارز باید کاهش یابد، تصریح کرد: نرخ ارز مربوط به انتظارات تورمی است که باید کاهش یابد و اعتماد مردم به دولت بالا برود همچنین باید بخش خصوصی گسترش یابد و صادرات غیر نفتی بطور قابل ملاحظه ای تشویق شود.

وی در پاسخ به سوالی درباره پیش بینی از نرخ تورم و رشد اقتصادی ایران در سال 93 با اعلام اینکه پیش بینی کار مشکلی است، افزود: معمولاً ما پیش بینی مشروط می کنیم، یعنی اگر بحران‌های اقتصادی در شرایط فعلی کنترل شود و تحریم تشدید نشود و شرایط معقول باشد تورم اقتصاد ایران شاید به 20 درصد و رشد اقتصادی یک الی دو درصد برسد.

این استاد ایرانی دانشگاه کمبریج و کالیفرنیای جنوبی ادامه داد: اما مساله تولید ایران نیاز به توجه بیشتری دارد چراکه شوکی که به اقتصاد ایران وارد شده شوک عرضه است. چراکه درآمد نفت ایران در عرض چند سال نصف شده است.

* پیشنهاد بنزینی پسران به دولت/ قیمت بنزین منطقه ای تعیین شود

پسران در ادامه درباره اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها در ایران تاکید کرد: هدفمندی یارانه‌ها بخصوص در حوزه انرژی درست اجرا نشده است. در عین حال بخاطر اینکه در گام اول موفق نبوده نمی توان گفت این طرح را اجرا نکنیم بلکه باید درست اجرا کنیم.

وی افزود: باید نسبت انرژی در داخل ایران در یک حدی تثبیت شود (الان حدوداً 10 درصد است) سیاست ایجاب می کند که اجازه دهیم قیمت انرژی در ایران با نوسانات منطقه افزایش یا کاهش پیدا کند.

این اقتصاددان ضمن اشاره به اینکه امکان واگذاری مدیریت توزیع حامل های انرژی به بخش خصوصی وجود دارد، گفت: در این حالت هزینه تامین بنزین براساس منطقه و شرایط اقلیمی تغییر خواهد کرد. نباید قیمت انرژی در تمام بخش‌های ایران ثابت بماند.

وی تفاوت تعیین قیمت منطقه‌ای را باعث کنترل قیمت‌ها و جلوگیری از قاچاق دانست و تصریح کرد: عدم موفقیت سیاست هدفمندی یارانه ها بیشتر ناشی از عدم اجرای درست قانون بوده است.

3131

کد خبر 331668

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۲:۵۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۸
    12 0
    والله تنها توقعی که ما داریم اینه جلوی ویژه خواری گرفته بشه و اون سرمایه هایی که به دلیل سیاست های غلط مالی و ... بر باد میره در جهت پیشرفت واقعی(نه کلامی!) کشور هزینه بشه. اگر این توقع زیادیه واقعا معذرت میخوایم و طلب استغفار میکنیم!!
  • بی نام A1 ۱۳:۱۲ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۸
    13 0
    كانديد جايزه نوبل نداريم .
  • شیپوری A1 ۱۳:۲۰ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۸
    1 6
    به نظر من این مصاحبه ساختگی است ، چون فامیلی ایشون هاشم پسران میباشد و ابتدا گفته شد پسران . دلیل دیگه این که اصولا این اساتید از بازار رقابتی و آزاد حمایت می کنند و اینکه بگوینداز دولت باید حمایت شود هرگز نمی تواند حرف یک اقتصاددان باشد چون اقتصاد دان کارش تحلیل است و کاری به دولت و سیاست ندارد.
  • بی نام IR ۲۱:۰۴ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۸
    5 0
    نفست از جای گرم بر میاید
  • نسيم شمال A1 ۱۱:۲۷ - ۱۳۹۲/۱۰/۱۹
    8 1
    تو اين مملكت همه تمام بدبختي ها رو از چشم مردم مي بينند نخير آقا جان اينهمه بيكاري جوانان فارغ التحصيل آيا نتيجه سياست گذاري هاي غلط همين مسئولان نبود؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟