با توجه به گفتههای سردار احمدی مقدم، فرمانده کل نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر اینکه اطلاعی از وضعیت بازداشتگاه کهریزک نداشته، میتوان گفت این بیاطلاعی ایشان نمیتواند نفی کننده مسئولیت شخص وی و سایر مسئولان نیروی انتظامی از جهت انطباق این بازداشتگاه با استانداردهای قانونی سازمان زندانها باشد. احمدی مقدم در حال حاضر نمیتواند خودش و سایر فرماندهان نیروی انتظامی را از بار مسئولیت نگهداری متهمان در آن بازداشتگاه خارج کند. با توجه به سخنان فرمانده نیروی انتظامی مبنی بر اینکه ما نمیتوانیم بر رفتار ماموران بازداشتگاهها در رعایت و عدم رعایت حقوق شهروندی متهمان نظارت کامل داشتهباشیم، این مسئله باعث بروز اشکالاتی میشودو اتفاقاتی نظیر همین کهریزک و دهها اتفاق دیگر میافتد واینها نیازمند بازرسی دقیق نیروی انتظامی و مراکز نظارتی این نیرو است که حقوق متهمان به عنوان بخشی از جامعه رعایت شود تا به لحاظ مجرم بودن این افراد حقوقشان پایمال نشود و شاهد چنین وقایع تلخی نباشیم.
در اظهارات دیگر فرمانده نیروی انتظامی مبنی بر اینکه بازداشتگاه کهریزک برای نگهداری اراذل واوباش ایجاد شده بود دو نکته وجود دارد: اولا در ادبیات حقوقی و در قوانین مدون ایران واژهای بهنام اراذل و اوباش بودن جرم انگاری نشده است. به عبارت سادهتر در قانون مجازات اسلامی ایران تعریفی از اینکه شخصی اراذل و اوباش باشد و این رفتار وی مجرمانه تلقی شود و قابل پیگرد قضایی وکیفری باشد پیشبینی نشده است. (البته این ایراد را سابقا در مورد سخنان مرتضوی به عنوان دادستان وقت تهران نیز در رسانهها گرفته بودیم زیرا وی مدعی شده بود بازداشتگاه کهریزک محل نگهداری اراذل واوباش بوده است).
در حالی که نه سردار احمدی مقدم، نه مرتضوی ونه هیچیک از مسئولان قضایی و انتظامی ما تا کنون تعریف منطقی از واژه اراذل و اوباش نداشتهاند، در اینباره نیز توضیحی ارائه نشده است درصورتی که در قانون مجازات اسلامی هر عمل و ترک عملی که رفتار مجرمانه محسوب میشود مشخص شدهاست و در قانون مجازات اسلامی برای اراذل و اوباش پیشبینی هیچ کیفر و مجازاتی نشده است پس چگونه افرادی را درقالب عنوان اتهامی اراذل و اوباش دستگیر شده و به زعم احمدی مقدم در بازداشتگاه کهریزک نگهداری میکردند؟
حال با فرض اینکه این مکان محل نگهداری اراذل و اوباش باشد، مگر این افراد انسان نیستند. در صورتی که افراد تحت هر عنوانی دستگیر میشوند باید با توجه به حقوق شهروندی با آنها رفتار انسانی شود و ضوابط و آیین دادرسی کیفری (ولو خلافکارترین فرد در جهان باشند)در مورد آنها اعمال شود. متهمان باید طبق قانون دستگیر و تحت تعقیب قرار گیرند و محاکمه ومجازات نیز باید طبق قانون صورت گیرد.
اگر این افراد به لحاظ خطرناک بودنشان باید در مکانی دور از جامعه نگهداری شوند بازداشتگاه این افراد باید دارای حداقل حقوق شهروندی و استاندارد نگهداری انسانی باشد و نباید به لحاظ خطر ناک بودن در مکانی که عاری از اولیهترین حقوق شهروندی بوده و استانداردهای لازم برای افراد را ندارد نگهداری شوند. همچنین افرادی که بعد از انتخابات 88 دستگیر شدهاند نه تنها خطر ناک نبودهاند بلکه بر اساس گفتههای احمدی مقدم بیشتر این افراد صرفا به عملکرد و انتخاب رئیس جمهور سابق اعتراض داشته اند و سابقه خطرناکی نیز نداشتهاند. سعید مرتضوی در لوایح و اظهاراتی که به دادگاه و دادسرا در جلسات محاکمه دخالت در خصوص قتل سه نفر داشته، صراحتا به دستور مستقیم خود برای اعزام این افراد به بازداشتگاه کهریزک اذعان داشته و امروز نمیتواند منکر این قضیه شود. علت شکایت اولیای دم کشتهشدگان کهریزک علیه وی به خاطر دستور مستقیم مرتضوی در اعزام این افراد به این بازداشتگاه بوده است.امروز با توجه به سخنان سردار احمدی مقدم آن افراد اراذل و اوباش نبودند، باید تاکید کرد که دخالت و نقش مرتضوی در قتل آن سه جوان و سایرآسیبهای وارده وارد فاز جدیدی شده است. *وکیل دادگستری
علت شکایت اولیای دم کشتهشدگان کهریزک علیه وی به خاطر دستور مستقیم مرتضوی در اعزام این افراد به این بازداشتگاه بودهاست.
کد خبر 323822
نظر شما