۰ نفر
۱۱ شهریور ۱۳۹۲ - ۰۴:۰۰

باراک اوباما رئیس جمهور امریکا با واگذاری تصمیم گیری در مورد حمله این کشور به سوریه، به کنگره ی امریکا، با توجه به تعطیلی کنگره در حال حاضر، عملا زمان حمله را به تعویق انداخت.

علاوه بر این که اوباما با این اقدام مسئولیت جنگ و پیامدهای آن را هم از دوش خود برداشته و بر عهده کنگره گذاشته است.
هر چند اوباما در سخنرانی دیشب خود که از شبکه های ماهواره ای به صورت زنده پخش می شد تأکید کرد که " اقدام نظامی در سوریه را لازم می دیده است "، اما به هر حال واگذاری آن به کنگره به رغم برخورداری وی از اختیارات و صلاحیت های قانونی برای تصمیم گیری، نشانه عدم جدیت وی در شروع جنگ، حداقل در شرائط کنونی است.

شرائط کنونی حکایت از مخالفت تعداد زیادی از کشورها با راه حل نظامی در سوریه و حمله به این کشور است. افکار عمومی جهان از جمله اروپا با جنگ همراهی ندارد و نهادهای بین المللی از جمله سازمان ملل هم با این کار موافق نیست و اقدام به حمله خارج از چارچوب های بین المللی هم نتیجه ای جز تضعیف نهادها و مقررات بین المللی نداشته و در نهایت موجب آشفتگی و بی انضباطی بیش از پیش جهانی خواهد شد و نظم بین المللی را با چالش های بیشتری مواجه خواهد کرد.
مخالفت پارلمان انگلیس و ۱۲ دولت اروپایی از جمله آلمان با حمله نظامی امریکا نشان می دهد که حتی هم پیمانان واشنگتن با وی همراهی ندارند و امریکا در این اقدام در انزوای کامل به سر می برد. به این ترتیب مهمترین همپیمانان کاخ سفید که در حمله به سوریه در کنار وی باقی مانده اند عبارتند از اسرائیل، ترکیه، عربستان و اردن.
در این اظهارات اوباما زمان خاصی را برای حمله پیش بینی نکرده است و در انتظار تصمیم گیری کنگره بر اساس به اصطلاح امنیت ملی امریکا است و به تعبیر وی ممکن است زمان حمله فردا، هفته آینده یا ماه آینده باشد.
اما به رغم تعویق افتادن حمله نظامی امریکا، نباید تأثیر فضاسازی روانی اقدام امریکا را در جهت حمله به سوریه، در شرائط کنونی منطقه و جهان نادیده گرفت.
راه اندازی معرکه ای برای ابراز قدرت و ایجاد تحرک در سیستم نظامی ارتش امریکا و تحت الشعاع قرار دادن برخی تحولات منطقه از جمله مصر و ترکیه و اردن و احتمالا برخی تحولات جهانی و فعال کردن و اولویت جدی بخشیدن بیش از پیش به پرونده راه حل سیاسی بحران سوریه و توجه به برگزاری هرچه سریعتر نشست دوم ژنو برای پایان دادن به این بحران و روحیه بخشیدن به گروه های تروریستی داخل سوریه و موارد دیگر بخشی از دستاوردهای دوره ده روزه ی غوغا سالاری امریکا در خدمت منافع به اصطلاح امنیتی این کشور است.
اسرائیل هم که از فضای امنیتی یا به عبارت دقیق تر نا امن بوجود آمده، برای تشدید نگرانی و احساس ناامنی شهروندان خود که اساس انسجام و همگرایی اسرائیل و تحمل حکام و سیاست های رژیم صهیونیستی از سوی این شهروندان است، بهره کامل را برد، هر چند با به تعویق افتادن حمله در تحقق بقیه هدف های خود ناکام ماند.
مصر و ترکیه و اردن هم حداقل ابعاد خارجی بحران های داخلی خود را تحت الشعاع هیاهوی جنگ قرار دادند و در مقابل برخی فشارهای داخلی و خارجی نفسی تازه کردند.
اما جبهه مقاومت به رهبری ایران هم از فرصت تهدیدات استفاده کردند تا راه های مقابله با تهاجمات نظامی امریکا و همپیمانانش را مورد بازبینی مجدد قرار داده و راه های مناسبی را با در نظر گرفتن برخی فضاهای جدید ایجاد شده در منطقه پیش بینی کنند که قطعا نتیجه میان مدت یا کوتاه مدت آن به نفع امریکا و اسرائیل و دیگر هم پیمانان اشان نخواهد بود.
علاوه بر این که به هرحال تهدید امریکا به اقدام یک جانبه و خارج از مشروعیت بین المللی مورد توافق قدرت های جهانی، چالشی را فرا روی روسیه در حوزه منافع و امنیت ملی آن قرار داد، که این امر به نوبه خود جستجو برای یافتن راهکارهای تازه و مناسب برای مقابله با اینگونه چالش ها را در اولویت این کشور قرار می دهد که ممکن است در مناسبات جهانی و منطقه تغییرات و تحولاتی را موجب شود.

 

neamatz2@gmail.com

سیاست ما

کد خبر 311159

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 7 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ali IR ۰۶:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۱
    0 0
    آمریکا ترسیده................... چقدر اینها سنگ اسرائیل رو به سینه میزنند...............اسرائیل که نتونست از پس یک شهر کوچیک بنام غزه دربیاد ، چطور میتونه سوریه رو بزنه؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • محمد A1 ۰۶:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۱
    0 0
    درود به صلح و آرامش و لعنت به تمام جنگ های دنیا... دنیای امروز بیش از هرچیزی به آرام نیاز داره.
  • بی نام A1 ۰۶:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۱
    0 0
    فرانسه جزو اروپا نیست؟؟؟؟المانم که کلا به خاطر جنگ جهانی سعی میکنه بیطرف باشه تو مسائل نظامی ...این وسط انگلیس که کنار کشیده خودشو
  • بی نام A1 ۰۷:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۱
    0 0
    فکر نکنم آمریکا از نظر تسلیحات اونقد ضعیف باشه که نیاز به‌کمک کشورای دیگه داشته باشه. تازه بدتر اینکه اون 4 تا کشور همراه هم که بیشترشون همسایه سوریه هستن. تا بحال که ویتنام و افغانستان صحنه نبرد غیر مستقیم آمریکا و روسیه بوده ببینیم این بار چه بلایی قراره سر سوریه بیاد
  • بی نام IR ۰۸:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۱
    0 0
    اقا جون این فقط یک هیاهوی جهانی بود برای فراموش کردن یا تحت شعاع قرار گرفتن تحولات مصر بود . حتی اگر هم انجام شود یک راهبرد تاکتیکی است تا توجه جهانیان ازمسایل مصر به سوی سوریه منعطف شود و کودتای نظامیان برای براندازی یک رییس جمهور که مورد دلخواه امریکا نبود به فراموشی سپرده شود.
  • شاهو A1 ۲۲:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۴
    0 0
    امید دارم که جبهه مقاومت در برابر اسراییل جنایتکار باقی خواهد ماند (لبیک یا خامنه ای)اسلام پیروز است.‏‎ ‎