پاسخ های وزیر امورخارجه درباره مساله هسته ای، دستورکار سفر پادشاه عمان و سفر روحانی به نیویورک

وزیر امور خارجه گفت:سیاست خارجی جای پیگیری مستمر منافع ملی و آرمان های کشور بر اساس تحولات جهانی است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمد جواد ظریف در اولین گفت و گوی زنده تلویزیونی اش درباره سفر یکشنبه آینده پادشاه عمان که از وی به عنوان واسطه رابطه ایران و آمریکا نام برده می شود، گفت:«ایران و عمان دو کشور همسایه هستند که روابط دیرینه ای دارند. سلطان عمان از قبل از تحلیف ریاست محترم جمهوری اظهار علاقه کرده بودند که به عنوان اولین رهبر خارجی به ایران می آیند. اینکه ایشان پیامی از جایی برای ما داشته باشند چیزی است که باید صبر کنیم و بعد از سفر ایشان به آن پی ببریم.»

روحانی به مجمع عمومی سازمان ملل می رود؟

ظریف در مورد سفر دکتر روحانی به مجمع سالانه سازمان ملل هم گفت:«اینطور نیست که رئیس جمهور هر سال در مجمع عمومی سازمان ملل شرکت کند. دکتر روحانی اصرار دارند سفرهای محتوایی داشته باشند تا برای کشور دستاورد داشته باشد. ایشان به حضور فعال در مجمع عمومی معتقدند. اجلاس های مجمع عمومی فرصت خوبی برای ملاقات های دیپلماتیک است اما آقای روحانی در این زمینه وسواس خاصی دارند اما باتوجه به شرایطی که وجود دارد، فکر می کنم حضور آقای روحانی با توجه به جلسه ویژه ای که در مورد خلاء سلاح هسته ای تشکیل خواهد شد، مفید خواهد بود.»

وی افزود:«راهبرد جمهوری اسلامی احترام به حقوق مردم جهان است. مداخله خارجی در منطقه آثار نامناسبی دارد و هرگونه تلاشی در جهت جلوگیری از سرکوب و کشتار باید انجام شود. مجموعه این دیدگاه ها چیزی است که سیاست جمهوری اسلامی را در منطقه شکل می دهد. توجه به نظر و نگاه مردم در همه کشورها مهم است. خشونت و مداخله خارجی و نسخه های بیگانه نمی تواند مشکلات منطقه را حل کند.»

ظریف همچنین گفت:«همسایگان برای همه کشورها در اولویت ها هستند و برای ما هم در اولویت هستند.»

وی ادامه داد:«وزارت خارجه مملو از کارشناسان زبده سیاست خارجی است. ما نخبگان خوبی در این حوزه داریم که باید از آن ها استفاده کنیم و به این عزیزان فرصت و شخصیت دهیم. کارشناس باید در تحلیل خود شخصیت داشته باشد. نباید در حوزه تحلیل دیدگاه مخالف را سرکوب کرد بلکه باید آن را تشویق نمود.»

ظریف گفت:«مجموعه ایرانیانی که در خارج از کشور هستند ظرفیت بزرگی برای ایران تلقی می شوند. ایرانیان مقیم خارج می توانند حامیان منافع ملی کشور باشند.»

وی اظهار داشت:«استفاده از نیروهای غیر زبده که با اتوبوس و بدون بلیط آماده اند را متوقف خواهم کرد.»

وی با بیان اینکه مردم در انتخابات به گفتمان اعتدال و تدبیر و امید رای دادند. ما این سیاست را مبتنی بر حضور معقول، قدرتمند و عزتمندانه در سیاست خارجی پیش خواهیم گرفت.

 ظریف ادامه داد:«باید این واقعیت را قبول کنیم که در جهان امروز قدرت مولفه های جدیدی پیدا کرده است. توان معنایی که جمهوری اسلامی داشته چیزی است که این دولت قصد دارد از آن استفاده کند و سیاست های جمهوری اسلامی را پیش ببرد تا در ادامه وضعیت معیشتی مردم بهبود پیدا کند.»

نماینده سابق کشورمان در سازمان ملل همچنین گفت:« صحنه دیپلماسی، یک مسابقه جدی در به دست آوردن منابعی است که برای شما قدرت ایجاد می کند. امروز احساسات هم جهانی شده، در واقع نحوه ارائه دیدگاه های شما می تواند برای شما در سطح دنیا نفوذ یا آسیب پذیری ایجاد کند. اینکه شما سیاست های کشور را با چه زبانی مطرح و پیش می برید و... خیلی مهم است.

ایران نسبت به سرزمینش راضی است

وی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی هیچ وقت دنبال جنگ طلبی نبوده است، افزود: ایران نسبت به سرزمینش راضی است و برای رفع نیازهای خود نیاز به کشور گشایی ندارد. ایران منابع غنی مادی و انسانی دارد و مجموعه شرایط کشور باعث شده ایران یک کشور صلح طلب باشد.

باید پیام صلح خواهی ایران را واضح به دنیا تبین کنیم

وزیر امورخارجه گفت:«باید پیام صلح خواهی مردم ایران را به صورت واضح برای دنیا تبیین کنیم و از همین مبنا دیدگاه های خود را جلو ببریم. از طرفی کشور ما به دلیل انقلاب در سطح دنیا حرف برای گفتن دارد. استقلال ما با قیمت بالایی به دست آمده که این استقلال قدرت ویژه ای برای بیان صحبت هایمان داده است. مردم سالاری ما در شرایط کنونی که از یک طرف سکولاریسم و از طرف دیگر افراطی گری نتوانسته به نیازهای منطقه پاسخ دهد، یک مردم سالاری نمونه است. تنها این الگوی مردم سالاری بومی جمهوری اسلامی است که توانسته بعد از 35 سال انتخاباتی را برگزار کند که مردم چنین حضور فعالی را داشته باشد.»

ظریف افزود:«اگر ما باور کنیم که ایران قدرتمند است و می تواند در صحنه بین المللی نقش ایفا کند و یک گفتمان جدید را ارائه کند می توانیم بسیار آرام، متین و منطقی با دنیا صحبت کنیم. »

وی ادامه داد:«قدرت چیزی است که به شما قدرت نفوذ می دهد و از آسیب پذیری شما کم می کند و دولت تدبیر و امید از گفتمانی که عرض کردم در جهت افزایش نفوذ و کاهش آسیب پذیری کشور گام خواهد برداشت. مهم ترین برگ برنده جمهوری اسلامی مردم هستند. این توان عظیم انسانی که در حماسه سیاسی امسال خودش را نشان داد سرمایه بزرگی برای کشور ما هستند. البته مردم هم نعمت بزرگ الهی هستند که در خدمت این کشور قرار گرفتند.»

فهم واقع بینانه شرایط بین المللی ضروری است

ظریف افزود:«فهم واقع بینانه شرایط بین المللی ضروری است. نظام دو قطبی دوران جنگ سرد فروپاشیده و هنوز نظام دیگری جایگزین آن ها نشده است. البته آمریکایی ها خیال می کردند نظام دو قطبی به یک نظام تک قطبی به ریاست آمریکا تبدیل شده اما تحولاتی که در دنیا صورت گرفت نشان داد که این تصور باطلی است. این که شما بفهمید این تحول در دنیا یعنی چی خیلی مهم است. باید ببینیم در این شرایط چطور باید منافع کشور را در سطح بین المللی جلو برد.»

وی افزود:«طرف مقابل هنوز به این فهم نرسیده که نمی توان در دنیای امروز به هزینه دیگران به رفاه و پیشرفت رسید. اگر می شد بعد از یازده سپتامبر باید همه چیز آرام می شد و آمریکا از لحاظ جهانی در آرامش به سر می برد. اگر آمریکا به دنبال بازی با حاصل جمع صفر باشد هم خودش می بازد و هم طرف مقابل. ما نیازمندیم دیگران را به درک این واقعیت وادار کنیم که تنها از راه بازی برد برد می توان به نفع جمعی رسید.»

دولت ها زیاد دوست ندارند با کسی غیر از دولت ها در تماس باشند

نماینده سابق کشورمان در سازمان ملل اظهار داشت:« دولت ها زیاد دوست ندارند با کسی غیر از دولت ها در تماس باشند. شرایط جهانی اقتضاء می کند شما از مجموعه دیپلماسی ها استفاده کنید. دیپلماسی عمومی مهم است اما باید توجه داشت که هیچ یک از ابعاد مختلف دیپلماسی نباید به هزینه بعد دیگری از دیپلماسی شکل بگیرد.   جمهوری اسلامی در زمینه دیپلماسی ارزشی حرف های زیادی برای گفتن دارد. در جهان امروز به نظام مبنایی اهمیت زیادی داده می شود و به همین جهت جمهوری اسلامی باید از انواع دیپلماسی به شکل متوازن استفاده کند.»

وی ادامه داد:« استفاده از کلیه امکانات و زمینه ها برای پیشبرد اهداف سیاسی و توسعه کشور یعنی دیپلماسی اقتصادی! دیپلماسی اقتصادی یعنی شما از ابزارها و توانمندی های اقصادی کشور استفاده کنید. لازمه این دیپلماسی شناخت توانمندی های کشور است. همچنین باید اجازه حضور بخش خصوصی در دیپلماسی اقتصادی داده شود.»

تحریم ها مبنای قانونی ندارد

ظریف افزود:«تحریم مانعی است که این دولت در شروع کار با آن روبه رو است. لازمه برداشتن این مانع از مسیر اقتصاد تلاش مداوم و هوشمندانه است تا قدم به قدم در مسیر نرم کردن و از بین بردن زمینه های تحریم ها حرکت کنیم. بسیاری از این تحریم ها مبنای قانونی ندارد و باید این را به دنیا نشان دهیم. از طرف دیگر با مذاکرات هوشمندانه باید در میان مدت و دراز مدت زمینه های تحریم را از بین برد. مهم ترین کار این دولت ایجاد اجماع بین مردم و نخبگان در سیاست خارجی است تا با صبر به سمت کاهش فشارهای اقتصادی و باز کردن راه حضور بخش خصوصی در زمینه اقتصاد بین المللی حرکت کنیم.»

نماینده سابق کشورمان در سازمان ملل گفت:« از مکانیزم شورای امنیت برای بحث فنی و تکنیکی که جایگاهش در آژانس حکام انرژی اتمی بود، سوء استفاده شده است. اصولاً از همان مرحله، تحریم ها مبنای درستی ندارد و یک اقدام سیاسی بود. ما باید این موضوع را روشن کنیم چون تا امروز شفاف و قابل ارائه انجام نشده است. تحریم های یک جانبه ایالت متحده نیز با سوء استفاده از ابزار فشار و سیاه نمایی یکی دیگر از مواردی است که مبنای قانونی ندارد و به دنیا تحمیل شده است. بر اساس اصول مسلم حقوق بین الملل که مداخله در امور داخلی کشورها غیرقانونی است، هیچ یک از تحریم هایی که آمریکا بر ضد کشورهایی که با ایران معاملات پولی دارند، قانونی نیست.»

وی ادامه داد:«ما باید با زبان منطقی و ارام نشان دهیم جمهوری اسلامی آمادگی این را دارد که این موضوع را سامان دهد چون از نظر اصول بین المللی برنامه هسته ای ما نمی تواند غیر صلح آمیز باشد.»

ظریف گفت:« پیام های تبریکی که به صورت خصوصی و علنی ارسال شد نشان دهنده این است که دنیا نیازمند تصحیح روابط خود با ایران است که ما از آن استقبال می کنیم. من فکر می کنم دنیا از ایران و انتخاباتش فهم درستی ندارد. غرب فکر می کند بعد از انتخابات دولت آماده صرف نظر از حقوق مردم است. این نشان می دهد یک بار دیگر این ها جمهوری اسلامی را اشتباه فهمیده اند. درست است که مردم در این انتخابات نشان دادند که نسبت به گفتمان قبلی رغبت ندارند، اما از طرف دیگر نشان دادند که می خواهند از موضع عزت و از طریق تعامل سازنده کار را پیش ببرند. اگر این پیام درست فهمیده نشود، راه برای آینده چندان هموار نخواهد بود. مردم و ملت از حقوق خود نمی گذرند اما در عین حال می خواهیم به دنیا نشان دهیم که هیچ تهدیدی از طرف ایران متوجه دنیا نیست.»

وی ادامه داد:«ما سلاح هسته ای را تامین کننده امنیت خود نمی بینیم. سلاح هسته ای در دکترین ایران جایگاهی ندارد و نه تنها باعث امنیت کشور نمی شود، بلکه تهدیدی برای امنیت ملی ماست. ما کشور قدرتمندی هستیم و اصولاً احتیاجی به سلاح هسته ای نداریم.»

تشدید تحریم وحشت تندروهای آمریکایی بود

ظریف افزود:«تشدید تحریم ها در کنگره آمریکا، وحشت تندروهای آمریکایی بود. تندروهای آمریکا و رژیم افراطی صهیونیستی نگران هستند که گفتمان دولت جدید باعث کاهش تنش و تشنج شود و چون منافع آن ها در تنش و تشنج است، از این موضوع واهمه دارند و نمی خواهند زمینه برای گفت و گو و رسیدن به راه حل فراهم شود. این نشان می دهد آن ها نگران برنامه هسته ای ما نیستند بلکه از این بهانه برای به وحشت انداختن دنیا از ایران استفاده می کنند. اینکه لابی اسرائیل در آمریکا تمام تلاش خود را به خرج می دهد که قبل از مراسم تحلیف و تنفیذ، تحریم های جدیدی را به کنگره آمریکا تحمیل می کند، نشان دهنده این است که تندروها از رویکرد دولت جدید می ترسند و می خواهند مردم دنیا را از برنامه نظامی هسته ای ایران که وجود خارجی ندارد، بترسانند.»

وزیر امورخارجه گفت:«البته در داخل دولت آمریکا این گرایش وجود دارد که از یک طرف فشار بیاورند و از یک طرف مذاکره کنند که این سیاست هم جواب نمی دهد. راه برخورد با ایران تکریم است، نه تحریم. این مردم به فشار جواب نمی دهند.»

وضعیت جامعه سیاسی آمریکا

وی ادامه داد:«جامعه سیاسی آمریکا مجموعه منسجم و یکپارچه نیست. متاسفانه گاهی می بینیم منافع رژیم صهیونیستی روی دوش آمریکا بار می شود که بعضاً به ضرر آمریکا هم هست. انواع فشارها در آمریکا وجود دارد و به همین دلیل باید این جامعه را یک مجموعه پیچیده دانست که همانطور که اسرائیل در آن حضور فعالی دارد، ایران هم باید نقش خوبی ایفا کند. مجموعه ایرانیانی که در آمریکا حضور دارند سرمایه مهمی برای ما هستند که باید با فعالیت خود اجازه ندهند یک عده کوچکی منافع جنگ طلبانه خود را نه تنها به ایران، بلکه به آمریکا تحمیل کنند.»

محمد جواد ظریف در پاسخ به این سوال که چطور می خواهیم از موانع سیاست خارجی در مواجه با کشورهای همسایه عبور کنیم گفت:«ما نیاز داریم که همراه با همسایگان خود نسبت به منافع خود به یک فهم درست برسیم. دوستان ما فراموش کرده اند که یک بار صدام را برای مقابله با جمهوری اسلامی قدرتمند کردند و نتیجه شان را دیدند؟ یک بار طالبان را قوی کردند و نتیجه عکسی از آن دیدند؟ نیاز هست که این بحث را با این دوستان به صورت جدی پیش ببریم که ما به دنبال ثبات و آرامش در منطقه است.»

ماجرای هلال شیعه

وی ادامه داد:«آن ها فکر می کنند تندروی را به خارج صادر کرده اند اما این تندروی ها در داخل مرزهای هیچ کشوری محدود نخواهد شد و می تواند کل منطقه را به آتش بکشاند. در اوایل هزاره جدید برای حفظ صدام بحث فرقه ای هلال شیعی به راه انداخته شد که ابعاد وسیع امنیتی دارد. در منطقه ای که این میزان از گروه ها و مذاهب مختلف وجود دارد، نمی توان با دعوای فرقه ای منافع خود را پیش برد.»

 موضع دولت یازدهم درباره سوریه

ظریف همچنین گفت:«فجایعی که در سوریه اتفاق می افتد که گروه های افراطی که از طرف دولت های خارجی حمایت می شوند از سلاح های شیمیایی استفاده می کنند، نشان دهنده عمق درک غلط از شرایط بین المللی. باید به صورت جدی با این کشورها وارد مفاهمه شویم و به آن ها نشان دهیم که افراط چیزی است که آن ها را تهدید می کند.»

وی افزود:«ما قدرتمندترین کشور منطقه هستیم و باید به دیگران این ارامش را دهیم که بدون نگرانی و ترسی که به افراط می انجامد، به تفاهم برسیم. ما در نشان دادن این واقعیت به کشورهای منقطه تعلل کرده ایم. البته یک سری از کشورها مثل رژیم صهیونیستی هستند که منافع خود را در جنگ و درگیری جست و جو می کنند. وظیفه ما این است که تلاش گروه های تندرو را با شکست مواجه کنیم که این هم راهی جز مسیر اعتدال و اجتناب از هیجان زدگی های سیاسی ندارد.»

ظریف تاکید کرد:«منافع ملی جمهوری اسلامی بسیار مهم تر از این است که آن را در سیاست داخلی خود هزینه کنیم.»

زمان نهایی مشخص شدن تیم مذاکره کننده

وی در بخش دیگری از برنامه در مورد مذاکرات هسته ای اظهار داشت:«زمانی که آقای روحانی مسول مذاکرات هسته ای بودند بنده هم در کنار ایشان بودم اما اینکه چه میزان وزارت خارجه در بحث هسته ای نقش داشته باشند چیزی است که رئیس جمهور و مقامات عالی نظام باید در مورد آن تصمیم گیری کنند. افتخار من این است که همیشه به عنوان کارشناس عمل کرده ام و به همین دلیل اگر دوست عزیز دیگری هم عهده دار مذاکرات هسته ای شود، به او کمک خواهم کرد.اگر چیزی به ذهنم برسد حتماً اعلام خواهم کرد.»

ظریف گفت:«ظرف یکی - دو هفته آینده در مورد مذاکره کننده هسته ای ایران تصمیم گیری خواهند کرد.»

تحریم ها فشار روی مردم ایجاد می کند اما...

وزیرامورخارجه کشورمان تاکید کرد: « تحریم ها فشار روی مردم ایجاد می کند اما باعث تغییر سیاست نمی شود.غربی ها باید این را غربی ها بفهمند که فشار به تغییر سیاست نمی انجامد. ما هم موظف هستیم که فشارها را از روی مردم بکاهیم اما این فشار نه به تغییر سیاست ها انجامیده و نه در ادامه خواهد انجامید. تحریم ها به مردم عادی لطمه می زند اما این مردم از کشور توقع ندارند که از حقوق خود صرف نظر کند.»

محمدجواد ظریف افزود:«ایران یک حقوقی دارد که از بین بردن این حقوق تضمین امنیتی هیچ کجای دنیا نخواهد بود. ایران باید بتواند از حقوق خود در موازین بین المللی استفاده کند. ما هم آمادگی داریم که برای دنیا شفاف سازی کنیم که موضوع هسته ای ما تهدیدی برای دنیا نخواهد بود. اگر اراده سیاسی در غرب شکل بگیرد، راه حل خیلی نزدیک است.»

وی افزود:«اگر از امکانات جدی مذاکراتی استفاده شود و برای رسیدن به راه حل وارد مذاکره شویم، راه حل حاصل خواهد شد. طرف مقابل برای رسیدن به راه حل وارد مذاکره نشده و ما هم از همه ظرفیت خود برای رسیدن به راه حل استفاده نکرده ایم. جمهوری اسلامی قدرتمند است و می تواند از موضع اعتماد به نفس مذاکره کند. ما به هیچ وجه سر حقوق خود معامله نخواهیم کرد. آن ها باید بدانند جمهوری اسلامی از حقوق مردم کوتاه نخواهد آمد. من مطمئن هستم که با صبر و حوصله و اجماع ملی می توانیم به نتیجه خوبی برسیم.»

بار معنایی ایران هسته ای برای غربی ها

ظریف اظهار داشت:«باید از عبارات هیجان زده ای که ممکن است این تصور را ایجاد کند که ما قصد رسیدن به سلاح هسته ای را داریم اجتناب کنیم. متاسفانه در گذشته از این عبارات استفاده شده است. گاهی ما از عباراتی استفاده کرده ایم که در سطح جهانی معانی دیگری دارد. مثلاً نمی دانستیم وقتی می گوییم ایران هسته ای، این کلمه چه بازتابی در دنیا به همراه خواهد داشت. مثلاٌ نام لایحه ای که در مجلس آمریکا تصویب شد، لایحه مقابله با ایران هسته ای است. در واقع از واژه غلطی که دوستان ما استفاده کردند، برای پیشبرد اهداف رژیم صهیونیستی استفاده شد. واژه ها در سیاست خارجی معنا دارند. از همه دوستان خواهش می کنم مراقب واژه ها و کلمات باشند.»

/27212

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 309627

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 36
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ماهان A1 ۲۰:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۵/۳۱
    391 8
    انصافا لذت بردم از سخنان استاد ظریف. انصافا بدون هیچ موضع گیری سیاسی آیا ایشان قابل مقایسه با وزیران خارجه قبلی هستند؟
  • بهمن A1 ۲۰:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۵/۳۱
    خيلي دوست دارم كه با خوشبيني و اميد به حرفهاي آقاي ظريف توجه كنم ولي خداييش در مورد سه موضوع اصلي تعيين كننده سياست خارجي ايران يعني " اسراييل " و " سوريه " و " انرژي هسته اي " حرف تازه اي از ايشان نشنيدم ولي اميدوارم كه در عمل اتفاقات خوبي در عرصه سياست خارجي ايران روي بدهد و فشار تحريمها بر مردم ايران كاهش يابد .
    • بی نام A1 ۰۵:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۱
      61 19
      اون سه موضوع سیاست های کلی نظام هستند. اسرائیل به رسمیت شناخته نخواهد شد. حمایت ها از سوریه ادامه پیدا خواهد کرد و برنامه هسته ای متوقف نخواهد شد. البته این سه مورد این بار بدون جنجال افرینی دنبال خواهد شد. یعنی اسرائیل کلا در سخن نادیده گرفته خواهد شد انگار که اصلا وجود نداره. از حکومت سوریه با لحن دیگه ای حمایت خواهد شد. و در مورد برنامه هسته ای سعی در شفافسازی و رفع نگرانی ها خواهد شد.
    • بی نام IR ۰۶:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۱
      54 4
      لازم نيست كه هميشه فكرمون را عوض كنيم و گذشته رو نفي كنيم. بعضي وقتها مشكل در نحوه بيان افكارمونه، نه در نوع فكرمون. آقاي ظريف وزير مور خرجه ايرانه و تلاش ميكنه در راستاي منافع ايران به بهترين نحو ممكن عمل كنه .
    • جان عزیزت منتشر کن A1 ۰۷:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۱
      10 14
      اون سه موضوع سیاست های کلی نظام هستند. اسرائیل به رسمیت شناخته نخواهد شد. حمایت ها از سوریه ادامه پیدا خواهد کرد و برنامه هسته ای متوقف نخواهد شد. البته این سه مورد این بار بدون جنجال افرینی دنبال خواهد شد. یعنی اسرائیل کلا در سخن نادیده گرفته خواهد شد انگار که اصلا وجود نداره. از حکومت سوریه با لحن دیگه ای حمایت خواهد شد. و در مورد برنامه هسته ای سعی در شفافسازی و رفع نگرانی ها خواهد شد.
    • بی نام IR ۰۸:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۱
      9 1
      حرف تازه در مورد اسرائيل چي ميتونه باشه ؟‌
    • بی نام IR ۰۸:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۱
      9 2
      خب قرار هم نبوده ایشون مواضع اصلی رو تغییر بدن.خودشون هم گفتن ما سعی میکنیم مطالبات ب حقمون رو ابا ادبیات جدید و منطقی ک برای کشورهای دیگه قابل فهم باشه بیان میکنیم.
    • بی نام IR ۰۸:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۱
      16 2
      البته ایشان با ظرافت خاصی مطالب را بیان کردند واز دادن شعار پرهیز کردند که این نکته مثبت صحبتهای ایشان بود
    • محمدحسین IR ۰۸:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۱
      11 14
      آقای بهمن ایشون این همه حرف زدند و این همه راه کار گفتند که اگر توجه میکردید چیز زیادی دستگیرون میشد یکی از مهم ترین حرف ها رساندن صدای آزادی خواهی ایران هست که اگر همین یک حرف رو بتونند انجام بدند همه چی تمومه(که یکی از روش های رسیدن به این هدف مذاکره درست در 5+1 هستش) اما اون چیزی که شما میخواید(یعنی بوسیدن کف پای آمریکایی ها و گرفتن کالا های مورد نیازمون با عجز و لابه و التماس و فریاد غلط کردم) خوش بختانه نبود
    • بی نام A1 ۰۹:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۱
      20 3
      ایشون اینقدر از حساسیت موضوع اگاهه که گفت نگین ایران هسته ای شده. چون بار منفی داره و گویا منظورش این بود که این رو در ذهن متبادر میکنه که ایران به سلاح هسته ای مسلح شده.
  • بهمن A1 ۲۱:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۵/۳۱
    98 3
    بيشترين مشكل ما در سياست خارجي در داخل كشور است نه خارج از كشور . آقاي ظريف بعنوان وزيرامورخارجه دولت تدبير و اميد هر حركت جديدي كه در مورد موضوعات مورد مناقشه ايران با كشورهاي تحريم كننده بخواهد انجام بدهد با مخالفت عده اي در داخل كشور مواجه ميشود كه هنوز قبول نكرده اند اكثرمردم در انتخابات اخير به گفتمان آنها راي نداده اند و انتظار گفتمان جديدي را دارند كه فشار تحريمها را بر مردم كم كند .
  • بی نام A1 ۲۲:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۳۱
    67 4
    احسنت به اين بينش
  • بی نام FI ۲۳:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۳۱
    113 6
    یک کارشناس به معنای واقعی کلمه! آفرین به روحانی/ آفرین به ملت که روحانی را انتخاب کردند کم کم داریم شخصبت از دست رفته ی ایران را دوباره می سازیم/ آقای احمدی نژاد حالا می بینی مردم چه ادبیات و برخورد و لفظی گفتاری را دوست دارند؟ شما که خود را همدم مردم و خاک پای مردم ایران می دانستید، پس چرا این خواسته ی بزرگ ملت را نفهمیدید؟ اگه نفهمیدید واقعا، پس برو و دیگر جای پیدایت نشود چون ملت آدم که می فهمد می خواهد نه ...
  • بی نام AU ۰۳:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۱
    این که همون حرف های جلیلی را میزنه
    • دولت آبادی IR ۰۵:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۱
      182 9
      نشنیدم در باره (( ظرفیت)) چیزی بگه !!
    • بی نام A1 ۰۷:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۱
      33 6
      چیه؟ امیدوار بودی با اون کلید در تاسیسات هسته ای رو قفل کنه؟ نه عزیزم حق فروشی نیست.
    • بی نام A1 ۱۱:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۱
      14 1
      قفل قبلن زده شده امیدوار بودیم با کلید بازش کنه!!!!!
    • رضا IR ۱۶:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۱
      5 4
      قفل رو قبلا یه بار روحانی زده
  • کامیار IR ۰۴:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۱
    این حرف ها خیلی با "سانتریفیوژها بچرخند اما قبلش چرخ مملکت بچرخد" و "با آمریکا که کدخدای اروپایی هاست باید مذاکره کنیم" یا "اینطور نباشد که کاری در یک کشوری که دوست ماست خوب و در کشور دیگر بد باشد" (سوریه) که آقای روحانی پیش از انتخابات می زدند فرق دارد.
  • بی نام EU ۰۵:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۱
    64 1
    خلع سلاح درسته
  • بی نام A1 ۰۶:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۱
    36 25
    منم به روحانی رای دادم ولی این حرفها با قولهای قبلی فرق داره و بی تعصب باید بگم کامیار کاملا درست میگه
  • بی نام IR ۰۶:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۱
    36 6
    صحبتها خیلی جدید نبود. انتظار لحن دوستانه تری نسبت به برخی کشورها را داشتیم.
  • حسن IR ۰۶:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۱
    35 7
    با اینکه من طرفدار آقای روحانی و دکتر ظریف هستم اما متاسفانه حرف های جدید(به معنای واقعی کلمه)نشنیدم/اما به هر حال امیدوارم در عمل برگ های برنده ی جدیدی رو کنند و مذاکرات نتیجه ی برد-برد داشته باشن.
  • بی نام IR ۰۷:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۱
    31 10
    ما به گریز از انزوا رای دادیم آقایان دولت تدبیر و امید................. من هنوز هم خوشحالم از اینکه شناسنامه ام بخاطر رای به روحانی مهر شد. و خیلی خوشحالم که آقای ظریف وزیر خارجه شدند. خواهش ما اینست که.................
  • بروجنی IR ۰۷:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۱
    20 1
    چرا پرچم ایران که پشت مجری بود، انقدر کثیف و سیاه و چروک بود؟!!! مجریشم که نگو .....
  • رضا IR ۰۷:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۱
    21 1
    اين حرف ها نشان داد كه كه با اين سياست بايد مدتي صبر نمود تا واكنش كشورها را خنثي نمايد كه بهترين كار ممكن را انجام مي دهند نمي شود كه هنوز كار شروع نشده بگوييم هسته اي مال ماست وكوتاه نمي اييم اين حرفها نشان داد مه بايد با پنبه سر بريد نه بازور وگردن كلفتي كه جز بيچارگي چيز ديگري عايد مانمي شود اين متاسفانه بعضي از ائمه جماعات اون بينش سياسي را ندارند حرفهايي مي زنند كه هر روز به قيمت هااضافه مي شوند
  • بی نام IR ۰۸:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۱
    7 3
    روحانی مچکریم
  • ملت ایران A1 ۰۸:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۱
    6 1
    درود بر دیپلمات و دانشمند عرصه سیاست خارجی کشورمان دکتر ظریف ...عزیزان برای بهبود اوضاع باید صبر داشت , من به تیم دکتر روحانی اعتماد کامل دارم...اگه در مطالبات عجله کنیم و پشت دولت رو خالی کنیم افراطیون باز موج سواری خواهند کرد و باز وقتی بیدار خواهیم شد که کار از کار گذشته و کشور واقتصاد چندین سال عقبگرد خواهد کرد.
  • سعید IR ۱۰:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۱
    14 0
    ایشان در متن سخنان خود گفتند: تحریم ها روی مردم فشار ایجاد می کند اما باعث تغییر سیاست ما نمی شود!!!
    • بی نام IR ۱۲:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۱
      10 5
      اگر این را گفته باشد بسیار حرف غیر منطقی است
    • عربلو A1 ۱۳:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۱
      7 9
      تاوان اين عدم تغيير سياست را كه يقينا ً خواست مردم نيست را طبق معمول مردم بايد بدهند ، البته نه آن قشري كه نسيم كه هيچ طوفان هم آنها را نميلرزاند
  • عماد A1 ۱۰:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۱
    18 0
    امیدوارم گفتگو ها ی هسته ای به نتیجه برسه.وکم کم از شدت تحریم ها کاسته شود.و اقتصاد ما پیشرفت کنه .
    • بی نام IR ۰۴:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۳
      0 1
      جناب عماد بجای اینکه دستت جلو اجانب دراز باشه , لطف کن دستتو بگیر به زانوت و یه تکونی بخور
  • بی نام A1 ۱۸:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۱
    5 0
    تيكه با حالي انداخت ديدار با محتوا نه نمايشي
  • آبدانا A1 ۰۶:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    1 1
    ازخواندن متن صحبت های دکتر ظریف لذت بردم امیدوارم ایشان موفق به حل مشکل هسته ای شوند وفشارها برمردم کاهش پیدا کند
  • بی نام A1 ۱۹:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۲
    2 1
    فقط قسمت اخر كه دوستان مراقب كلمات باشند. بنده خدا با كلي سياست درستش ميكنه. يكهو طرف ميگه تنگه رو ميبنديم. حالا بيا و درستش كن. اونطرف كه منتظره همين ياوه گويي هاست تو رو خدا هيچكس هيچي نگه. بگذاريد همين بنده خدا حرف بزنه ....