۰ نفر
۱۲ مرداد ۱۳۹۲ - ۱۹:۴۸

درباره یک پیش بینی

هشت سال قبل، در آخرین اوقات مهلت قانونی مربوط به انتخابات؛یعنی اول تیر 1384 ، بیانیه ای در یکی از روزنامه، از طرف تعدادی از نویسندگان، هنرمندان و پژوهشگران درج شد که در آن با لحنی هشداردهنده از وقوع فاجعه ای ملی خبر داده شده بود. آن زمان این هشدار از طرف جامعه جدی گرفته نشد و در نتیجه نزدیک به یک دهه، بساطی در فضای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی کشور برپا شد که هر چه به پایان دوره اش نزدیک تر می شد، تحقق آن هشدار، حتی از جانب بسیاری از حامیان و همدلان و موثران در برپایی بساط مزبور، بیش تر حس می شد.
اغلب امضاکنندگان آن بیانیه، که کهترین شان نگارنده بود، کمتر قرابت فکری و ایدئولوژیک با هم داشتند و در طول این سال ها نیز هر یک به سرنوشتی متفاوت راهی شدند: برخی عزیمت به خارج کردند و برخی گرفتار حبس شدند، برخی فعالیت های روزمره را فارغ از ورود به حوزه های دردسرساز ادامه دادند و برخی هم با نزدیکی به فضای جاری و رسمی، برای خود مصونیت و حتی امتیاز آفریدند، برخی سکوت پیشه کردند و برخی با رعایت ملاحظات و مصالح، رویکرد منتقدانه خویش را تداوم بخشیدند، و...
حالا بعد از هشت سال شاید نگاه دوباره به آن متن، خالی از لطف نباشد...همین طوری؛ فرض کنید مثلا برای ثبت در تاریخ!

******************
هم‌میهنان گرامی؛
با توجه به نتایج اعلام شده انتخابات ریاست جمهوری که حکایت از آن دارد که آقایان هاشمی رفسنجانی و احمدی‌نژاد به دور دوم راه یافته‌اند، ما امضا کنندگان بیانیه زیر علی‌رغم آنکه مواضع کاملا متفاوتی در مرحله اول انتخابات داشته‌ایم، از آقای اکبر هاشمی رفسنجانی در مرحله دوم انتخابات حمایت کرده و به طور جدی از همگان می‌خواهیم تا برای جلوگیری از آن‌چیزی که به عقیده ما یک فاجعه بسیار نزدیک و در کمین است، به هاشمی رفسنجانی رای دهند.
از تمامی فرهیختگان منتقدی که به آینده و سرنوشت ایران اهمیت می‌دهند می‌خواهیم تا در شرایط کنونی، از بحث‌ها و نقدهای تفرقه‌افکن خودداری کرده و ضمن رای‌دادن به هاشمی رفسنجانی دیگران را نیز دعوت به رای دادن به ایشان کنند.

 

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 306619

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 12 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 10
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محمدحسین IR ۲۰:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۲
    8 32
    یعنی میشه آقای احمدی رو با رفسنجانی مقایسه کرد؟ تورم 300% کمترینشه ساخت 2سد در 8سال واقعا انصاف هم خوب چیزیه بعد میشه چند تا آمار از فاجعه برا ما بگییید؟؟؟ لطفا در همه ی زمینه ها نه گوجه فرنگی فقط
    • بی نام A1 ۲۱:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۲
      33 0
      اولا آیتاله هاشمی رفسنجانی ادب مرد به ز دولت اوست . نه نمیشود آیتاله رفسنجانی بعد از جنگ 8ساله مدیریت اجرایی مملکت را بدست گرفت و شروع به ساختن زیر ساختها و جبران خسارات 8سال دفاع مقدس برآمد که اشتباهاتی و ضررهایی هم نیز داشت اما آقای احمدی نژاد دولتی را تحویل گرفت که بالاترین نرخ رشد اقتصادی و کمترین تورم را داشت اما با درآمد افسانه ای طی این 8 سال بخاطر ندانمکاری و عدم راهکارای منطقی چی تحویل داد عزیز جان؟؟؟
    • محمدحسین IR ۰۹:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۳
      0 5
      شما بگو چی تحویل داد..... من از شما خواستم چندتا آمار بگی نه مثل همیشه کلی بگی از رو هوا
    • فربد IR ۱۶:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۳
      6 0
      آقای محمدحسین! آمار می خواهی؟ بفرما: مقایسه دوره‌های چهار ساله نخست‌ دولت‌های هاشمی رفسنجانی، خاتمی و احمدی‌نژاد نشانگر آن است که بالاترین نرخ رشد نقدینگی و نرخ تورم در چهار سال دولت نهم اتفاق افتاده است. آمارهای مستند بانک مرکزی، از چهار سال اول سه دولت سازندگی، اصلاحات و عدالت‌محور نشان می‌دهد نرخ تورم در دوره اخیر و در مقایسه با دوره‌های نخست ریاست‌جمهوری هاشمی رفسنجانی و خاتمی در بالاترین میزان خود در سال گذشته اتفاق افتاده و با رشد 5/144درصدی به 4/25درصد رسیده است. این در حالی است که در سال آخر اولین دوره ریاست‌جمهوری هاشمی رفسنجانی و خاتمی نرخ تورم به ترتیب 4/24 و 6/12درصد بوده است.
  • مهدی A1 ۲۳:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۲
    0 6
    درخت افتاده تبر زدن نداره
    • ناصر میرزاخانی IR ۰۳:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۳
      8 0
      موضوع سر درخت افتاده نیست؛ سر آن است که بی توجهی به هشدارهای نخبگان جامعه دیگر تکرار نشود و پوپولیسم دوباره بر کشور چیره نشود.
  • فربد IR ۱۶:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۳
    4 0
    بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی نیز با 9/484درصد رشد در یک دوره چهار ساله به 210هزار میلیارد ریال در پایان سال 87 رسیده است. آمارهای رسمی بانک مرکزی اما حاکی از این واقعیت است که حجم نقدینگی در سال 87 به 188هزار میلیارد تومان رسیده که در مقایسه با رقم 92هزار و 101میلیارد تومان سال 84 به میزان 12/104درصد رشد داشته است. حجم نقدینگی در زمان احمدی نژاد 100 برابر شد در حالی که درصد رشد نقدینگی در دولت هاشمی رفسنجانی و خاتمی به ترتیب 25/91 و 50/85درصد بوده است. حجم نقدینگی در پایان سال 71 به سه‌هزار و 586میلیارد تومان و در پایان سال 79 به 24هزار و 911میلیارد تومان رسیده است. به این ترتیب حجم نقدینگی در 20 سال حضور سه دولت پس از جنگ، 9هزار و 924درصد رشد داشته است یعنی نقدینگی حدود 100برابر شده است.
  • فربد IR ۱۶:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۳
    4 0
    درآمد نفتی دولت ها در دوره اول ریاست‌جمهوری رفسنجانی و همزمان با افزایش درآمدهای نفتی و دریافت وام‌های خارجی اما، دولت سیاست‌ درهای باز اقتصادی را به اجرا درآورد. با اجرای این برنامه، حجم واردات به سرعت افزایش یافت و از 5/16میلیارد دلار در سال 1368 به بیش از 30میلیارد دلار در سال 1370 رسید. متوسط قیمت نفت سنگین و سبک ایران در سال 1991 میلادی (سال‌های 69-1368) به میزان 27/20دلار بوده که در سال 1993 (72-1371) به 57/14دلار کاهش یافت. برنامه‌هایی همچون خصوصی‌سازی، راه‌اندازی موسسات مالی و اعتباری درقالب برنامه اول، توسعه و بازگشایی بورس تهران از جمله برنامه‌هایی بود که در دوره هاشمی رفسنجانی به اجرا درآمد. پس از این دوره، ریاست‌جمهوری خاتمی در چهار سال اول با کاهش قیمت نفت همراه شد.
  • فربد IR ۱۶:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۳
    4 0
    پس از وی، احمدی‌نژاد نهمین دولت را در نظام جمهوری اسلامی ایران در اختیار گرفت. ریاست‌جمهوری احمدی‌نژاد از سال 1384 آغاز شد. میانگین قیمت تک محموله‌ای نفت‌خام سبک و سنگین ایران در سال 2006 (85-84) به طور متوسط 52/60دلار بوده است که در سال‌های 86-85 به 35/68دلار افزایش یافت. اجرای سیاست‌های کلی بند «ج» اصل 44 قانون اساسی (خصوصی‌سازی)، سهمیه‌بندی بنزین، واگذاری سهام عدالت به بخشی از اقشار جامعه، کاهش نرخ سود بانکی، ادغام شوراها نیز بخشی از برنامه‌های اجرایی دولت نهم بود برنامه هایی که هر کدام سهمی در بروز بحران های اقتصادی در کشور داشتند و آغاز مشکلات بودند.
  • فربد IR ۱۶:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۳
    4 0
    در چهار سال ابتدایی ریاست سه دولت مذکور، میانگین رشد اقتصادی برای دوره هاشمی رفسنجانی، خاتمی و احمدی‌نژاد به ترتیب 52/9 ، 07/3 و 2/6درصد بوده است. این نرخ در سال 68 معادل 9/5درصد، در سال 76 معادل 8/2درصد و در سال 84 معادل 7/5درصد بوده است. آخرین آمار رشد اقتصادی مربوط به سال 86 معادل 9/6درصد است. اما بالاترین نرخ‌ها در سال‌های 69 و 70 به میزان 14/1 درصد ثبت شده است که مربوط به دولت هاشمی است. به این ترتیب بررسی عملکرد دولت ها در سال هایی که گذشت نشان می دهد عملکرد دولت سازندگی و اصلاحات بسیار قابل قبول تر از دولت احمدی نژاد بوده است که با درامده های بالای نفتی اقتصاد کشور را به مرز بحران کشانیده است.