ایسنا نوشت:

روزنامه نیویورک تایمز به نقل از مقامات غربی ادعا کرد که نوری المالکی، نخست وزیر عراق در ماه جاری به دولت اوباما گفته است که ایران به گفت‌وگوهای مستقیم با آمریکا درباره برنامه هسته‌یی تمایل دارد و عراق آماده است که این مذاکرات را تسهیل کند.

نیویورک تایمز به نقل از گزارش جلسه دیدار المالکی و سفیر آمریکا افزود: المالکی در دیدار با سفیر آمریکا در بغداد که در اوایل ژوئیه انجام شد، عنوان کرده است که پیامی از طرف مقامات ایرانی را منتقل می‌کند و بیان کرده است که حسن روحانی، رییس جمهور منتخب ایران در خصوص هرگونه مذاکرات با آمریکا جدی است.

بنا بر ادعای این گزارش اگرچه المالکی گفته است که با معتمدین رهبر معظم ایران در تماس بوده است اما دقیقا نگفته است که با چه کسی در ایران ارتباط داشته است.

این گزارش حاکی است: برخی مقامات غربی مطمئن نیستند که آیا مقامات ایران خواسته اند از عراق به عنوان یک کانال استفاده کنند یا اینکه این ایده، ابتکار المالکی است.

مقامات وزارت امور خارجه آمریکا درباره اقدام نخست وزیر عراق یا اینکه آمریکا ممکن است در پاسخ چه گام هایی بردارد، اظهار نظری نکردند. مقامات آمریکایی از آغاز دولت اوباما گفته اند که از گفت و گوهای مستقیم با ایران استقبال می کنند.

پاتریک ونترل، یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت: عراق شریک آمریکا است و ما به طور مرتب با مقامات عراقی درباره طیفی از مسایل از جمله ایران گفت و گو می کنیم.  همان طور که بارها گفته ایم از گفت و گوهای مستقیم با ایران در راستای رفع نگرانی های جامعه بین المللی دررباره برنامه هسته یی ایران استقبال می کنیم.

گری سیمور، که در دولت اول اوباما دستیار ارشد امور منع اشاعه در شورای امنیت ملی آمریکا بود گفت که این موضوع که ایران از عراق برای ارسال پیام درباره تمایل به مذاکره درباره مساله هسته یی استفاده کند قابل باور است و « ایران مالکی را فردی قابل اعتماد می داند».

این روزنامه افزود: حتی اگر درباره گفت و گوهای مستقیم توافقی صورت گیرد، این گفت وگوها بسیار دشوار خواهد بود.

سیمور گفت: ایجاد کانال دوجانبه ضروری است اما شرط کافی برای رسیدن به یک توافق نیست.

به نوشته این روزنامه، مقامات غربی گفتند که المالکی تنها سیاستمدار عراقی نیست که گفت وگو میان آمریکا و ایران را ترغیب می کند. گفته می‌شود که عمار الحکیم، ریس مجلس اعلای عراق نیز این موضوع را مطرح کرده است.

سفیر عراق در آمریکا: نقشی در مشکلات بین واشنگتن و تهران نداریم

همچنین انتخاب نوشت:

المانیتور به نقل از لقمان فیلی سفیر جدید عراق در آمریکا نوشت که کشورش نقشی در مشکلات بین واشنگتن و تهران ندارد. البته اگر امریکا یا ایرانی ها از ما بخواهند وارد این مسئله(مذاکره تهران-واشنگتن)شویم، خوشحال خواهیم شد که مهمانانمان را گردهم بیاوریم.

سفیر جدید عراق در آمریکا اضافه کرد: ما هرگز به رابطه با ایران به عنوان وزنه ای در مقابل آمریکا نگاه نمی کنیم. ما نیازمند چنین همسایه ای و تجارت خوب با ایران هستیم.

به نوشته ی المانیتور، عراق در سال 2007 به تسهیل یک سری گفت‌وگوهای مستقیم میان آمریکا و ایران در بغداد کمک کرد.

فیلی ادامه داد: موضوع رابطه آمریکا - ایران، موضوعی است که ایرانی ها باید آن را با آمریکا حل کنند. ما نباید بخشی از این موضوع باشیم.

وی با اشاره به قرارداد واردات نفت از ایران گفت که این توافق تحریم های واشنگتن علیه تهران را نقض نمی کند.

 

2929

کد خبر 305370

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۰۸:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۴
    3 0
    جالبه هم ایران هم آمریکا هم همه دنیا میگن از گفتگو استقبال میکنیم ولی در عمل هیچ کدوم کاری نمیکنن! اگه واقعا همه راضین پس مشکل چیه؟؟!
    • بی نام IR ۲۳:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۴
      1 0
      مشکل جماعت گوجه فرنگی به دست هستن!!!
  • abbas IR ۰۹:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۴
    6 0
    گفتگو نشان دهنده اعتماد به نفس ما و هر گونه فرار از آن نشان دهنده ترس ما از تعامل با جهان است.
  • را IR ۰۹:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۴
    47 3
    خدا کنه والا
  • بی نام A1 ۱۱:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۴
    32 3
    به امید ارتباط بیشتر با تمام دنیا
  • بی نام A1 ۱۱:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۴
    26 1
    آقای روحانی پیامی برایتان دارم : از شما خواهش می کنم تمام تصمیمات بزرگت را همچون ارتباط با آمریکا ،تغییر این سیاست خارجه بیمار،ارتباط با دنیا و.... را به رفراندوم بگذار تا دیگر هیچ کسی نتواند از جانب مردم سخنی بگوید این بهترین روش است مطمئن باشید هزینه برگزار ی چنین رفراندوم هایی خیلی خیلی کمتر عملکرد سالهای سال آقایان بر دوش کشور هزینه دارد.خواهش می کنم اینکا را انجام ده بهترین روش است برای بستن دهان عده ای