فارس و تسنیم نوشت:

محمد سعیدی کیا، وزیر سابق مسکن و شهرسازی، دقایقی پیش با حضور در وزارت کشور، کاندیداتوری خود را برای ریاست جمهوری یازدهم رسماً ثبت کرد.

محمد سعیدی کیا که اعلام کرده است برای انتخابات ریاست جمهوری منتظر نظرسنجی های سفارشی نخواهد ماند و تا آخر می ماند و مستقل عمل خواهد کرد، متولد 1325 در اصفهان و متأهل و دارای سه فرزند است.

وی تحصیلات خود را در دوره دبیرستان در رشته ریاضی با دریافت دیپلم در سال 1344 به پایان رساند و سپس تحصیلات خود را در رشته عمران ادامه داد و از دانشگاه امیر کبیر درجه کارشناسی ارشد را در رشته عمران اخذ کرد.

مهندس محمد سعیدی کیا پس از طی دوران سربازی، بخش خصوصی را به عنوان حوزه فعالیت انتخاب کرد و از سال 1350 تا اوایل سال 1358 در طرحهای عمرانی استانهای خوزستان و بندرعباس تجربیات ارزنده ای را در پروژه های ساختمانی و راهسازی کسب نمود. البته با پیروزی انقلاب اسلامی مقارن تشکیل جهاد سازندگی بمنظور خدمت رسانی به روستائیان به بندرعباس عزیمت نمود.

اولین سمت دولتی سعیدی کیا پس از پیروزی انقلاب اسلامی مدیرکل راه و ترابری استان هرمزگان در سال های 1360 - 1359 بود. مسئول کارگاه احداث راه آهن بافق- بندر عباس قطعه یک در بندرعباس و معاون نوسازی راه آهن، مدیرکل خط و ابنیه راه‌آهن سمت های بعدی وی بود. در تیرماه سال 1360 پس از واقعه هفتم تیر سعیدی کیا در وزارت راه و ترابری بعنوان معاون راهداری و هماهنگی امور استانها مشغول خدمت شد.

این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در سال 1361 مجدداً به بندرعباس عزیمت و احداث قسمتی از راه آهن بافق - بندرعباس را با همراهی تنی چند از یاران خویش راه اندازی و هدایت کرد. وی همچنین در سال 1363 بعنوان معاون نوسازی و همزمان مدیرکل خط و ابنیه راه آهن جمهوری اسلامی ایران منصوب شد.

سعیدی کیاسکانداری وزارت راه و ترابری را در دولت میرحسین موسوی در سال های 64 تا 68 در یک دوره چهار ساله با همکاری دیگر نیروهای این وزارتخانه سهم قابل ملاحظه ای از مهندسی جنگ را بعهده گرفت. در دولت اول هاشمی رفسنجانی نیز در سال های 1368 تا 1372 وزارت راه و ترابری را بر عهده داشت.

شروع احداث آزادراه های قزوین - زنجان، تهران - ساوه، قم - کاشان باهمکاری نهادهای پولی کشور و راه آهن های مشهد - سرخس، باد - میبد، فرودگاه بین المللی امام خمینی(ره) و بنادر شیلاتی چابهار بخشی از فعالیت های چهار ساله دوم وزارت وی در وزارت راه و ترابری است.

لازم به ذکر است محمد سعیدی کیا در سال1372 بعنوان قائم مقام اقتصادی منصوب شد و در سال 1373 موفق به دریافت نشان درجه یک سازندگی جمهوری اسلامی ایران شد که تابحال تنها دارنده این نشان در کشور است. همچنین در سال 1374 عضو هیأت امنای بنیاد مستضعفان و جانبازان انقلاب اسلامی نیز شد.

سعیدی کیا در دولت اول خاتمی در سالهای 76 تا 79 با اکثریت آرای نمایندگان مجلس شورای اسلامی بعنوان وزیر جهاد سازندگی مسئولیت این وزارتخانه را بر عهده گرفت و برای بار سوم در دولت حضور یافت.

در اواخر سال 1379 بعنوان مشاور رئیس جمهور و در سال 1380 بعنوان عضو شورای مرکزی و رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی منصوب شد.قائم مقامی بنیاد مستضعفان و جانبازان انقلاب اسلامی در بخش اقتصادی و رییس دانشکده مهندسی راه آهن، رئیس شورای علمی مرکز و رئیس هیئت اسناد پژوهشکده سوانح طبیعی، رئیس کار گروه تخصصی زلزله و لغزش لایه‌های زمین، نماینده رئیس جمهور و مسئول اجرائی بازسازی و دبیر ستاد راهبردی و سیاستگذاری بم از جمله فعالیت های دیگر سعیدی کیا در این حوزه محسوب می شود.

در دولت اول محمود احمدی نژاد در سال 1384 برای چهارمین بار و با رأی بسیار بالا، نمایندگان خانه ملت بعنوان وزیر مسکن و شهرسازی به وی رأی اعتماد دادند.وی در دولت دوم احمدی نژاد حضور نداشته و در این زمینه نیز می‏گوید : من در دولت دوم آقای احمدی نژاد خودم هم اصلا مایل نبودم که بروم. چون نمی خواستم همراه این روش و رفتار باشم.

عضویت در شورای عالی فنی، عضو اصلی شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی و کنترل ساختمان و رئیس سازمان نظام مهندسی استان تهران از جمله مهم ترین فعالیت های علمی وی محسوب می شود.

در حال حاضر نیز محمد سعیدی کیا عزم خود را جزم کرده است که تا آخر بماند و در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم پیروز شود.

تسنیم نوشت:

داوطلب انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد که اگر شورای نگهبان او را ردصلاحیت کند، از نظر این شورا تبعیت خواهد کرد.
محمد سعیدی‌کیا داوطلب انتخابات ریاست جمهوری لحظاتی پیش در بدو ورود به محل ثبت‌نام کاندیداها در ستاد انتخابات وزارت کشور در پاسخ به این سوال که فکر می‌کنید که کدام از یک فاکتورهای مدنظر مقام معظم رهبری برای یک رئیس‌جمهور در شما وجود دارد، اظهار داشت: صفت‌هایی که توسط مقام معظم رهبری اعلام شد، مردمی‌بودن، کاری‌بودن، توانمندبودن، باتدبیر بودن، بی‌حاشیه‌بودن و قانونمند بودن بود، بنده ‌هم در 34 سال گذشته در کشور کار کرده‌ام و فکر می‌کنم که مشمول این صفات باشم.
وی در پاسخ به این سوال که اگر رد صلاحیت شوید چه اقدامی انجام خواهید داد، گفت: من تابع قانون هستم و هر نظری شورای نگهبان اعلام کند، قبول دارم.
سعیدی‌کیا در پاسخ به این سوال که چرا در ساعات اولیه ثبت‌نام کاندیداها به وزارت کشور مراجعه کردید؟ افزود: زمانی که فردی تصمیم می‌گیرد ‌به میدان بیاید، بالاخره در اولین فرصت اقدام می‌کند و دلیلی برای تأخیر وجود ندارد.

/2727

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 291393

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 5 =