دومین نمایشگاه گالری تازه‌تاسیس «بوم» عصر جمعه ششم اردیبهشت با نمایش مجموعه‌ای از نقاشی‌های نصرت‌الله مسلمیان گشایش یافت.

 به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بهمن فرمان‌آرا، محمود دولت‌آبادی، محمدرضا لطفی، محمد شمس لنگرودی، پرویز کلانتری، کوروش شیشه‌گران، علیرضا سمیع آذر، رضا کیانیان، محمدعلی سپانلو، سامان مقدم، علی قربان زاده در افتتاح این نمایشگاه حضور یافتند.
 
گالری بوم در حالی میزبان این نمایشگاه شده است که نصرت الله مسلمیان پس از چهار سال تعداد 21 اثر را در نمایشگاه انفرادی با عنوان «آرمان گرایی و نقاشی» در معرض تماشای عموم قرار داده است.
 
نقاشی‌های مسلمیان از مهم‌ترین آثار هنر معاصر ایران به حساب آمده و او همواره در دوره‌های کاری خویش به دغدغه‌های اجتماعی و تجربه زیسته اهمیت داده است؛ از این رو نقاشی‌هایش بازتاب روحیه اجتماعی هنرمند و نمایی از زیست دوره های تاریخی کشور ایران است.
 

نصرت‌الله مسلمیان، نقاش
 
مسلمیان در مورد آثاری که در این نمایشگاه ارائه داده، گفت: «آثاری را  که در این نمایشگاه در معرض تماشا قرار داده‌ام مربوط به سال‌های 85 تا 91 می شود و از بین 21 اثر ارائه شده تعداد 14 اثر برای اولین بار است که به نمایش گذاشته شده است.»
 
استفاده به جا از فضاهای خالی و در هم آمیختن فیگور و انتزاع از مولفه های آثار مسلمیان است، او در این مورد گفت: «من نقاش انتزاع‌گرای صرف نیستم، اما نسبت به فضای انتزاعی تعلق خاطر دارم و سعی می کنم همه عناصر طبیعت و زندگی را در این فضا تجربه کنم. در واقع تابلوهای من چند ساحتی هستند عبور تخیل، داستان، زمان و مکان در آنها دیده می شود.»
 

محمدرضا لطفی، نوازنده و موسیقی‌دان

او در ادامه اضافه کرد: «هنر امری است که به زمان وابسته است و در واقع تجربه‌ای است که در زمان گسترش می‌یابد و شکل می‌گیرد. من در این کارها مولفه های اصلی آثارم در 20 سال گذشته را ادامه دادم و سعی کردم آن‌ها را گسترش دهم.»
 
مسلمیان در مورد وقفه چهار ساله در برگزاری نمایشگاه انفرادی گفت: «جمع کردن آثار کمی سخت است با توجه به این که خودم هم کمی سخت‌گیر شده‌ام و احساس می‌کردم باید آثار در فضای مناسبی به نمایش گذاشته شوند به همین دلیل صبر کردم تا به طور نسبی خواسته هایم برآورده شوند بعد برای برگزاری نمایشگاه انفرادی اقدام کردم.»


بهمن فرمان‌آرا، کارگردان سینما

علیرضا سمیع آذر در یادداشت مفصلی که در کاتالوگ این نمایشگاه به چاپ رسیده است نگاه تحلیلی به آثار نصرت‌الله مسلمیان داشته که در بخش های از آن آورده است: «آثار مسلمیان در این نمایشگاه دو سری عمده و مرتبط با یکدیگر در بر می گیرند: سری اول پرتره هایی است از چهره محزون و نمادین زن با تاکید بر حالت اندوهگین چشمان که در مقیاسی بزرگ بر بوم مربع با زمینه رنگی نقش می بندد. سری دوم نقاشی های پیچیده تری مشتمل بر عناصری انتزاعی و فیگوراتیو، گاه شامل پرتره هاست که در قیاس با کارهای سری نخست، ارجاعات تاریخی و فرهنگی بیشتر، جنبه روایتی گسترده تر و البته کیفیت تاثیر گذاری رمانتیک کمتری دارد.»
 

محمد شمس لنگرودی، شاعر

شمس لنگرودی شاعر صاحب سبک یکی از بازدیدکنندگان نمایشگاه مسلمیان بود، او در رابطه با این آثار گفت: «من حدود 30 سال است که آثار مسلمیان را دنبال می کنم، آثار او در طول زمان تغییرات زیادی کرده‌اند. می‌توان گفت تغییرات کارهایش در جهت تحول ارزش گذاری به زندگی است. یکی از ارزش های آثار مسلمیان این است که در طول 30 سال به رغم مشکلات زیادی که در زندگی فردی و اجتماعی وجود دارد، آثار او به طور شگفتی‌آوری شادتر شده و رویکرد زندگی بخش بیشتری یافته است و در واقع شفاف تر شده است. با آنکه می توان گفت فیگورهای آثارش حرف‌های دیگری دارند اهمیت این آثار نیز از همین جا شروع می شود هنر برابر نهادی است در برابر ناکامی‌ها، رنج‌ها و گرفتاری‌ها حال یک هنرمند ممکن است تلخی ها را در برابرش بگذارد و بعضی ممکن است رویکرد شادمانه در فضا بوجود آورند. اساس کار مسلمیان را همین فیگورهای تخلیه‌شده، له‌شده و نابودشده تاریخی تشکیل می دهد و آثارش نوعی اعتراض را نشان می دهند و این شادمانی از همین جا نشات می گیرد.»
 
پرویز کلانتری نقاش پیشکسوت از دیگر بازدیدکنندگان نمایشگاه بود. او در مورد آثار مسلمیان گفت: «مسلمیان از گذشته با آرمان‌های مردمی نقاشی می‌کرد. او در طول زمان حرفه‌ای‌تر شد و به سمتی آمد که یک قاب شخصی دارد به این منظور که آثار او احتیاج به امضا ندارد. مسلمیان برخورد آزادی با مقوله زیبایی شناسی دارد و نوآوری در آثارش به وضوح دیده می شود.»
 
نمایشگاه نصرت الله مسلمیان تا پایان خرداد در نگارخانه بوم برپاست و علاقه‌مندان برای بازدید از آثار این هنرمند می‌توانند به نشانی خیابان ولیعصر، بالاتر از نیایش، ارمغان غربی، پلاک 11 مراجعه و همه روزه به غیر از شنبه‌ها از ساعت 17 تا 20 از این نمایشگاه دیدن کنند. 
 
58244
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 289441

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • هنردوست IR ۱۹:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۷
    3 0
    اگر چه هنر و هنرمند در این زمانه بسیار مورد بی مهری قرار گرفته و مغالطه ی بی پروا و فاحشی که به زور پول و قدرت میان هنرمند واقعی و بی مایگانی که نام هنرمند را یدک می کشند صورت گرفته ذهنیت اجتماعی را در باره هنر و هنرمند به سخره گرفته است و چهره ی هنرمند اصیل را در این مکاره بازار فرهنگ توده ای کمرنگ و مخدوش ساخته است اما هنوز هستند کسانی که هنر را می فهمند و ارزش های آن را پاس می دارند . ناسپاسی خواهد بود اگر از خبرانلاین به دلیل انعکاس چنین اخباری تشکر نکرد .