اینفوگرافیک زیر نشان‌دهنده وضعیت نسبت طلاق به ازدواج در سال‌های 83 تا 91 است؛ وضعیتی که نشان می‌دهد تعداد ازدواج‌ها در برابر هر یک طلاق کمتر شده است.

فهیمه حسن‌میری: سال‌هاست تلاش و تمرکز سیاستگذاران بر تدوین و ارائه راهکارهایی بوده که باعث افزایش ازدواج و کاهش آمار طلاق شود. از ارائه وام‌ به زوج‌های جوان گرفته تا تبلیغ ازدواج‌های دانشجویی و حتی بسته پیشنهادی وزارت ورزش و جوانان مبنی بر اولویت استخدام جوانان متاهل، حذف ضامن وام ازدواج، تامین ودیعه اجاره مسکن برای زوج‌های کم درآمد، پرداخت مستمری به جوانان غیرشاغل تا زمان شاغل شدنشان و چندین و چند راهکار دیگر، مواردی بوده‌اند که برای هشت میلیون جوان ایرانی در انتظار ازدواج در نظر گرفته شده است.

با همه اینها، آمارها از این حکایت دارد که این خواسته‌ مسوولان و حتی خانواده‌ها به وقوع نپیوسته و تعداد طلاق‌های اتفاق افتاده در سال‌های گذشته نگرانی مسئولین و جامعه‌شناسان را در پی داشته به طوری که وزارت ورزش و جوانان از ارسال درخواستی به سازمان ثبت احوال کشور برای ثبت دلایل همه طلاق‌ها خبر داد تا به تحلیل علمی و پژوهشی عوامل طلاق بپردازد.

نگاهی به آمار سازمان ثبت احوال کشور و نمودارهای نسبت ازدواج و طلاق ثبت شده در سال‌های 83 تا سه ماهه اول سال 91 نشان می‌دهد عدد نسبت ازدواج و طلاق روند کاهشی داشته که نشان می‌دهد ازدواج‌های کمتری در ازای هر یک طلاق صورت گرفته است. نسبت ازدواج به طلاق، نشان‌دهنده تعداد ازدواج ثبت شده در برابر هر یک طلاق به ثبت رسیده است.

اینفوگرافیکی که می‌بینید نشان می‌دهد در سال‌های قبل تعداد بیشتری ازدواج نسبت به هر مورد طلاق صورت می‌گرفته در حالی که هرچه به سال‌های اخیر نزدیک‌تر می‌شویم این نسبت ازدواج و طلاق فاصله کمتری گرفته و در ازای تعداد کمتری ازدواج شاهد طلاق هستیم. آمار و ارقامی که نشان می‌دهد شاید بیش از تمام پیشنهادها و تسهیلات در نظر گرفته شده، شاید لازم است ابتدا چاره‌ای برای حل معضل بیکاری، مسکن، فشارهای اقتصادی و تورم، فرصت‌هایی برای آشنایی جوانان با یکدیگر و آموزش مهارت‌های زندگی در نظر گرفته شود.

برای دیدن اینفوگرافیک در ابعاد بزرگ، روی تصویر بالا کلیک کنید.

45234

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • آرش IR ۰۷:۴۹ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۸
    82 34
    این که در شمال آمار طلاق بالا تره البته نه در مقایسه با البرز و تهران بلکه در مقایسه با جنوب اینه که زنان شمالی نسبت زنان جنوبی آزادی بیشتری دارند . اونها وقتی دارند پا بپای مردان و شاید هم بیشتر از مردان با کار کردن در شالیزارها به اقتصاد خانواده کمک می کنند انتظار همراهی و همدردی بیشتر از شوهرانشون دارند . دلیل دوم بیکاری هست که تو استانهای شمالی خیلی بالا تر از جنوب کشوره . حتی کسایی که کشاورزی می کنند معمولا پس از پایان برداشت محصول کار چندانی برای انجام دادن ندارند . نه اداره کشاورزی طرحی برای استفاده از زمین ها داره و نه جهاد کشاورزی کمکی در جهت خط دادن به کشاورز ها برای تولید سایر محصولات داره . مروجین هم که قبلا تو وستا ها حضور داشتند تعطیل کردند رفتند . از بیکاری زیاد مردان به اعتیا
    • ساروی EU ۰۹:۰۴ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۸
      40 6
      منظور از استان های شمالی گیلان و مازندران نبود که همه رو تو تو شالیزار تصور کردی برادر من. منظور از آذربایجان غربی تا خراسان رضوی بود. در ضمن تو گیلان و مازندران اوناییکه تو شالیزار کار می کنن آمار طلاقشون کمتره . شهر نشین ها آمارشون بالاتره.
    • بدون نام IR ۱۱:۱۵ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۸
      35 7
      دوست عزیز زنانی که در شالیزارها کار می کنند طلاق گرفتن و از این جور کارها بلد نیستند این امار ناظر بر ازدواج های نسلی است که در شهر های کوچک زندگی می کنند و کاری به باغ و مزرعه ندارند
    • گیلانی A1 ۱۴:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۵/۱۰
      1 0
      شما کارکردن زن شمالی و یارویاورهمسرش بودن رو ازادی بیش از حدی میدونید که زمینه ساز طلاق هست؟؟طرز فکراشتباهی دارین. اولا احترام به زن (گیلان و مازندران) را بعضیها ازادی و ... میدونن.همچنین صمیمیتی که در این خانواده ها هست جای دیگر ایران به ندرت پیدا بشه. اعتیاد هم درگیلان و مازندران کمتره.
  • بدون نام IR ۰۸:۱۹ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۸
    28 80
    احتمالا خوشی زیادی علتش است...
  • بدون نام IR ۰۸:۳۶ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۸
    12 47
    عزيز دل برادر نسبت ازدواج به طلاق در واقع زياد يا كم شدن طلاق را نشان نميدهد ما اينجا دو متغير داريم
  • حسین IR ۱۵:۱۷ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۸
    56 2
    اشتباه نکنید. این به این معنی نیست که جنوبی ها بیشتر با هم میسازن. در حقیقت جنوبی ها بیشتر خون دل میخورن و دندون رو جیگر میزارن! بخاطر اینکه تو فرهنگ جنوب طلاق به شدت غیرقابل پذیرش هست.
  • بدون نام IR ۲۰:۱۴ - ۱۳۹۱/۱۲/۲۵
    14 0
    همه این چیزها بستگی به فهم و درک تک تک انسانها داره شمالی جنوبی چیه دیگه