به گزارش خبرآنلاین، کاظم جلالی نماینده شاهرود در موافقت با اصلاح قانون انتخابات ریاست جمهوری، از ثبت نام بیش از 1200 نفر در انتخابات سال 84 یاد کرد و فیلمی که از نامزدهای آن دوره تهیه شده را خوراک رسانههای بیگانه خواند و افزود: ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری به واسطه حضور افرادی که شان لازم را ندارند تبدیل به صحنه جوک شده است. از سوی دیگر بهانهای به دشمنان برای رد صلاحیت ها داده میشود.
به گفته وی، در قانون اساسی آمده است که شرایط نامزدها باید در قوانین موضوعه تدوین شود. از همین رو قانون انتخابات ریاست جمهوری تدوین شده است. در این قانون مواردی فراتر از قانون اساسی آمده است. در طرح اصلاحی آن نیز موارد دیگری همچون افزایش سطح تحصیلات آمده است.
جلالی با اشاره به اینکه دختر 24 ساله بیکاری در انتخابات گذشته ثبت نام کرده و علت این کار را یافتن کار (!) عنوان کرده است، ادامه داد: آیا این در شان نظام است؟ اینکه برای نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری شرط سنی تعیین شود، چه ایرادی دارد؟
وی از سخنان لاریجانی در جلسه غیرعلنی صبح امروز یاد کرد و افزود: بهتر است مغایرت این طرح با ماده 35 قانون انتخابات ریاست جمهوری را عامل بلوا نکنیم.
رئیس مرکز پژوهشها با ابراز تاسف از اینکه این اصلاحیه را عامل فتنه خواندهاند، خاطرنشان کرد: بهتر است برای تایید نتیجه انتخابات، همه نظام را پشت سر انتخابات بیاوریم. به گونهای که نتیجه انتخابات را هر سه قوه تایید کنند نه فقط وزارت کشور. این چه ایرادی دارد که بی دلیل برخی آن را به مساله فتنه منتسب میکنند؟
او با اشاره به عواقب مناظرههای انتخاباتی و برخی تخلفات انتخاباتی در دوره گذشته، از مخالفان این اصلاحیه پرسید: چرا نباید به این امور سامان بدهیم که دیگر این مسائل پیش نیاید؟ بهتر است به کلیات این طرح اصلاحی رای دهیم و بعد در جزئیات بررسی بیشتری بکنیم.
علی مطهری نماینده تهران هم در موافقت با این طرح با اشاره به اینکه هر کسی از ظن خود درباره آن بحث میکند، ادامه داد: برخی این طرح را برای حذف رقبا میخوانند در حالیکه قانون فعلی ایراداتی دارد که باید رفع شود. این اصلاحیه ربطی به انتخابات گذشته و ادعای تقلب هم ندارد. اگر چنین منطقی درست باشد، هیچگاه نمیتوان قانون انتخابات را اصلاح کرد. چون هر بار این کار را بکنیم، برخی می گویند، سلامت انتخابات گذشته زیر سوال میرود!
وی با اشاره به بخشی از این اصلاحیه که به تغییر ترکیب هیات اجرایی برگزاری انتخابات تعلق داشت، ادامه داد: در حال حاضر هیات اجرایی با ترکیب مشابهی در شهرستانها وجود دارد. اینکه تا کنون چنین هیاتی در مرکز ستاد انتخابات وجود نداشته یک نقص بوده و ایجاد آن یک کار عقلایی است.
مطهری با تاکید بر اینکه هیات اجرایی هیچ دخالتی در کار نظارت و شورای نگهبان ندارد، متذکر شد: این هیات برای آن است که تصمیمات فقط از سوی وزارت کشور اتخاذ نشود و یک هیات این تصمیمات را اخذ کند.
نماینده تهران با بیان اینکه کمیسیون تبلیغات انتخابات در این طرح تقویت شده است، افزود: در این طرح زمینه لازم برای پاسخگویی به برخی اتهام زنیها در مطبوعات و صدا وسیما فراهم شده است تا مسائل پس از مناظره های انتخابات گذشته بوجود نیاید.
/2929
نظر شما