توران ولی‌مراد

آیا در نظر مردان در قدرت، زنان موجوداتی صغیرند و محتاج قیم یا بالغ و دارای حق انتخاب؟ نظام ما جمهوری اسلامی است و همه ارکان نظام با رای زنان و مردان تعیین می شوند. اگر زنان صغیرند و نمی توانند درست را از نادرست تشخیص دهند و محتاج قیمند پس ارزش رایشان چه می شود؟ اگر دارای توان تشخیص هستند و می توانند در تعیین همه ارکان نظام سهم داشته باشند پس نگرش موجود صغیر محتاج قیم فرودست به آنان چه گونه قابل توجیه است؟

تقاضای گرفتن گذرنامه برای دختران زیر سن چهل سالگی با اجازه ولی قهری با کدام روند و فرایند اجتماعی هماهنگ است؟ بگذریم از این که چه گونه به کمیسیون امنیت ملی پیوند می خورد. در خبرها از تصویب چنین لایحه ای با عنوان "لایحه گذرنامه" ارسالی از دولت در کمیسیون امنیت ملی مجلس آمد. گویا دولت و کمیسیون امنیت ملی برای امنیت ملی موضوعی مهمتر از این نیافته اند که تصویب کنند که زنان نمی توانند صلاح و مصلحت خویش را تشخیص دهند و محتاج تایید ولی قهری هستند. به گفته آنان زنان زیر 40 سال برای حفظ سلامت خود برای رفت و آمد به خارج از کشور محتاج تایید ولی قهری هستند.

امروز زنان با رای خود رئیس جمهور، نمایندگان خبرگان رهبری، نمایندگان مجلس قانونگذاری و نمایندگان شورای شهر را انتخاب می کنند. رای همین زنان است که در مرحله دوم رهبر نظام و وزرا را انتخاب می کند. به همین ترتیب رای زنان در کلیه ارکان نظام نقش تعیین کننده دارد. سوال این است که نمایندگان کمیسیون امنیت ملی که البته به تقاضای دولت پاسخ داده اند، چه گونه نظر داده اند که همین زنان در تعیین سرنوشت و حفظ سلامت رفت و آمد خود به خارج از کشور صغیر دیده می شوند و محتاج اجازه یک ولی قهری؟

در ارتباط با چنین لایحه ارسالی از طرف دولت اولین نکته ای که به ذهن می آید عدم توانایی دولت در تشخیص شرایط و واقعیت های جامعه است و البته جهت گیری و نگرش دولت نسبت به زنان. گذشته از این نکته اساسی ترین مشکلی که زنان با آن روبرو هستند نگرشی است که مردان در قدرت که نقش تعیین کنندگی در هدفگزاری و سیاستگزاری و قانونگزاری و برنامه ریزی و طرح های اجرایی دارند نسبت به زنان. نگرشی که زنان را در جایگاهی فرودست می نشاند و موجودی صغیر می بیند ریشه ای است که سمت و سوگیری ها و طرح ها و برنامه ها و قوانینی از آن بیرون می آید و جز تحقیر زنان نمودی ندارد.

همین نگرش به زن به عنوان موجود نیازمند قیم است که اجازه خشونت جنسی به کودکان زیر سن بلوغ را می دهد. و ازدواج کودک زیر سن بلوغ را با اجازه ولی مجاز و قانونی می کند. این دختر زیر سن بلوغی که می تواند به عقد ازدواج یک مرد کامل بالغ درآید و همین قانون آسیب های در اثر این ازدواج را هم دیده و مجازاتش را هم تعیین کرده، حتی مرگ او هم در اثر همین ازدواج در همین لایحه دیده شده، چه گونه است که این دختر تا چهل سالگی صغیر محتاج قیم می شود به گونه ای که نمی تواند مصلحت خود را تشخیص دهد و سلامت خود را حفظ کند؟ این تعیین سن چهل سالگی بر چه اساسی در این لایحه پیشنهادی کمیسیون امنیت ملی آمده است؟ تعارضات و تناقضات بین قوانین در ارتباط با زنان ریشه در نگرش ابزاری به زن به عنوان موجود فرودست است که از یک طرف در سن خردسالی ولی قهری او را شوهر می دهد ولی از طرف دیگر این دختر حتی وقتی سال های بلوغ را هم پشت سرگذاشته و حتی به بلوغ اجتماعی و اقتصادی هم رسیده اجازه ندارد تصمیمات مربوط به زندگی شخصی اش را بگیرد.

این زنان که در نگاه مردان در قدرت صغیر هستند و محتاج اجازه از ولی قهری چه گونه است که رای می دهند و همین آقایان را برای نشستن بر صندلی قدرت تعیین می کنند؟ زنان که در انقلاب نقش موثرتر و مهم تر در پیروز انقلاب داشته اند در زمان جنگ حضورشان ملی بود و سد محکمی که پیروزی را به ارمغان آورد. همین زنان که در دفاع از این کشور و از انقلاب و در جهت تثبیت این نظام پیشتاز بوده اند چه گونه است که مردان در قدرت به خود اجازه می دهند آنان را صغیر محتاج قیم ببینند که سلامت خود را نمی تواند حفظ کند؟

زنی که این گونه دیده می شود که در حفظ سلامت خود در سفرهای خارجی ناتوان است چه گونه باید بتواند حافظ سلامت خود در جامعه خود و سلامت خود و خانواده خود باشد؟ زنان در این سه دهه گذشته راه های رشد و شکوفایی و پیشرفت را طی کرده اند. موانع بی سوادی را شکسته اند و مرزهای توانمندی را پشت سر گذاشته اند و در حیطه علم و دانش و فن توانمندی های آنان فراگیر شده است. زنان موج اول توانمندی را که مجهز شدن به دانش و علم بوده است پشت سر گذاشته اند و در جریان موج دوم توانمندی، که توانمندی اقتصادی است فعالند.

زنان نشان داده اند بدون این که امکان راه یابی به مراکز تصمیم گیر و تصمیم ساز داشته باشند راه خود را برای اثرگذاری بر مراکز تصمیم گیر و تصمیم ساز یافته اند. چه گونه است که مردان در قدرت تصور کرده اند که همین زنان اجازه خواهند داد که نگرش موجود صغیر محتاج قیم مردان در قدرت به آن ها اجازه خواهد داد که در قدرت بمانند؟

در صورت تصویب این لایحه برآمده از دولت و تصویب شده در کمیسیون امنیت ملی ناهماهنگی و ناموزونی و بی قوارگی آن با واقعیت جامعه گواه چه خواهد بود غیر از بیگانگی طراحان و تصویب کنندگان چنین طرح هایی با جامعه؟ مثلا با تصویب این طرح خانمی که عضو هیئت علمی دانشگاه است و دانشجویان زیادی را تعلیم می دهد و دانشجویان دکترا با نظارت او فارغ التحصیل می شوند برای گرفتن گذرنامه در صورت این که پدرش در قید حیات نیست پدربزرگ پدری هست باید برود و او را توجیه کند که برای ارائه مقالات و حضور در کنفرانس های علمی بین المللی امضای او را احتیاج دارد.

اگر زنان صغیرند و محتاج قیم چه گونه است که هم حضورشان در جامعه فعال است و تاثیرگذار، هم خانه را مدیریت می کنند و هم همسران خود را و خانواده را؟ این زنان اگر سلامت خود را در سفر خارج از کشور نمی توانند حفظ کنند چه گونه است که سلامت خانواده و جامعه و نسل بعد در دست آنان باید تضمین شود؟ زنان همه این توانمندی ها را در شرایطی از خود نشان می دهند و با مشکلاتی می جنگند که مردان در قدرتی که به خود اجازه می دهند زنان را تحقیر کنند توان حل آن مشکلات را ندارند. آن که توان حل مشکل را ندارد ناتوان است یا زنان که با وجود همه کمبودها و نواقص و مشکلات خانه و خانواده ها را سالم و سلامت سرپا حفظ کرده اند؟

کسانی که چنین لوایحی می دهند سعی کنند واقعیت های جامعه نسبت به توانمندی های زنان را ببیند، نگرش خود را نسبت به زنان اصلاح کنند، و چنین لوایحی را مختومه اعلام کنند یا مسکوت بگذارند. از هئیت رئیسه مجلس می خواهیم که اجازه مطرح شدن این گونه طرح ها و لوایح را که نشان دهنده نگرش تحقیرآمیز به زنان است را در صحن مجلس ندهند، و از نمایندگان نیز مخالفت با این گونه لوایح و طرح ها را انتظار داریم. از نمایندگان مجلس می خواهیم که حافظ اسلامیت نظام باشند که زنان را در انسانیت نه برابر با مرد بلکه با کاربرد کلمه "نفس واحده" یکی می بیند و با نگرش انسان با کرامت به زن او را موظف و توانمند و صاحب عقل و انتخاب معرفی می کند.

* دبیر ائتلاف اسلامی زنان
23445

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 258863

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 9 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 47
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۲۲:۲۰ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۹
    151 3
    احسنت. این گونه موضوعات برهم زننده آرامش فکری افراد در جامعه است
  • بدون نام IR ۲۲:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۹
    39 48
    اگه زنان صغیرن مردان بیچاره یتیمن!
    • بدون نام US ۱۲:۲۵ - ۱۳۹۱/۰۸/۳۰
      97 76
      مزه پراکنی جاش اینجا نیست.
  • گیسو US ۲۳:۰۸ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۹
    کسی که نمیتواند برای خودش تصمیم بگیره پس رای او هم بی ارزش و اعتبار است ونباید به حساب بیاد
  • ر - ح IR ۲۳:۲۳ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۹
    83 11
    بسیار عالی بود
  • بدون نام IR ۰۰:۱۳ - ۱۳۹۱/۰۸/۳۰
    اجتماع امروز بهایی به زنان داده که هنوز ظرفیت و جنبه ی اون رو ندارن و بزرگترین پیامدش انهدام خانوادست,بیماری وحشتناکی که به سرعت درحال همه گیر شدنه.در صحنه امدن زنان چقدربه سود اجتماع ما و چقدر به ضرر ما تمام شد.حتی کارهای درست هم برای به انجام رسیدن نیاز مند زمان درست هستند. پس لطفا با این ژستهای روشنفکرنمایانه ی احساسی صرف لایحه دهندگان عجول و بی تدبیر رو مورد حمله قرار ندهید. لختی درنگ کنیم دریتر غرق میشویم
    • بدون نام IR ۰۹:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۸/۳۰
      95 66
      با نظرت کلاً مخالفم و احتمالن در اطراف شما زنهای دانا و باهوش و مدیر که هم خانواده را سرپرستی میکند و هم خود در اجتماع شاغل و فعالیت دارند و نقش مهمتری از مرد دارد وجود نداشته است .
    • بدون نام IR ۱۰:۴۱ - ۱۳۹۱/۰۸/۳۰
      126 9
      این ژست روشنفکر نمایانه نیست چرا اینقدر مغرضانه برخورد میکنید؟؟؟؟؟ چرا مجلس از اصول فقهی تبعیت نمی کند ؟ لطفاًمطالعه ای داشته باشید که متوجه شوید طفل صغیر کیست !! دخترخانمی که از 16سالگی حق رأی دارد صغیر است؟ فساد چه ربطی به سن و جنسیت دارد ؟؟؟؟ زمان درست چه وقت است؟؟؟ دوران جاهلیت صغری با بعثت پیامبر اکرم(ص) به پایان رسید . به جهالت کبری گرفتار نشوید!!!
    • بدون نام DE ۱۷:۵۰ - ۱۳۹۱/۰۸/۳۰
      83 2
      پس میفرمایید راه چاره اینه که این همه سرمایه که تا الان صرف پرورش خانمها شده همه رو دور بریزیم و دوباره از صفر شروع کنیم؟ چرا سعی نمیشه با فرهنگ سازی نسل بعدی حلش کرد؟ اگه شرایط ازدواج پایدار و امن برای خانمها فراهم باشه کسی داوطلب مجرد موندن تا ۴۰ سالگی نمیشه. باید راه حل بهتری پیدا کرد.
  • مهدی IR ۰۰:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۸/۳۰
    43 91
    سلام خواندم: زنان موج اول توانمندی را که مجهز شدن به دانش و علم بوده است پشت سر گذاشته اند و در جریان موج دوم توانمندی، که توانمندی اقتصادی است فعالند. ما چه می باید بشویم که این شده ایم.آن روی سکه ای سفید : تغییر جایگاه زنان از محورهای خانواده ها به زنبورهایی مانند مردان. و هردو برای پر کردن لانه زنبوری های مجردی وروزمره "مستقل"تلاش میکنند. جامعه ای که می فهمید تربیت زیر نگاه محبت مادر یعنی چه. و زنان متخصص و کارمند وکارگر از پیش از بیدار شدن فرزندانی که اگر می بودند بالای سر آنان نبودند و امروز برای حفظ همان مدالهای بی ارزش روزمره نه همسر می خواهد و می شود نه بالتبع نه مادر مشروع. حق طلاق هم دارد وجامعه ما با این ندانم کاری ها مقام چهارم طلاق دنیا. سوال: احترام یا اقتدار جنسی؟برای هم کو؟
    • مهدی IR ۱۰:۰۵ - ۱۳۹۱/۰۸/۳۰
      در ضمن من در مورد تایید یا رد این مصوبه ننوشتم، روش پرداختن ایشان به مطلب با ادبیات فمینیستی بود که حال من را بد می کند. چون زن را برابر مرد کردن یعنی نادانی. زن تفاوتها و امتیازهایی دارد که در مرد شدن همه ی آنها را از دست می دهد. پسری گفت پدر دختری گفته بود دخترم باید درس بخواند تا دکترا، حق ادامه تحصیل می خواهم. باید حق کار داشته باشد و حق طلاق هم می خواهم. گفتم به ایشان می گفتی من حاضرم جای دخترتان 9 ماه باردار هم بشوم و بچه را نیز شیر بدهم. ایشان خرج زندگی را بیاورند.
    • بدون نام IR ۱۱:۲۶ - ۱۳۹۱/۰۸/۳۰
      72 15
      اشتباه نظر مثبت دادم... من حاظرم خودم خرج زندگی رو بدم 4 تا بچه هم به دنیا بیارم و شیر بدم ولی همه اختیار زندگیم دست خودم باشه...مشکل اینه که شما ارزش انسانی رو با پول طاق میزنین چون خرج بخور نمیر زندگی یه زنو میدین فکر میکنین اختیار تک تک قدمهاشم دارین... مگه تاج ملکه بودن سر زنها بعد از ازدواج میزارین یا امضا دوم حساب 10 میلیون دلاری تون بهشون داده میشه....واسه یه زندگی معمولی این همه منت!!!!!....شما هم یه چیزی یاد گرفتین ادبیات فمینیستی؟؟؟ یعنی باید اجازه بدیم عقل ما به اندازه یه پسر 18 ساله دیده شه اعتراض نکنیم اگه به نظر شما اعتراض به این قانون فمینیست بودم من فمینیستم و بهش افتخار میکنم.
    • !!!؟؟؟ IR ۱۱:۵۷ - ۱۳۹۱/۰۸/۳۰
      93 7
      واقعاً حاضری نه ما بادرای رو تحمل کنی!!!؟؟؟ عمرا تحمل یک روزشم داشته باشی !!!؟؟؟ حتی تصورشم نمیتونی بکنی!!!!! خرج زندگی رو حالام که زنها دارن میدن بدون کمک زن حداقل نیمی از مخارج میمونه ؟؟!!
    • مهدی IR ۱۵:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۸/۳۰
      8 81
      بله وقتی خانم خونه نباشه، درآمد مرد هم کم میشه. چون پشتوانه ی عاطفی نداره. چون رقیب داره و این رسم زندگی مشترک نیست. ازدواج بدون علقه و با رفتارهای مستقل بهتره که نباشه. مشکلات زندگی برای همه ی ماست. اما من وظیفه ی خودم می دونم پول در بیارم نه من و همسرم و در میارم. دیگری می گه من در آوردم تو چی کار کردی؟ وظیفه ی خانم پول در آوردن نیست. یک زندگی رو اداره کردن کاریه که فقط از خانم بر میاد. البته خانم برای این کار ازیک چیزهایی می گذره. مرد هم باید تمام تلاش مادیش و روحیش برای همین خانم فداکار باشه. یک روزی اینها ایده آل بود. الان میگن اشتباهه. به کسی که لجبازه چی میشه گفت؟ آقا همتون برید سر کار خونه رو هم اجاره بدید. بچه دار هم نشید. شب هم سر کار بخوابید. مشکلات اقتصادی هم تقصیر زنان خانه داره
    • مهدی IR ۱۵:۲۷ - ۱۳۹۱/۰۸/۳۰
      34 45
      اگر بشه چرا که نه؟! اینو باید به پدرهایی گفت که می گن دختر من ماشا الله کار می کنه پایه ی حقوقیش هم از من بیشتره. خب بابا گند زدی به تربیت دخترت! اما حرف من هم همینه خب نمیشه که زنها رو مثل مردها تبدیل به موجودات پول در بیار بکنن! اصلا این کار روزانه ی منظم چیزی جز اضطراب برای خانمها داره؟ این سختی ها برای مردها ساخته شده.
    • بدون نام IR ۲۲:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۸/۳۰
      22 4
      نکته ای که هیچکس به اون توجه نداره اینه که وقتی صحبت برابری حقوق میشه ، همه جوری به این قضیه نگاه میکنند که حقوق مردان یه چیز ثابت و عالی هستش ، خب حالا باید بریم سراغ برابری حقوق زن ! در صورتی که همونطور که زن یه سری حقوق نسبت به مرد نداره ، مرد هم از یه سری چیزا محروم هستش ! اگه قراره برابری باشه ، باید همه چیز برابر باشه ، ولی اگه حرف اینه که مرد و زن با هم فرق میکنن ، پس باید حقوقشون هم فرق بکند ! حرفی که زنان امروز میزنن اینجوریه که تا وقتی به ضررشون هست بحث برابری میاد وسط ، ولی هر وقت بحث انتقادی بهشون میشه ، بحث متفاوت بودن فطرت مرد و زن میشه ! متاسفانه چیزی که هست اینه که زنان توی بحث تو این زمینه ها از مردا تواناتر هستن و اونچه که میبینید حاصل همین موضوعه
    • راد IR ۱۰:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۱
      17 0
      کمبود و ضعف النفسی بعضی از آقایون رو به زنان ارتباط ندیم مرد های ما هنوز نفهمیدن که زن قبلل از زن بودن انسان است و تا حرف زن میشود حالشون خراب میشه ! آقا خودتو اصلاح کن یعنی چی که همه درنیان تا شما حالت بد نشه ضعیف النفسی هم حدی داره این همه مرد تو خارج هستن که با زنانی زندگی و کار میکنن که حجاب که سهل لباسی میپوشن که بالا پائینش باز ( بد خوب با خودشون ) پس همه اونها از صبح تا شب دارن حالشون خراب میشه دیگه !! و دنیا هم رو هوا اداره میشه ! ما مردها باید یاد بگیریم که زنها اول انسانند و در رابطه با آنها مثل سایر انسانها باشیم شما هر انسان دیگری میبینی حالت خراب میشه ؟!
    • مهدی IR ۱۴:۰۲ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۱
      16 14
      آقا مهدی یک زن قادره در عین حال در محیط کار مدیر باشد، کارگر باشد کارمند باشد در خانه همسر همسرانگی و دلبری کند، محبت کند و امید بیاورد، برای فرزندانش مادرانگی کند به آیندشان بیندیشد محبت کند و عشق هدیه دهد، در خانه پدر دختری کند و نشاط بیاورد و این چیزی است که در مغز شما مردان نمیگنجد ....چرا همه آنچه را که ندارید منکر میکنید. مهدی جان زنی که همه این خصلتها را حفظ کند در واقع زن واقعی است و او که هرکدام را فراموش کند یک قدم از زنانگی دور شده آقا مهدی شما مرد هستی پس با این قطعیت در مورد زنان و تواناییهایشان قضاوت نکن
    • بدون نام EU ۰۹:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۲
      11 6
      یاد کردن از کمک زن به شرایط اقتصادی خانواده به عنوان رقیب، به این معنی که نیازمند بازنگری در عقایدتون مربوط به ازدواج و خانواده هستید. تکاپوی زن برای رسیدن به استقلال اقتصادی محصول همین نوع تفکری بوده که پدران شما داشتند .مردی که به بلوغ اجتماعی و عاطفی رسیده باشه شان اجتماعی و اقتصادی زنش رو برای خودش به عنوان یه رقیب نمیبینه ما زن ها یه مرد قلدر قیم که بخواد در زندگی مشترک به ما کولی بده و برای نفس هامون تصمیم بگیره نمی خواییم ما مردی رو می خواییم که پشتوانه عاطفی ما باشه و هم قدم ما.در مسیر زندگی ما پا به پای او و او پا به پای ما.این هم بدون که هر زنی در قلبش وظایف مادر بودن و اداره خانواده براش از اولویت اول برخورداره مگر لحظه ای که حس کنه مرد از گزینه اقتصاد برای سلطه گری استفاده میکنه
    • مهدی IR ۰۰:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۴
      3 13
      آقا مهدی در جوابم نوشتند: "آقا مهدی شما مرد هستی پس با این قطعیت در مورد زنان و تواناییهایشان قضاوت نکن" دو دلیل دارم که از روی شناخت حرف زدم نه بیگانگی اول اینکه من متاهل هستم و می فهمم آرامش خانه و همسر و قسط و کاسب بودن و کم آمدن و در آمدن و ... یعنی چی دوم اینکه اون مطلب که اینجا تکرار می کنم قضاوت یک استاد آموزش زبان انگلیسی خانم، از بستگان درجه یک من بود، کسی که مجبوره کار بکنه: "آرامش یک زن کارمند پاره وقت، از آرامش یک زن با کار تمام وقت بیشتر و آرامش یک زن خانه دار از این دو به مراتب بیشتر است." طلاق این نسل ربطی به مردسالاری نسل گذشته نداره. حق طلاق = فکر طلاق => طلاق این وضع زاییده ی مدل نادرسته که فشارهای اجتماعی و اقتصادی در اون دخالت داره. می پذیرید؟
    • مهدی IR ۰۰:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۴
      4 8
      نظر بدون نام به نظرم نظر یک خانم هست. به نظر من فرقی بین به رسمیت شناختن شان اقتصادی خانم توسط مرد و استقلال طلبی اقتصادی خانم وجود نداره. این دو فرایند مکمل هستند که به شاغل شدن خانم منتهی میشه. یعنی شما مدل دو نفر شاغل رو می پسندید. چون احتمالا هنوز مجرد هستید یا فرزندی در خانواده ی شما وارد نشده یا به مشکلات تربیتی فرزند بر نخوردید. خانم های شاغل بسیاری هستند که با بیشتر شدن وظایف همسری و خانوادگی و علاقه به کانون زندگیشون یا کارشونو کم یا رها می کنن. چون موفقیتی که در خانواده کسب می کنند و لذتی که در اداره ی خانواده دارند در هیچ جای دیگری یافت نمی شه. در ضمن هیچ کس رو نمی شه جایگزین یک همسر یا مادر کرد. این جملات کاملا بدیهی هستن. مشکلات اقتصادی یک بحث، رویکرد حل مسئله ما یک بحث
    • مهدی IR ۰۰:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۴
      13 4
      نوشتن : اشتباه نظر مثبت دادم ... ادبیات فمینیستی زاییده ی تصور "ما ضعیف هستیم(یا ما را ناتوان می بینند)، پس باید بجنگیم تا پیروز شویم و ثابت کنیم می توانیم." در صورتی که من به امتیازات و توانایی های منحصر به بانوان اشاره کردم که در مرد ها نیست. فمینیست در تلاش هست که حقوقی رو که داره در جای دیگه پیدا کنه. شخص با تصور خودش می جنگه در صورتی که این ضعف واقعی نیست. در اصل این موضوع زاییده ی آسیب ها از مردان درجه یک اعم از پدر و برادر و همسر و ... هست. نتیجه ی عملکرد نادرست مردهای یک تفکر، واکنش زنان و نیمه دوم همون تفکر خواهد بود. تفکر "من" می خواه"م" برای خود"م" ... هدف"م" از ازدواج ایندو چرا نمی گن هدف "مشترک ما" از ازدواج فلان چیزه؟ پیگیری اهداف فردی در یک کار مشترک یعنی چی؟
    • مهدی IR ۰۰:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۴
      12 6
      نکته ی خصوصی: من هرگز تصور نمی کنم کمک مالی همسرم به من یعنی سرکشی و .... همسرم با گذشت از سرویس و کیک و سفر سنگین و ... و در اختیار گذاشتن پس انداز چند میلیونی دوران مجردی و همچنین محبتها و حمایتهای هر روزه مداوم بزرگترین حامی من هستن و من موفقیتهام رو کاملا مرهون همسرم هستم. بزرگترین حمایت مالی همسرم از من در تاهل چند نکته هست. 1- دعایی که برای موفقیت من در کارم می کنن 2- تلاشی که برای آرامش من در خانه می کنن 3- اینی که با تحصیلات و توانایی اصلا علاقه ای به کار در جامعه ندارن و تربیت دینی همسرم باعث شده روی زندگی و آرامش گاه ما تمرکز کنن من هم جز تلاش برای فراهم کردن مایحتاج آرامش همسرم در جامعه کاری ندارم (رفیق باز نیستم از هیچ نوع) ما برای هم زندگی می کنیم. این دستور دین ماست
  • بدون نام US ۰۱:۰۱ - ۱۳۹۱/۰۸/۳۰
    57 44
    خدا رو شکر صدای مخالفی شنیده شد
  • بدون نام IR ۰۱:۱۳ - ۱۳۹۱/۰۸/۳۰
    95 17
    واله تا امروز که 1400 سال از فقه اسلامی میگذره ولی قهری به جد و جد پدری طفل صغیر می گفتن که در فرقه های مختلف مرز صغیر فرق داره و بیشترینش 18 ساله اما مجلس ایران صغیر را به 40 سال رسوند که این خودش انقلابی در فقه اسلامیه
    • بدون نام IR ۱۱:۲۰ - ۱۳۹۱/۰۸/۳۰
      58 36
      اگر تا 18 ساله چطور دختر تا زمانی که شوهر کنه میتونه تحت پوشش بیه ای پدر باشه؟چطور حتی اگر 40 ساله هم باشه و بی شوهر باشه میتونه از حقوق پدر فوت شده بهره ببره؟چطور حتی اگرازدواج کرده باشه وطلاق گرفته باشه میتونه تقاضای برقراری خقوق پدر یا مادر فوت شده رو کنه؟چطور اگر 40 ساله هم باشه باز برا شوهر کردن 400تا سکه مهریه میخواد؟چطور اگه 40ساله هم باشه باز حق نفقه داره و شوهر باید خرجش رو بده حتی اگر حقوق بگیر باشه؟چطور مه ی حقوق مادی به اون داده شده و مرد موظف مطلقه؟ جمع کنید این مسخره بازیهارو دارید دستی دستی نابود میکنید ایم مملکت و فرهنگو
    • بدون نام IR ۲۳:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۸/۳۰
      16 0
      اگه اجازه بفرمایید خانوما دستشون تو جیب خودشون باشه تمام این چطورهایی که خودتو واسش کشتی پودر میشه میره هوا! فکر میکنی چرا میگن مهرم حلال جونم آزاد؟ توی مرد اجازه بده من زن آزاد باشم انسان باشم مهریه و نفقه و حقوق ننه بابا ارزونی خودت.این وابستگی اقتصادی رو خود شما مردا واسه ما درست کردین تا هی منت بذارین سر ما و اینطوری هزار و یک حق و حقوق نا حق واسه خودتون بگیرین.والا چرا امثال شما با حق تحصیل و اشتغال خانوما مشکل دارین.
  • حبیب IR ۰۳:۲۰ - ۱۳۹۱/۰۸/۳۰
    همین حرفهارو زدید که الان وضع خونواده ها اینقدر آشفته شده، زنان ایرانی به جای تربیت فرزندان صالح دنبال حقوق پایمال شدشون هستن!
    • بدون نام US ۰۹:۰۷ - ۱۳۹۱/۰۸/۳۰
      32 40
      دقیقا نفهمیدم این مطلب طنز و کنایه است یا واقعا نظر واقعیتونه
  • مردی واقع نگر IR ۰۷:۴۱ - ۱۳۹۱/۰۸/۳۰
    46 37
    سرکار علیه دبیر محترم ائتلاف اسلامی زنان: با احترام ، تمام فرموده های سرکار بی نظیر و صددر صد قبول فقط یک سئوال: چند نفر از شما خانم های محترم در میان آن تنظیم کننده گان لایحه بوده اید ؟ چند نفر از شما در کمسیون امنیت ملی ؟ اصلاً چند در صد در مجلس و دولت و... و کلاً در " فرآیند قدرت" خانم گرامی ، اگرمردان قدرت طلب ، با برنامه بسمت تسخیر ارکان قدرت برنامه ریزی ، حرکت و سپس آنها را بدست میآورند ، شما چرا چنین نمیکنید ، اگر با اینهمه ساز و کاری که دارید چرا تمام تلاشتان را بعمل نمیآورید تا لااقل اگر نگوییم اریکه قدرت را از دست آنان بدر آورید ولی لااقل بتعداد کمی و کیفی حجم قابل توجهی را تشکیل دهید تا این زیاده خواهی ، و کستاخی بی ادبانه آنها و خواست بحقتان را محقق سازید. خلاصه: عمل بجای مقاله
  • بدون نام IR ۰۸:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۸/۳۰
    45 12
    احسنت واقعاًسخنان منطقی ومستدلی بود
  • بدون نام IR ۰۸:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۸/۳۰
    115 8
    من 28 ساله هستم کار میکنم, اوضاع مالی هم شکر بد نیست , زندگیمو خودم می چرخونم ،به خونواده به هیچ وجه متکی نیستم ، پدرم ازدواج مجدد داشته و داره شاد زندگی میکنه بدون اینکه سالی یک بار هم خبر دخترشو داشته باشه، حالا من که هم عاقل , بالغ , دارای شخصیت اجتماعی , کارمند, وکاملا مستقل هستم باید برای خروج از کشور پدری که حتی تاریخ تولد دخترش یادش نیست بیاد و اجازه بده
    • بدون نام IR ۰۹:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۸/۳۰
      20 62
      شما شرایط استثنایی دارید. به دادگاه مراجعه کنید
    • بدون نام IR ۱۶:۲۵ - ۱۳۹۱/۰۸/۳۰
      20 2
      شما نیاز به اجازه پدر نداری ، به وکیل مراجعه کن میفهمی.. اینجا نمیشه بیشتر توضیح داد
  • بدون نام IR ۰۸:۳۵ - ۱۳۹۱/۰۸/۳۰
    72 4
    خواهش می کنم نزارید که تصویب بشه
  • بدون نام US ۰۹:۰۶ - ۱۳۹۱/۰۸/۳۰
    42 3
    عالی
  • یک زن با 3 دختر A1 ۰۹:۵۵ - ۱۳۹۱/۰۸/۳۰
    60 30
    تمام حرفهای شما منطقی ومتین است وقتی موضوع رادر روزنامه خواندم من و3 دخترم وهمکاران فرهنگیم به شدت متاثر کرد به دلیل طرز نگاه به زن .
  • بدون نام IR ۰۹:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۸/۳۰
    68 3
    بالاخره ما نفهمیدیم از دامن زن، مرد به معراج میرسه یا نمیرسه، تکلیف مار و روشن کنید
  • علی IR ۱۳:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۸/۳۰
    10 99
    الرجال قوامون الی النساء....طبق نص صریح قرآن مردان بر زنان برتری داده شده اند و این مردان هستند که باید برای اونها تصمیم بگیرند...کشور ما هم یک کشور اسلامی است که بر طبق قوانین فقهی اداره میشه....بنابراین اگر خانومی می خواد دارای حقوق برابر با مردان باشه باید تشریف ببره کشورهای اروپایی....
    • بدون نام IR ۱۷:۵۰ - ۱۳۹۱/۰۸/۳۰
      63 2
      اولا علي اقا مشكل همينه كه خانمها بدون اجازه نمي توانند برن سفر ثانيا شما نظرتون راجع به ايه هاي ديگر در مورد دروغ ، ربا، رشوه و....... هم اگر بفرماييد بد نيست درضمن اگر توضيحي راجع به خودتان و حرفه و تواناييهايتان بدهيد تا ارجحيت شما را محك بزنيم خدا همه ما را به صراط مستقيم هدايت و از ذلالت و گمراهي برهاند
    • بدون نام IR ۱۴:۰۲ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۱
      16 2
      پیامبر اولین ازدواجش با زنی بود که خودش مثل یک مرد تجارت میکرد. شما اقایون در دامان همین زنها که میگویید صغیراند رشد و پرورش یافتین خداوند در قران میفرمایند: یتیمان را آزمایش کنید تا به حد نکاح برسند پس اگر آنها را رشید یافتید مالشان را به خودشان بدهید. اونوقت شما اقایون در مقابل حرف خدا می ایستید میگید دختر مجرد تا سن چهل سال صغیره؟؟؟؟؟؟ اگه چهل و یک سالش بشه صغیر نیست!!!!!!! حتما با ازدواج صوری اونوقت کبیر میشه رشد میکنه اجازه خروج پیدا میکنه؟؟؟؟؟
    • بدون نام IR ۰۱:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۴
      13 8
      حضرت خدیجه مانند مرد تجارت نمی کردند بلکه سرمایه دار بودند و معتمدینی داشتند که برایشان کار می کردند دوما این سرمایه داری به معنای کارمند بودن نبود و در تاریخ گزارش نشده که بعد از ازدواج مشغله ی کاری داشتند. اینها در شرح روش کار و زندگی ایشان بود و بس.
  • بدون نام IR ۱۷:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۸/۳۰
    26 47
    به نظر بنده اگر زنها در ایران به موفقیت هایی رسیدند در پرتو همین قوانین بوده که شما از آنها به عنوان توهین و ایجاد محدودیت یادمی کنید. مطمئن باشید با وضع این قانون و قوانینی از این دست شرائط بهتری برای بالندگی و رشد وپیشرفت خانم ها فراهم میشود.
  • سید عباس US ۱۰:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۱
    2 14
    زن و مرد هیچ تفاوتی با هم ندارند. هم زن صغیر وجود دارد و هم مرد صغیر مگر کم هستند مردانی که توان اداره زندگیشان را ندارند و همسرشان زندگی را می چرخاند. اما در خانه باید یک نفر رئیس باشد و در قرآن کریم آن یک نفر مرد است اما اگر توانش را نداشت خب این زن است که باید نقش ایفا کند. از طرفی اگر مرد رئیس شد دلیل بر ضعف خانمها نیست. هر کسی یک سری توانائیهایی دارد که در برخی موارد توان خانمها بسیار بیشتر از آقایان است. مخلص همه خانمها از جمله مادر ، همسر و خواهران عزیزم هستم که نور چشمند. اگر آنها نباشند دنیا هیچ معنایی ندارد. سرور زنان عالم هم که فاطمه (ع) است و عزیز دل که هرچه داریم از اهل بیت و به ویژه ایشان داریم.
  • بدون نام IR ۰۸:۰۶ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۳
    15 8
    بزرگان فقهي ميگويند مهريه خوب و قاوني و اسلامي است و سقف ان 110 سكه-حال انكه در زمان پيامبر وضعيت اقتصادي متفاوت بوده-در سال 84 با 600 تومان حقوق 2 سكه ميشد خريد و اكنون نيم سكه-در 3 ماه اخير قيمت اجناس و مسكن 2 برابر شده-حقوقم 15000 تومان افزايش يافته-امكان تهيه 1 سكه در طول 1 سال نيست-خانم ها سربازي نميروند-مردان سربازي و 2 سال از زندگي عقب و به بيكاريشان افزوده ميشود-ارزش و اعتبار زن را بيش از متوسط جهاني در كشور بالا برده ايد با عنوان ارج نهادن به مقام شامخ زن در ايران. فرصتهاي رشد زياد براي اين قشر ايجاد نموده ايد. قيمت مهريه شان 4 برابر خان مستقر در عراق و غزه و عربستان است-
    • مهدی IR ۲۲:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۶
      4 1
      دوست گرامی محدودیت سقف مهریه یک مسئله ی قانونی به دلیل کنترل تعداد جدایی ها یا هر دلیل دیگه هست. در شرع ما هیچ محدودیتی برای مهریه نداریم اما توضیح هم داده شده که بهترین زنان امت کسانی هستند که مهریه کمتری دارند و همچنین به این مضمون فرمودن اگر مردی با مهریه به قصد ندادن موافقت کند هیچ ابایی ندارم که بگویم زنا کرده است و بسیاری مسائل دیگه که مرد اگر نتونه پرداخت کنه نباید قبول کنه. بگذریم که این همه دستورات برای ما جز کاربرد تبلیغی نداره و کمتر دیدیم تربیتی مطابق بایسته هایی که همه می دونیم! باز می گن هنر نزد ماست و بس.
  • بدون نام IR ۰۸:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۹/۰۳
    6 12
    بخشهايي كه به سود اين قشر است را از علماي فقهي و مقننه و مجريه و قضائيه جمع نموده ايد و مقام شامخ اين قشر حداقل 4 برابر كشورهاي مسلمان و غير مسلمان جهان شده-فرصتهاي توسعه زياد برايشان مهيا و از هر مسئوليتي سر باز ميزنند-و در زمان ازدواج مطرح ميكنند درست است درامد و شغل دارند ولي مسئوليت اصلي بر مرد خانواده استوار است.