معاون توسعه فناوري اطلاعات و تجارت الكترونيكي وزارت صنعت، معدن و تجارت اجراي طرح استقرار مديريت زنجيره تامين الكترونيكي را يكي از راهكارهايي تعيين كننده در نظام توزيع كشور دانست و آن را در كاهش هزينه حمل و نقل موثرقلمداد كرد.
به گزارش خبرآنلاین؛ « محمد صادق مفتح» در مراسم رونمايي از طرح ملي لجستيك الكترونيكي با اشاره به اينكه نظام توزيع كشور همواره با 3 نقيصه روبرو بوده است افزود: حمل مضاعف بار و گسيختگي نظام حمل كشور ، عدم امكان رصد كالا و رديابي از نقطه توليد تا مصرف كننده نهايي و پراكندگي حمل از مواردي بوده است كه طي اين سالها با آن دست به گريبان بوده ايم .
مفتح در ادامه تصريح كرد: حمل يكسر خالي در شبكه حمل و نقل كشور، مشكلاتي را به وجود آورده است به گونهاي كه در حال حاضر به ازاي هر 220 كيليومتر راهي كه تريلر طي ميكند 100كيلومتر كالا جابه جا ميشود كه اين يعني اضافه شدن هزينه حمل و اگر استهلاك كاميون و جاده و همچنين صرف وقت و زمان را درنظر بگيريم شاهد خواهيم بود كه چه هزينه هايي بر بدنه شبكه حمل و نقل كشور تحميل ميشود.
به گفته وي، به طور متوسط براي هر كالا، از زماني كه به عنوان ماده اوليه محسوب ميشود تا رسيدن به مصرف كننده نهايي بين 10 تا 12 بارحمل صورت ميگيرد و اين يعني 3.6 بار بين مواد اوليه محصولات تا كالاهاي نهايي حمل ونقل اتفاق ميافتد.
مفتح به صفررساندن يكسر حمل بار توسط كاميون يا يكسر خالي رفتن كاميونها را از اهدافي ذكر كرد كه بايد براي آن برنامه ريزي شود.
معاون وزير صنعت، معدن و تجارت ميزان حمل ونقل بين ماده اوليه ومصرف كننده نهايي را بسيار بالا ذكركرد و افزود: اين رقم نشان ميدهد كه سهم حمل و نقل در قيمت تمام شده كالا بسيار بالاست و صرفه جوييها و بهينه كردن نظام تجاري كشور دراين راستا سهم بسزايي در كاهش قيمت تمام شده كالاها خواهد داشت.
وي با بيان اينكه در صورت كاهش هزينه حمل ونقل ميتوانيم به كاهش قيمت تمام شده محصولات نيز كمك كنيم خاطرنشان كرد: اجرايي شدن اين طرح ميتواند ما را در رسيدن به اين مهم ياري كند.
معاون وزير صنعت،معدن و تجارت در ادامه قابل رصد بودن نظام توزيع را از مولفه هاي مهم در توسعه اقتصادي كشور اظهار كرد و گفت:يكي از مهمترين ابزارها براي مديريت، ناشي از اجراي سيستم رصدگيري است چرا كه در نبود آن نميتوان تحليل درستي از وضعيت موجود و ارائه اطلاعات درست براي برنامه ريزي داشت.
به گفته مفتح، امروزه قابل رصد بودن كالاها و اطلاع از جابه جايي ميزان كالاها از موارد مهمي است كه بايد بيش از پيش به آن توجه شود كه اين امر در طرح ملي لجستيك الكترونيكي به خوبي نمايان است.
وي همچنين هزينه دار بودن نظام توزيع را به دليل گسيختگي مورد اشاره قرار داد و افزود: در شرايط حاضر با گسترده شدن جمعيت و كلان شهرها نظام توزيع بزرگ شده يعني رشد كمي پيدا كرده اما رشد كيفي صورت نگرفته است.
معاون توسعه فناوري اطلاعات و تجارت الكترونيكي در ادامه سخنان خود تصريح كرد: ما نيازمند باراندازها در ورودي شهرها هستيم تا كالا ها در اين مراكز تخليه و نظام توزيع به صورت كاملا متمركز صورت بگيرد.
وي اجراي اين طرح ملي را، راه حل زيرساختي موثري در اين باره عنوان كرد و از را هاندازي باراندازها و بنادر خشك در نظام توزيع كشور خبرداد.
به گفته وي تانيمه اول سال آينده چندين بارانداز و بندر خشك در سراسر كشور افتتاح خواهد شد .
معاون وزير صنعت، معدن و تجارت ضمن ابراز اميدواري از تاثيرگذاري بودن اجراي اين طرح در كشور به رقم 7هزار تن حمل كالا در زمان آزمايشي اين طرح اشاره كرد و افزود: پيش بيني ميكنيم تا يك ماه آينده اين رقم به بالاي 150 هزار تن در روز برسد و شاهد دستيابي به جايگاه مناسب در منطقه باشيم .
3939
معاون توسعه فناوری اطلاعات و تجارت الکترونیکی وزارت صنعت، معدن و تجارت اعتقاد دارد که نظام توزیع کشور همواره با 3 نقیصه روبرو بوده است.
کد خبر 258418
نظر شما