به گزارش خبرآنلاین حجت الاسلام والمسلمین تکیه ای در گفت وگو با خبرگزاری حوزه با اشاره به قدمت 80 ساله ضریح فعلی امام حسین(ع) که ساخته بُهره های هندی است، علت تعویض ضریح را قدمت آن عنوان کرد و گفت: ضریح فعلی به دلیل قدمت و به لحاظ هنری کاملا کهنه شده بود. چوب ها پوسیده و مقداری هم حشرات به آن آسیب رسانده اند و مهمتر اینکه در جریان انتفاضه عراق که مردم به حرم پناه آوردند، ضریح مورد اصابت گلوله صدامیان واقع شده بود و ضریح فعلی تعمیر شده است. تعویض ضریح جزو اولویت های اصلی عتبه مقدسه حسینی بود که در سال 86رسما از طرف آقای شیخ عبدالمهدی کربلایی تولیت عتبه مقدسه حسینی این پروژه به امنای قم واگذار شد.
وی از 118 کیلو و 650 گرم طلای صرف ضریح شده خبر داد و افزود: حتی یک مثقال از این طلا را ما نخریدیم. با این که با بانک مرکزی رایزنی کرده بودیم و درخواست خرید کرده بودیم، اما دیدیم دارد سیل طلا می آید. تماما طلاهایی است که دلدادگان اباعبدالله داده بودند که به قیمت روز پرده برداری معادل 7میلیارد تومان بود. همه عیارها را روی عیار 21 بردند. همه طلاها ریز به ریز، مثقال به مثقال و گرم به گرم به دست همه مردم متبرک شده است و در آن سهیم بوده اند.
سخنگوی هیات امنای ساخت ضریح گفت: بجز طلا همه ملزوماتش تقریبا 7 میلیارد تومان هزینه شده است، اعم از تهیه نقره، چوب، هزینه های کارگاه، خرید دیگر اقلام و لوازم البته هنوز نمیتوان دقیق گفت تا پایان چقدر هزینه می شود، چون هزینه انتقال و نصب در مضجع شریف نیز هزینه کمی نیست. محل ضریح باید قبل از جابجایی استحکام سازی شود و شاید بیش از یکماه کار کارگاهی در رواق مطهر نیاز داشته باشد.
حجت الاسلام والمسلمین تکیه ای در ادامه به نظر آیت الله سیستانی درباره آوردن آیات به صورت منتخب بر روی ضریح به آیه ها و جمله هایی که بر روی ضریح حک شده است اشاره کرده وافزود: سوره فجر بطور کامل آماده، سوره هل اتی که در شان اهل بیت است همینطور، آیه تطهیر، آیه "وَمَنْ قُتِلَ مَظْلُوماً فَقَدْ جَعَلْنَا لِوَلِیِّهِ سُلْطَان " از بین زیارت ناحیه مقدسه 20 فراز انتخاب شده و روی قوس بام ضریح آمده است. "روایت أحب الله من أحب حسینا” استفاده شده است. کلمه جلاله "لا اله الا الله" و "الله اکبر" به طور متکثر آمده است. همچنین "یا نور" "یا الله" متکثر آمده است. در بالای تمام مشبک ها "یا ثار الله" نقش بسته است. "یا ولی الله" و "یا حجة الله" کنج شش گوشه شش بار تکرار شده است، "لبیک یا حسین" و نام مقدس معصومین آنهم دو دوره آمده است.
وی در پایان به تشریح تمایز ضریح جدید امام حسین(ع) با دیگر ضریح های اهل بیت پرداخته و گفت: در ساخت این ضریح بالغ بر 4600 کیلو نقره است. این گوی و ماسوره ها پر است. خود ورق های نقره هم که گل بوته ها روی آن هست آخرین ضخامتی که در ضرایح مطهر اهل بیت سراغ داریم ، یک و نیم میل است، اما اینجا بین سه تا چهار میل است، لذا خیلی دوام را برایش پیش بینی میکینیم که در برابر سایش ها پاسخگو است. بعضی از ضرایح بعد از مدتی مجبورند قطعاتی را بخاطر سوراخ شدن و سایش عوض کنند این ضریح بعید است که به این سادگی آسیب ببیند. نقطه تمایز بعدی، معمولا در گذشته روی صفحه های طلا که میخواهند مطلا کنند بین دو میکرون تا 4 میکرون بود. این اولین ضریح است که آن مُطلا و روکش ضریح 20 میکرون است و حالت ورق به خودش است و دیگر ضرایح کمتر از نصف این مقدار مصرف شده است. از دیگر تمایزها پیکره ای است که این پیکره 300 سال قطعی و تا 1000 سال احتمالی دوام دارد. همچنین سقف ضریح قابل توجه است؛ سقف ضریح بسیار زیباست و بسیار پرمطلب و بسیار پرپیام، واقعا دیدنی است به همین دلیل ناچار شدیم یک نورپردازی غیرمیکروبی و متفاوتی را تعریف کنیم که در تمام حالات، سقف دیده شود. یکی دیگر از تفاوت ها این است که نوشته هایش قابل خواندن است و این امر، سفارش حضرت آیت الله سیستانی بود. چون بعضی جاها طوری نوشته شده که براحتی قابل خواندن نیست، اما اینجا سعی شده قابل خواندن باشد در عین حال، زیبایی های خط نیز حفظ شده است. حضرت آیت الله سیستانی فرمودند کاری کنید که مردم با خواندن این آیات و روایات، متوجه ما فی الضریح بشوند.
/30362
نظر شما