آلودگی هوا در کلان شهرهای دنیا، معضلی است که سالانه قربانیان زیادی گرفته همچنین هزینه های زیادی هم برای مردم و دولت ها به بار می آورد.

سازا زیباکلام: تحقیقات جدیدی که توسط مجله سرکولیشن صورت گرفته است، نشان می دهد که این آلودگی ها، علی الخصوص نوع همراه با ازن آن، بسیار سریع تر از آنچه که فکرش را بکنید بدن ما را مورد تهدید قرار می دهند.

در تحقیقی که توسط مجله سرکولیشن صورت گرفت، از گروهی داوطلب جوان، که سلامت بوده و هیچ گونه سابقه بیماری قلبی هم نداشتند، خواسته شد تا به مدت دو ساعت در حالی که گاز ازن را استنشاق می کنند، ورزش کنند.

تغییرات ایجاد شده در بدن این داوطلبان ، پس از گذشت تنها دو ساعت بسیار ناخوشایند بود. این تغییرات شامل التهاب و خروش در فرآیند پمپاژ قلب و همچنین بوجود آمدن لخته در رگ های خونی آنها بود، علائمی که می توانند اثباتی بر وجود رابطه ای تنگاتنگ بین بیماری های قلبی و هوای آلوده باشند.

این مطالعات از اولین تحقیقاتی محسوب می شود که تغییرات فیزیولوژیکی که در اثر گاز ازن ایجاد می شوند را بررسی می کند این نوع خطرناک از آلودگی، زمانی که گازهای آلی فرار با زباله های صنعتی ترکیب می شود و یا نور خورشید به دود اگزوز ماشین می تابد، بوجود می آید. در مطالعات قبلی صورت گرفته ارتباط قرار گرفتن در معرض گاز ازن با بیماری های قلبی مشخص شده بود اما میزان دقیق این اثر و اینکه تا چه حد این گاز می تواند به طور مستقیم و به سرعت بر سلامت قلب و ریه اثر بگذارد مشخص نشده بود.

در این تحقیق از 23 داوطلب جوان خواسته شد که دو ساعت به طور متناوب در یک آزمایشگاه ابتدا در معرض هوای تمیز و در مرحله بعدی در هوایی که 0.3 میلیون ازن (که از متوسط میزان ازنی که در شهرهای آمریکا وجود دارد کمتر اما تقریبا هم اندازه با میزان ازنی است که درشهرهای آلوده دنیا نظیر پکن و مکزیکو سیتی در زمان اوج آلودگی وجود دارد، می باشد) در آن وجود داشت، ورزش کنند. بعد از آن محققان نتایج نشانه های بیولوژیکی عملکرد قلب و ریه را بین این دو جلسه مورد بررسی قرار دادند، تا از اثرات دقیق لایه ازن آگاه شوند. داوطلبین تقریبا یک پرش 99 درصدی در میزان فاکتور اینترلوکین 8، که نشان دهنده التهاب در رگ های خونی می باشد و همچنین یک افت 42 درصدی هم در میزان پلاسمینوژن، که توانایی بدن را در از بین بردن لخته های خونی کاهش می دهد، مشاهده کردند.

این مطالعات نتایج بدست آمده از داوطلبان را تنها تا 24 ساعت پس از انجام آزمایش نشان می داد و تغییرات بوجود آمده موقت و برگشت پذیر بودند. زمانی که داوطلبان از اسنشاق هوایی که در آن ازن بود دست کشیدند، نشانه های آنان به حالت هم اولیه خود بازگشتند.

اما این تحقیقات نشان می دهد که ازن قابلیت داشتن اثرات بسیار مخرب و حتی کشنده را برای قلب را دارد. محققان می گویند:" این تحقیق توضیحات قابل توجهی را در رابطه با ارتباط بین استنشاق ازن و مرگ بیان می کند". و در ادامه اضافه می کنند که:"این تحقیقات خطراتی را که آلودگی برای افرادی که از قبل مشکلاتی را در رگ های قلبشان داشته اند، پر رنگ می کند. از آنجاییکه ازن می تواند یک موجی از التهاب را در رگ های منتهی به قلب بوجود آورده و رها کند".

همچنین محققان هدف خود از این تحقیق را اینگونه بیان می کنند که: "با توجه به مشخص شدن میزان خطری که ازن برای قلب دارد و ما توانسته ایم آنرا در این تحقیق اثبات کنیم، امیدوارم که افراد بیشتری را نسبت به این خطرات آگاه کرده تا در رابطه با التهاب قلبی خود آگاهی داشته و آن را کنترل کنند".

این تحقیق همچنین توصیه می کند که افراد از بیرون رفتن در روزهایی که درصد ازن موجود در هوا بالا بوده و همچنین قرار گرفتن در معرض دود سیگار خودداری کنند.
4747 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 224430

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 13 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 10
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • الهه IR ۰۸:۲۵ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۱
    31 2
    این مقاله برای مردم نوشته شده یا مسئولین؟!!! اگر برای مردم نوشته شده که خودشان کاملا" در جریان مضرات آلودگی هوا هستند ولی کاری از دستشان بر نمی آید اگر برای مسئولین نوشته شده که آقایان کلا" چشم و گوششان را بسته اند و هزاران هزار مقاله هم نوشته شود هیچ فایده ای ندارد!
    • بدون نام IR ۱۲:۳۵ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۴
      0 0
      راه حل های عملی: -کاهش تعرفه و عوارض و مالیات خودرهای الکتریکی و نیمه الکتریکی از 120 درصد به 0 -6 ماهه کردن معاینه فنی و افزایش چند برابری مراکز معاینه فنی و پرداخت هزینه معاینه توسط دولت یا شهرداری -اجرای طرح برا معاینه فنی 3 میلیون موتورسیکلت و از رده خارج کردن قراضه ها -معاینه فنی ماهیانه اتوبوس ها و مینی بوس ها و کامیون ها و وسایل نقلیه سنگین -جلوگیری از افزایش جمعیت تهران و دیگر کلان شهرها با ممنوعیت ساخت ساز بیش از 3 طبقه. حتی در مناطقی که قبلا 8 طبقه هم ساخته شده. -احداث سازمانی با اختیارات و نفوذ بالا و بودجه مستمر، که موارد فوق را با شدت پیگیری کند
  • مازيار IR ۰۸:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۱
    29 1
    من از مسببان مرگم نمي گذرم!!! الان تا زندم دارم مي گم!!!
    • بدون نام IR ۱۱:۳۵ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۱
      8 2
      منم همینطور
  • بدون نام IR ۰۹:۱۸ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۱
    15 1
    خوب می گی چکار کنیم چه خاکی تو سرمون بریزیم مجبوریم توی این شهرهای آلوده نفس بکشیم اینارو باید به مسئولین گفت
  • صدف IR ۱۰:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۱
    16 2
    پس وای به حال ما تهرانی ها........
    • محمد IR ۱۳:۰۳ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۱
      4 0
      اگه وای به حال شما پس ما خوزستانی ها و بوشهری ها و ایلامی ها و..... چی بگیم که فقط گرد و خاک نمیخوریم بلکه هر چی کثافت تویه هوا هست مستقیم میره تو ریه ما.....خدا میداند که صدای ما به جایی نمیرسد ولی صدای شما را میشنوند و ...اینجا هرکسی به فکر خوشه و باز هم سر ما کلاه میره که ...ولش کن .....ما هر چی بگیم کی هیچی.
  • بدون نام IR ۱۱:۴۰ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۱
    10 1
    دیگه تهران جای زندگی نیست مخصوصاً کسانی که بازنشسته هستند باید به فکر خودشون باشند و از تهران بروند به شهرستانهای خوش آب هوا
  • بدون نام IR ۱۵:۴۶ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۱
    5 0
    باید از این شهر رفت
  • بدون نام IR ۱۱:۴۹ - ۱۳۹۱/۰۴/۲۰
    1 0
    هوا بدتر شده بچه ها چقدر مریض شدند باید از تهران رفت به استانهای خوش آب و هوا مگه انسان چقر میخواهد زندگی کنه انسان کار میکنه که راحت زندگی کنه نه توی این شهر تهران آلوده