مهر نوشت:

آیت‌الله العظمی عبدالله جوادی آملی ظهر پنجشنبه در دیدار رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: اولین مسئله‌ای که مجلس باید به آن اهتمام داشته باشد موقعیت شناسی است و نمایندگان باید نسبت به جایگاه خود واقف باشند که وظیفه مجلس قانون شناسی است نه قانون گذاری، چراکه قانون گذاری فقط از سوی خداوند انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه مجلس صراط نیست بلکه سراج است‏، تصریح کرد: وقتی خداوند همه چیز را آفریده است، فکر بیگانه بشر چگونه می‌تواند قانون وضع کند؟

این مرجع تقلید تاکید کرد: بشر تنها می‌تواند قانون را بشناسد، چون مواد اولیه قانون از منبع گرفته می‌شود و مفاهیمی چون عدالت، استقلال و... جزو مبانی هستند که مواد قانونی از آن سرچشمه می‌گیرد.آیت‌الله جوادی آملی وجه تمایز نظام اسلامی با غیراسلامی را در استخراج مبانی از منبع عنوان کرد و گفت: ما در هر بخشی نیاز به یک منبع الهی داریم و هیچ علمی، قوانین بشری را تایید نمی‌کند.

استاد برجسته حوزه گفت: البته از نظر شکلی بین وضع قانون در تفکر الهی و الحادی شباهتی وجود دارد ولی تفاوت آن در وضع قانون بر اساس توجه به منابع است. این مرجع تقلید با بیان تعریفی از عدل گفت: در نظام غیر الهی چیزی به نام منبع وجود ندارد که به آن استناد کنند بنابراین وقتی حزب‌الله از مرزهای خود دفاع می‌کند آنها را تروریست می‌نامند.

آیت‌الله جوادی آملی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر لزوم رفع مشکلات مردم و نقش مجلس در راستای رفع موانع تولید از وضعیت موجود بانک‌ها و ارائه تسهیلات با سود زیاد ابراز گلایه کرد و گفت: این بانک‌ها سودهای کلانی از مردم دریافت می‌کنند و در حال حاضر 80 درصد مردم با وام و ربا بسر می‌برند و باید برای اقتصاد ربا فکری شود.

وی پرداخت وام با سودهای کلان را به ضرر تولید ملی دانست و اظهار داشت: ما به هر کسی در مورد این وام‌ها و تولید گفتیم، گفت که این وام‌ها برای تولید صرف نمی‌کند. وی ادامه داد: وقتی تسهیلات بانکی با سود 20 درصد ارائه می‌شود این سودها بعد از 5 سال 100 درصد می‌شود و چیزی برای کسی که وام گرفته نمی‌ماند و شخص باید تا آخر عمر بدهکار باشد و چه بسا جای او در زندان باشد.

آیت‌الله جوادی آملی تصریح کرد: ما خودمان را فریب ندهیم؛ ما مثل کسی که قلبش 80 درصد از کار افتاده و با 20 درصد کار می‌کند هستیم. تعارف هم نکنیم، با 20 درصد زنده‌ایم و 80 درصد با ربا بسر می‌برند.

این مرجع تقلید با ابراز تاسف از اختلاس 3 هزار میلیارد تومان و اختلاس دیگر در مورد بیمه اظهار داشت: این کشور به زحمت و با دعای امام زمان(عج) زنده است.

وی با اشاره مجدد به ماهیت مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: ما منبع را کنار گذاشتیم و خیال می‌کنیم که کار مجلس قانون گذاری است در صورتی که قانون گذاری فقط کار خداوند است.

مجلس پیگیر کارهای اساسی مردم است

رئیس مجلس شورای اسلامی نیز در این دیدار با ارائه گزارشی از نحوه تشکیل کمیسیون‌های مجلس اظهار داشت: مجلس نهم از بعد تخصصی از غنای خوبی برخوردار است و افراد باتجربه که سابقه مسئولیت‌های اجرایی داشته‌اند در مجلس حضور دارند. به گونه‌ای که مجلس نهم با شادابی فعالیت خود را آغاز کرده است.

علی لاریجانی مهمترین رویکرد مجلس نهم را پیگیری کارهای اساسی مردم دانست و تاکید کرد: در 8 دوره مجلس شورای اسلامی برابر 70 سال قبل از آن در مجلس، قانون به تصویب رسیده و ما به دنبال این هستیم که پیگیر امور اساسی مردم باشیم.

به گفته وی توجه به اشتغال و مهار تورم از مسائل مهمی است که در دستور کار مجلس قرار گرفته است و ما سعی می‌کنیم از نظرات افراد صاحبنظر در بخش‌های مختلف استفاده کنیم.

/6262

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 220872

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 9 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 20
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام US ۱۸:۴۳ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۵
    6 1
    ام القرای اسلامه دیگه
  • بدون نام IR ۱۸:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۵
    9 4
    این کشور به زحمت و با دعای امام زمان(عج) زنده است.
  • علی رضا IR ۱۸:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۵
    9 2
    "این کشور به زحمت و با دعای امام زمان(عج) زنده است." وااای که اگه دست امام زمان پشت این مملکت نبود
  • بدون نام IR ۱۹:۰۹ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۵
    7 1
    این ها همه به خاطر داشتن یک سیستم اقتصادی پویا و شایسته سالار است که جز قاچاق چی .و دزد و اختلاس گر و مال مردم خور پررو خیکی عوضی زورگو عوام فریب و متقلب هفت خط شالاتان چیزی برای عرضه نداشت و فقط حقه بازی و عوام فریبی را می شناسد !! اخرش هم می شود 80 درصد نزول دهند که خدا خودش به داد ما برسد!!!!!
  • بدون نام IR ۱۹:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۵
    6 1
    کو گوش شنوا
  • ريزبين US ۱۹:۱۸ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۵
    8 2
    با شنيدن اين خبر باور كنيد شوكه شدم يعني كسي هم هست كه خبر داره مردم چگونه گذران زندگي ميكنند؟
  • بدون نام IR ۱۹:۳۱ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۵
    9 6
    ما که مجبوریم وام بگیریم، گناهش گردن کسائی که فقه و قوانین را تطبیق می دهند
  • سیاوش EU ۱۹:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۵
    8 1
    لطفا" این مرجع عالی مقام هم علام کند که چه کسی این ربا را در جامعه بسط داده است، چرا مستقیما" نمی گویند که دولت ربا را بسط داده است
  • مرتضی IR ۲۰:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۵
    4 0
    خدایا به داد ما برس
  • امین IR ۲۱:۰۴ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۵
    12 0
    احسنت آقای جوادی ،درود خدا بر شما
  • پیمان IR ۲۱:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۵
    1 0
    بنده مدیرعامل یک شرکت راهسازی هستم در سال گذشته به علت عدم تخصیص اعتبار پروژه جهت تامین نقدینگی مجبور به اخذ تسهیلات به میزان 400 میلیون از یکی از بانکهای دولتی شدیم متاسفانه در سرسید نیز اعتبار کافی به پروژه ما پرداخت نشد و نتوانستیم تسهیلات را تسویه کنیم لذا درخواست تمدید وام به سود کمرشکن 21 درصدی را کردیم ولی با تمدید تسهیلات موافقت نشد و اصل و سود که به میزان 484 در دو ماه اول مشمول 27 درصد سود و دیکرد شد و چهارماه بعدی نیز مشمول 29 درصد سود و جریمه گردید با پیگیری متعدد نهایتا تمدید تسهیلات منوط به پرداخت سود وام و جریمه و 10 درصد از اصل بدهی گردید که نهایتا با پرداخت 200 میلیون قرار گردید وام 400 میلیونی تمدید گردد که الانیز با بهانه های دیگر دو ماه است که وام تمدید نمیگردد
  • میثم IR ۲۱:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۵
    7 0
    دستشون درد نکنه... همیشه ارام و با خدا... و خوب حرف مردم رو زدند...ما خودمون در به در دنبال وامیم تا... و من موندم چرا بیشتر از این چنین صحبتائی نمیشه...چون وضع بد قرشمیشه..!!!!
  • علی IR ۰۱:۲۳ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۶
    2 1
    خدمت حضرت ایت الله سلام جهت اطلاع از یک از شعب بانک رفاه در اهواز وام سکه گرفتم سال 88 یا89 یادم نیست هر تمام سکه حداکثر از بخت بد 260000تومان فروش رفت متاسفانه قسط آخری 790000تومان بود .حالا بانکها وصندوق های مزین به نام اهلبیت که..............
  • غلام IR ۰۳:۰۲ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۶
    8 5
    فعلا چند تار موی دختران وزنان تمام مشکلات نظام ومملکت است نه ربا خواری ودزدی وگرانی...البته از خود علمای دینی شنیده ایم که ربا خواری از زنای محارم هم عقوبتش بیشتر است.
  • مجتبی EU ۱۰:۳۳ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۶
    14 0
    خدا نگهشون داره. روحانی باسواد محبوب ملت باقی می ماند.
  • بدون نام IR ۱۰:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۶
    6 0
    جانا سخن از دل ما می گویی
  • aw IR ۱۱:۲۵ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۶
    5 0
    بسمه الله آقای آملی لطف کردن گفتن 20 درصد ربا خوار نیستن من فکر میکنم 99 درصد کشور ربا خوار شده اون یک درصد هم برخی افراد برجسته و خداشناس هستن . وقتی آدم یک سری بزنه به موسسات و بانک ها انگار رفته شهربازی یا یک جای فرهنگی که اینقدر شلوغه .مردم چیکار باید بکنه اسپانیا فقط 3میلیون بیکار داره میگه در حال بحرانی شدن هست ایران عزیز 32 میلیون بیکار داره پس وضعیت ما چیه ؟ ایران فقط به کمک خداوند زندس واقعا خداوند متعال به ما ایرانی صبر و استقامتی داده که به هیچ مردمی نداده ولی مسولینی که اینقدر در کارها کوتاهی میکنن مطمئن باشن آخرتی سخت در انظار اوناست.با تشکر از خبر آنلاین که همه نظر هارو پخش میکنه
  • الف ن IR ۱۲:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۳/۲۶
    8 0
    حال که مراجع محترم تقلید اخذ سود بانکی را ربا می دانند پس چرا ما که ندای اسلام سر داده ایم و در این راه اینهمه شهید تقدیم کرده ایم به حکم قرآن عمل نمی شود/مقام معظم رهبری که ناظر بر تمام امور کشور از نظر دینی و فقهی است چرا با حکم حکومتی جلوی رباخواری 80 درصد مردم بقول مقام معظم جوادی آملی نمی گیرند؟
  • علی IR ۱۷:۱۸ - ۱۳۹۱/۰۴/۰۴
    2 7
    درست است که بانکها سود می گیرند ولی رشد نرخ تورم طوری هست که تاثیر این سودها را از بین می برد مثلا اگر بنشینی و درآمد پنج سالت را جمع کنی تا یک زمین بخری در پایان پنج سال خواهی دید با آن پول همان مقدار زمین می توانی بخری که پنج سال پیش می توانستی مثلا با یک دهم این پول آن را بخری. من از خیلی ها شنیده ام که سفارش می کنند که اگر امروز با وام ملکی را تهیه نکنی ممکن است بعدا دچار هزینه های بیشتری شوی. ای کاش تورم نبود آن موقع قرض الحسنه هم شاید رونق بیشتری داشت.
  • بی نام IR ۱۸:۴۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۸
    0 0
    چقدر خوب میشد همه مسئولین به فکر باشن میترسم امام زمان تشریف بیارن به ما بگن شکمهای شما از مال حرام پر شده،،،خدایا به فریادمون برس