به گزارش خبرآنلاین، اگرچه عمدهترین دغدغه نمایندگان مجلس در حوزه کشاورزی مربوط به واردات بیرویه محصولات کشاورزی، مشکل دامداران در نرخ تولید شیر و خرید تضمینی محصولات کشاورزی بود و رئیس مجلس هم به خلیلیان موکدا گفت که در این موارد پاسخگو باشد؛ اما او پاسخهایی شبیه گذشته را ارائه کرد.
کما اینکه وزیر کشاورزی باز هم از نامساعد بودن شرایط آبوهوایی همچون کم آبی و کاهش ذخایر آب زیرزمینی به عنوان مهمترین دلیل رکود تولیدات کشاورزی یاد کرد و گفت که با این وجود از 80 میلیون تن محصولات کشاورزی به 110 میلیون تن تولید این محصولات رسیدهایم. افزایش تولیدات و نصایح رهبری، منجر به اتخاذ سیاستهای کنترل واردات شده که در صورت نیاز، محصولات کشاورزی وارد شود و به فروش تولیدات داخلی نیز ضربه نخورد.
وی از کاهش واردات در سال 90 به نسبت سال 88 یاد کرد که منجر به صرفه جویی 4 میلیارد ارز شده است. از یک میلیون تن واردات میوه به 860 هزار تن رسیدهایم. بر اساس گزارش گمرک، تراز بازرگانی انواع میوه از سال 85 تا 90 مثبت بوده و همواره صادرات میوه بیش از واردات بوده است.
خلیلیان با بیان اینکه همه مشکل کشاورزان با خرید تضمینی حل نمیشود، ادامه داد: بازار کشش این حجم تولید محصولات کشاورزی را ندارد. اگر کشش داشت که کار به خرید تضمینی محصولات کشاورزی نمیرسید. در سال 90 هزار میلیارد تومان به رفع خسارات وارده به کشاورزان کمک کردیم. در حالیکه موجودی صندوق بیمه محصولات کشاورزی 200میلیون تومان بود و ما مابقی را از منابع بانکی فراهم کردیم.
وی از توزیع کود خارج از دامنه اقدامات این وزارتخانه در راستای هدفمندسازی یارانهها سخن گفت و افزود: تا تامین نیازهای داخلی، مانع از صادرات کود شدیم تا مشکل کشاورزان در سال حمایت از تولید رفع شود. این در حالی است که برای شرکتهای پتروشیمی، صادرات کود سودآور است ولی با هماهنگی سازمان تعزیرات مانع از این صادرات شدیم و پس از مشورت با وزیر نفت نیز او با تولیدگران عرصه پتروشیمی جلسها گذاشت تا نیازهای داخل را مرتفع کند. البته این کار با تعطیلات 14 خرداد همزمان شد و هنوز محقق نشده است.
ایرج ندیمی نماینده لاهیجان در تذکری به وزیر کشاورزی گفت: مردم به تعطیلات کاری ندارند و دنبال رفع مشکلاتشان هستند.
نادر قاضی پور نماینده ارومیه هم در تذکر دیگری، با بیان اینکه وزارت کشاورزی موظف است متناسب با نرخ تورم، نرخ خرید تضمینی محصولات کشاورزی را بالا ببرد، گفت: اما دولت چنین نکرده و حتی به اندازه نیمی از تورم هم نرخ خرید تضمینی محصولات را افزایش نداده است.
مهدی سنایی نماینده نهاوند هم در تذکر دیگری نسبت به اینکه وزیر کشاورزی به جای پاسخ به سوالات نمایندگان، به موارد دیگری پرداخته است، انتقاد کرد.
خلیلیان بار دیگر پشت تریبون قرار گرفت و با وعده حل مساله شیر در کشور و تنظیم بازار بار دیگر این موضوع را به وزارت بازرگانی محول کرد و گفت: تصمیمات در این زمینه با وزارت صنعت، معدن و تجارت است. در حالیکه موضوع صادرات و واردات محصولات کشاورزی یک بسته به هم پیوسته است و نباید جدا از حوزه کشاورزی باشد. همانطور که بانک کشاورزی، اگرچه نامش کشاورزی است اما همه تصمیم گیریهای آن در حوزه وزارت اقتصاد است نه کشاورزی.
علیرضا محجوب نماینده تهران پس از سخنان وزیر با بیان اینکه حرف جدیدی در اظهارات خلیلیان نبود و وزیر صرفا به تایید مواضع نمایندگان و توضیح شرایط موجود پرداخت، گفت: چرا وقت مجلس را برای مسائلی که در مطبوعات هم وجود داشت می گیرید؟ کشاورزان امیدوار بودند که در جلسه امروز اتفاق مثبتی برای آنها رخ دهد اما جلسه مجلس با وزیر کشاورزی خروجی خاصی نداشت.
/2929
نظر شما