۰ نفر
۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۱ - ۲۳:۲۸

شهاب مرادی

شاید اولین باری که یک دانشجو لینکی را برایم ایمیل کرد تا آتش شور انقلابی ام را شعله ور کند و مرا به واکنش وادار کند، خیلی نگذشته بود که دیدم ایمیل های گروهی دست به دست می چرخد و لحظه به لحظه دامنه ی مخاطبش افزوده می شود؛ ایمیلی که حکایت از توهین یک هتاکِ بی دین، به یکی از مقدسات در یک صفحه از بیکرانه ی اینترنت می کرد و تشویق برخی از جوانان پاک و مومن که جوًیی احساسی و عاطفی در دفاع از مقدسات در فضای مجازی علی الخصوص در فیس بوک به راه انداخته بودند و به تدریج خبرش با به به و چَه چَه در وبلاگ ها و سایت ها منتشر شد.

با دیدن این اتفاقات نگران تر می شدم چون معلوم بود که این فضا و یادآوری و تکرار توهین و دفاع مستقیم! و دامن زدن به ماجرا یعنی زمینه ای برای تکثیر و تشدید توهین ها و تغییر روش های ملحدان و بیماران سخت روانی که فزادهم الله مرضا. این نکته را نمی خواستم اینجا و یا در تلویزیون و منابر به صورت عمومی بگویم لذا در کلاس هایم نظرم را همان موقع گفتم و اجمالا مخالفتم را بیان کردم اما ظاهرا ناچاریم این تذکر لازم و ضروری را صورت عمومی بیان کنیم.

این که مُد شده؛ هر کس از جدیدترین بیانات یک دیوانه ی بی خرد، زودتر اطلاع داشته باشد، از سایرین، مومن تر و انقلابی تر است، از یک سو، مومنین را در مسابقه زودتر باخبرشدن و سریع اعلام کردن موارد مشابه می اندازد و از سویی بهترین فرصت و قوی ترین رسانه ی رایگان را برای چهره شدن و جهانی شدن یک دیوانه مهیا می کند. وقتی اروپا تمام ظرفیت تبلیغی خود را پای دفاع از یک زن بدکاره ی قاتل می آورد، پس جا برای چند دیوانه ی بی دین هم هست!... البته اگر ما دست به دست هم دهیم و نام او را بر سر زبان ها بیاندازیم و به سرعت از یک ناشناسِ بیمار -تاکید می کنم- یک چهره ی معروفِ مخالف جمهوری اسلامی و مخالف شیعه بسازیم. و چالشی به چالش هایمان اضافه کنیم.

در زمان تهدید آن کشیش دیوانه امریکایی در برنامه زنده این شب ها نظرم را بیان کردم؛ و درخواست کردم از رسانه ملی و کارشناسان که «نام این فرد را نیاورید. او را عَلَم و معروف جلوه ندهید -چون معروف نیست- و آدرس کلیسای کوچک او را ندهید. چون تمام این بازی موهن را درآورده فقط برای دیده شدن و کسب امتیاز در امریکا و غرب. او را تحقیر کنید و از دانستن نامش یا فامیلی او تجاهل کنید! برای او گزارش خبری نسازید.» اما شهوتِ عجیب و غریب "خود برتر" جلوه دادن و خود را آشنا به 7 میلیارد سکنه زمین نشان دادن، در بسیاری از چهره ها هست و به مدد همین گوگلِ کذا و کذا تمام جزییاتی که خودشان می خواهند، را فرد به دست می آورد و با مباهات بیان می کند و خلق الله هم می گویند به به چقدر این فلانی دشمن شناس است. واقعا باید از این بی تدبیری ها احساس خطر کرد.

کسی انکار نمی کند "دفاع نادرست و روش های ناصحیح و هیجانی" راه کاری مناسب و مدبرانه ای برای مقابله نیست اما مشکل اینجاست که از کجا معلوم که این روش درست است یا آن روش؟ و ظاهرا فقط چاره آزمون و خطاست! و متاسفانه هزینه ی این آزمون و خطاها را که قابل محاسبه هم نیست، کسی به عهده نمی گیرد و اگر به عهده بگیرد آیا قابل جبران است؟

متحیرم که چرا همه سربازان این خط "آتش به اختیار" عمل میکنند و از دیگران انتظار پیروی و تایید و همراهی دارند مگر اهالی این جبهه با فرمانده ی خود قطع ارتباط اند؟! اگر گروهی از لشکر توحید از فرمانده خود و سلسله مراتب فرماندهی انتظار تبعیت و همراهی داشته باشند سابقه تاریخی ما آنها را نهروانی می نامد، نه شُرطَةُ الخَمیس!

چرا این نوع واکنش های ناصحیح تقبیح نمی شود؟! آیا این روش ها مثلا همین اطلاع رسانی های سایت های تحلیلی خبری یا ایمیل های گروهی فوری و یا همین دهه گرفتن های اینترنتی در کنترل این موارد تاثیر داشته؟؟
جسارتا پیشنهاد می کنم:

1. خوب است  ماده 513 قانون مجازات اسلامی را بخوانید: [هرکس به مقدسات اسلام و یا هر یک از انبیاء عظام یا ائمه طاهرین ( ع ) یا حضرت صدیقه طاهره ( س ) اهانت نماید اگر مشمول حکم ساب النبی باشداعدام می شود و در غیر این صورت به حبس از یک تا پنج سال محکوم خواهد شد.] و فهرست محتوای مجرمانه؛ موضوع ماده 21 قانون جرایم رایانه ای را هم ببینید. همه ی تمهیدات قانونی برای کنترل و مدیریت این موارد در قانون پیش بینی شده فقط باید سطح انتظار و توقع اجتماعی از دستگاه های نظارتی و قضایی ارتقاء پیدا کند.

2. اگر کسی برای شما ارسال کرد از مراجعه و دیدن لینک آن مطلب خودداری کنید حتی اگر دوست صمیمی شما برایتان نوشته باشد : «ببین چه توهین هایی کرده و یا حتی چه شبهاتی وارد می کنند» جدا خودداری کنید. جنگ کلیک ها و امتیارات فیس بوکی و الِکسایی و... است و کسب رنکینگ های مجازی و سیاسی-اجتماعی پیاده نظام صف دشمن است!

3. اگر این نوع موارد را که کم نیستند درجایی دیدید آدرس مطلب آن را برای دوستان تان ارسال نکنید.

4. و حتما آدرس آن صفحه را جهت پیگیری و اقدام قضایی خردمندانه و دور از هیاهو به مراجع قانونی از طریق این لینک گزارش کنید و بدانید که بعد از آن هیچ مسئولیتی در قبال اطلاع رسانی ندارید!

5. اگر در جمع خانواده و دوستان در این خصوص صحبت شد، تجاهل و تغافل کنید و با ذکر تبری از دشمنان اسلام و بی اهمیت دانستن این اتفاقات، محترمانه درخواست کنید موضوع گفتگو عوض شود.

6. فراموش نکنیم انتشار این نوع اخبار از مصادیق اشاعه فحشاست و معصیت است.

7. هرچند همه ی دلایلم را بیان نکردم اما از شما درخواست می کنم دراین باره دقیق تر تامل و تفکر کنید.

8. مراقب سلامت روح لطیف و پاک خودتان باشید و اگر چنین مواردی را دیده اید یا خوانده اید، خود را دلداری بدهید که هرچند خدا همیشه دشمن داشته و دارد اما الاسلام یَعلو و لا یُعلی علیه و بدانید که سالها و قرن ها بدترین جسارتها به انبیاء و ائمه سلام الله علیهم اجمعین شد اما اسلام زنده است و رو به گسترش و توسعه. چه جسارتی بالاتر از شهادت امام حسین و اسارت اهل بیتش اما ببینید این اسلام و امام حسین است که زنده است و حیات بخش!

چند نکته کوتاه و بدون شرح در مورد زمینه های بروز این نوع رفتارها:

 - نقش اختلالات حاد روانی در این گونه رفتارهای هنجارشکن باید جدی تر تلقی شود. ارتباط روشن برخی اختلالات سایکوتیک با برخی معضلات سیاسی-اجتماعی و اجتماعی-فرهنگی را نمی شود انکار کرد و لزوم توجه و بررسی موضوع  از ناحیه نظام خیلی ضروری به نظر می رسد. تا همه با هم بتوانیم با تحلیلی روشن و غیر ژورنالیستی از زمینه های بروز این نوع رفتارهای خشم آلودِ ملحدانه، به مدیریت زمینه های بروز آن پرداخته شود.

 - توجه و اهمیت دادن به "تشخیص، درمان و مراقبت" از بیماران حاد روانی مسئله مهمی است. و این مسئله پیش از آن که به حوزه سلامت و درمان مربوط شود حوزه مسائل اجتماعی و فرهنگی را درگیر می کند. هیچ می دانید در تهران تخت خالی در بیمارستان های روانی به سختی پیدا می شود و برخی روانپزشک ها -از جمله همکارانم در زندگی بهتر- برای بستری کردن یک بیمار اورژانس چند روزی تا دوهفته باید معطل باشند. این شرح حال بیمارانی سایکوتیکی است که خود یا خانواده آنها برای درمان اقدام می کنند.

 - تاثیر کش مکش های والدین و اختلافات ادامه دار خانوادگی در بروز رفتارهای ناهنجار ریز و درشت موثر است.

 - قبلا هم ابراز نگرانی کردم که باید برای حفظ سلامت روانی کودکانمان و سلامت و تعادل هیجانی جوانان تدابیری علمی و عملیاتی طراحی کرد؛ تدابیری غیر فضایی، خداپسندانه و غیر تبلیغاتی.
 

 از این حرفها بگذریم؛ اجازه بدهید دو نکته ساده هیئتی عرض کنم:

الف) شما روضه ی ماهیانه دارید؟ مجالسی که در قدیم خیلی رایج بود و یک روحانی در کمتر از یک ساعت، چند مسئله شرعی و اعتقادی را بیان می کرد با کمی موعظه و خودش یا یک مداح با ذکر توسل، روضه ای می خواند و چشم ها تر می شد و  امن یجیب و دعا و جلسه با یک چای ساده تمام می شد. نه لازم بود مداح و سخنران کشوری باشند و مشهور و نه لازم بود برای جلسه تدارکات پیچیده و سختی در نظر گرفت؛ فقط یک اعلام ساده به در و همسایه و فامیل که ما مثلا سوم ماه قمری ساعت 6 بعداز ظهر روضه داریم.
به این نوع جلسات بسیار نیازمندیم. مخالف جلسات عمومی گسترده نیستم اما تاثیر این نوع مجالس روضه ی خانگی را بسیار بیشتر از مجالس چند ده هزار نفری می دانم و هر دو را لازم. اگر چنین رسمی ندارید امتحان کنید.


ب) هیئت هفتگی چطور دارید؟ مثلا ما از زمانی که با دوستانمون -که امروز اغلب روحانی هستند- هیئت متوسلین به حضرت امام هادی علیه السلام را در دهه 60 -دهه دوم زندگی مان- تاسیس کردیم، همه خانوادگی تعلق خاطر و عشقی به آن داریم و نذر و نیازها و توسلات مان اغلب درآن جاست.
 

1919
 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 212644

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 12
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • حمید IR ۰۰:۰۱ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۲
    0 0
    با شما موافقم حاج اقا..مثلا من خوودم تا حاالا اسم این اقای محسن نامجو رو نشنیده بودم.ولی با این اطلاع رسانی دوستاان.مجبور شدم برم گوش کنم چی گفته.چووون به این دوستان که اطلاع می دن اعتمادی نداررم چون همیشه بر عکس کار می کنند.ولی در کمال تعجب دیدم این بار همه چیز رو درست اطلاع رسانی کردند.
    • هدی IR ۱۳:۰۳ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۲
      0 0
      شما دقیقا همون کاری رو کردی که نباید میکردی. اسم این یارو رو برای چی گفتی؟! که منم که نشنیده بودم برم ببینم کیه؟ یا عمدا تبلیغ میکنی یا اینقد کندذهنی که حرف آقای مرادی رو نفهمیدی.
    • بدون نام IR ۱۷:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۳
      0 0
      محسن نامجو نیست بابا!شاهین نجفی منظورشه!من از اینحاج آقاخیلی خوشم میامدولی از وقتی که گفت اسکاربرایم مهم نیست واقعاناامیدم کرد.این که به همه ابعادجهان سیاسی نگاه کنیم خیلی بد است وانسانرا نسبتبه همه چیز بدبین میکند.اسکارمراسمی است که درتمام دنیاطرفداردارد وهیچکس همچنینبرداشتی ازان ندارد
  • على سنجرى US ۰۱:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۲
    0 0
    آقاي مرادي! وقتي رسانه اي بهترين شد و وابسته ب دشمن هم هست،ما چه پاتكي داريم ميزنيم؟؟ فقط ب جوان بگيم نرو؟! و حتما هم گوش ميكنه!
  • جقیقت گو IR ۰۹:۰۳ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۲
    0 0
    هر چند نظر شما قابل تامل است ولی حاج آقا نمی شود همیشه هم دست روی دست گذاشت. بالاخره این قضیه طرف دیگری هم دارد. اگر در مقابل اهانت های یک عده نخواهیم واکنش مناسب نشان دهیم ممکن است آن ها را تشویق به تکرار این کار بکنیم. من یک سوال از شما دارم که امیدوارم جوابش را بدهید. آیا اقدام امام خمینی (ره) در صدور فتوای ارتداد سلمان رشدی او را به شهرت جهانی رساند یا خیر؟!!!! چرا امام در مقابل کتاب سلمان رشدی سکوت نکردند و خود را به تجاهل نزدند؟ بالاخره این نسخه ای که شما تجویز کرده اید ممکن است در برخی موارد جواب بدهد ولی چگونه باید تشخیص داد که کجا کدام عکس العمل درست است؟ عکس العمل انقلابی یا بی تفاوتی نسبت به مسئله؟ هر چند بنده فرق اقدام یک رهبر با یک گروه از جوانان انقلابی و سطح دید آنها را می فهم
  • رضا قربانی IR ۰۹:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۲
    0 0
    درود تحلیل کاملی بود. واقعیت این است که ما از این ور بام می‌افتیم یا از آن ور بام. متاسفانه چنین تحلیل‌هایی در دو گروهی که در دو سر طیف هستند تاثیری ندارد. صدا و سیما به کار خودش ادامه خواهد داد. باقی هم ...
  • ali IR ۱۱:۱۳ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۲
    0 0
    حاج آقا فرمایشات شما متین ، ولی میخوام بدونم چرا ایمیلهای گروهی خوب و معنا گرا و در ضمن جذاب برای کاربرا ارسال نمیشه !چرا صفحات فیس بوکی اخلاقی که اشاعه گر اخلافیات در جامعه هستند ساخته نمیشه چرا افراد اخلافی دنبال بالا بردن رتبه هاشون تو فیس بوک و الکسا نیستند ! نه حاج آقای عریز این رسانه ها بد شدن چون من ، شما و خیلی های دیگه که دم از اخلاق میزنیم دنبال استفاده و گسترش صحیح از اونا نیستیم فقط میخواهیم بگیریم ببندیم و ... ساسور کنیم .آقا باید خودمونو بکشیم بالا .. نور خدا بالا تر از هر نوریه .. حاجی ماها مروج نور خدا نیستیم فقط با سیاهی میجنگیم و این غلطه ! یا علی
  • Mokhalef IR ۱۱:۲۳ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۲
    0 0
    استاد آشوری با نظریه بسیار جامعی هر دو دسته غرب ستیزان و غرب گراها را در یک گروه قرار میدهد به این دلیل که همگی آنها در نهایت تمامی عمرشان مصروف فرهنگ غرب و ... می شود. این نظریه به گروه های دیگر هم قابل تعمیم است. از چه می ترسید؟ مهمترین عامل مانایی و بالندگی فرهنگ ها توان اصلاح و بازتولید مدام خود است. فرهنگ گلخانه ای محکوم به رکود و فناست و روش کبک و برف قرن هاست که مردود شده و شما خبر ندارید. خداوند در مورد قرآن کریم می فرماید :... انا نحن له لحافظون
  • مسعود IR ۱۱:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۲
    0 0
    حاج آقا من هم کاملا با سخنانتان موافقم. اسم بعضی ها رو باید به فراموشی سپرد و حتی بد گفتن از آن ها هم خود یه جور تبلیغ محسوب میشه. مثلا همین خانم بازیگر ایرانی که الان در فیلم های هالیودی بازی میکنه چند مدت پیش با برهنه شدن میخواست ، دوباره خودی نشون بده اما ای کاش رسانه های مجازی به این جریان نمی پرداختند تا این بازیگر ضد انقلاب در انزوای کامل و فراموشی فرو بره و مطمئنا هم در بین این همه بازیگر مشهور هالیود یک بازیگر ایرانی بدون پشتوانه ی ملت خودش یعنی هیچ.... و مثل یک دستمال کثیف اون رو در سطل آشغال پرت می کنند...
  • على سنجرى US ۰۱:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۳
    0 0
    متأسفم براتون نظرات در مورد اين يادداشت را منتشر نميكنيد
  • عاطفه IR ۱۱:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۳
    0 0
    فک میکنم حاج آقا اول باید این انتقاد رو به اهالی تلوزیون ملی خودمون بکنن که مردمو اینجوری بار آوردن. وگرنه ما کی از توهین اون کشیش آمریکایی، پاره شدن عکس امام ، فراماسونری، "با این جزئیات" خبردار میشدیم؟!
  • حاج علی IR ۱۴:۳۳ - ۱۳۹۱/۰۲/۲۳
    0 0
    از بیانات آ قای شهاب مرادی متشکرم فقط به حضرت آقا بفرمایید که اگر مجلس کوچک وبی ریایی که خودشان فرمودتد نیاز داریم اگر از ایشان دعوت کنند تشریف میبرند یا باید با تلفن وفاکس و موبایل دفتر و یکی از آشنایان وفامیل و دوستان حاج آقا را پیدا کنیم که ایشان تشریف بیاورند به نظر میرسد در مرحله شعار خوب باشد ولی متاسفانه عمل هیچ وهیچ اشتیاه نشود من به اقای مرادی اردت دارم وایشان را دوست دارم ولی از ایشان سئوال بفرمایید چند تا مجلس کمتر ازبیست سی نفره ایشان برای سخنرانی وروضه تشریف میبرند ممنون ومتشکرم