سفرنامه حجت الاسلام محسن الویری، عضو هیأت علمی دانشگاه امام صادق علیه السلام به کشور آمریکا که به تازگی از سوی این دانشگاه در اختیار علاقه مندان قرار گرفته، حاوی نکاتی قابل توجه است

پارسینه می نویسد:

از جمله در این سفرنامه که مربوط به حضور سال گذشته این استاد دانشگاه در آمریکاست، با اشاره به تمایل الویری به دیدار با سید حسن نصر آمده است: یکی از آرزوهای من در آمریکا دیدن آقای دکتر نصر بود و از همان روزهای نخست ورود به واشنگتن هم پیگیری های زیادی در این زمینه انجام دادم. پس از بازگشت دوباره به واشنگتن دکتر قمرالهدی که او هم قول داده بود موضوع ملاقات را پیگیری کند به من گقت که دفتر آقای دکتر نصر اطلاع داده است که قرار است ایشان ملاقاتی با هیات ایرانی داشته باشند و لذا وقت اختصاصی نخواهند داد.

در ادامه این مطلب می خوانیم: این ملاقات عمومی امشب در دفتر حفاظت منافع ایران صورت گرفت. افزون بر هیات ایرانی تنی چند از اساتید ایرانی و غیرایرانی و نیز آقای دکتر رحمانی، رئیس دفتر حفاظت منافع و تنی چند از کارکنان دفتر و آقای بحرینی، مسئول سابق دفتر نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه شهید بهشتی و مسئول کنونی مرکز اسلامی واشنگتن هم در میهمانی شرکت داشتند.

الویری افزوده است: در این دیدار آقای نصر که ظاهرا برای اولین بار پس از پیروزی انقلاب اسلامی پا به دفتر حفاظت منافع ایران می گذاشت، با مروری بر وضعیت مطالعات اسلامی و شیعی در آمریکا گفت که پیش ز انقلاب تمامی کرسی های اسلام شناسی در اختیار یهودیان بود و اکنون تمام کرسی های شیعه شناسی در اختیار بهائی ها ! من پیش از انقلاب هم با استفاده از جایگاهی که داشتم کوشیدم اساتیدی از ایران برای تصدی گری این کرسی ها اعزام شوند و اکنون هم همین هدف را تعقیب می کنم.

این عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق (ع) به نقل از سید حسین نصر ادامه می دهد: من به دلیل مقبولیتی که نزد رئیس دانشگاه جورج واشنگتن دارم امکان راه اندازی یک کرسی شیعه شناسی را دارم و برنامه و سرفصل این رشته هم آماده است و تنها نیازمند کمک مالی ایران برای پشتیبانی این کرسی هستم و اگر ظرف دو سال آینده ک همن هنوز بازنشسته نشده ام، این کار صورت نگیرد این فرصت از دست خواهد رفت.

در ادامه این مطلب می خوانیم: پس از صحبت عمومی ایشان فرصتی دست داد تا در گپی خصوصی نامه ای که به هنگام نوشتن رساله دکتری ام برایشان نوشته بودم و پاسخ ایشان را به خاطرشان بیاورم و به صورت فشرده درباره مسائل مختلف با ایشان صحبت کنم.

 از جمله از ایشان پرسیدم که آیا درست است که شما آمدن خود به ایران را مشروط به دعوت رهبر معظم انقلاب کرده اید؟ گفت بله ولی نه به این معنا که ایشان شخصا مرا دعوت کند بلکه به این معنی که شخص ایشان تضمین کند که برای من مشکلی ایجاد نمی شود؛ زیرا من در اینجا به عنوان یک رهبر دینی هم شناخته می شوم و اگر با مشکلاتی مانند دستگیری و زندانی شدن مواجه شوم در ذهن مردم در اینجا این نکته خطور می کند که این رهبر مذهبی فردی خلافکار است و ذهن کسی متوجه مسائل سیاسی نمی شود و این به دینداری لطمه می زند.

الویری می افزاید: او همچنین گفت رابطه هر کس با خدای خود را خود خدا می داند ولی من در دنیا تنها آرزویی که دارم مردن در ایران و دفن در ایران است. او همچنین درباره جریان روشنفکری در ایران پرسید و گزارشی که از توجه ایرانیان به افکار ایشان دادم برایش جالب بود. او گفت که سال گذشته جراحی قلب کرده است و اکنون هم تحت نظر است و از من دعوت کرد فردا به دفتر کارش بروم که متاسافنه موفق نشدم.

محسن الویری که اکنون به خدمت در دانشگاه امام باقر مامور است، سال گذشته پس از حضور تعدادی از اعضای موسسه سلام واشنگتن دی.سی در ایران به دعوت این مجموعه به آمریکا سفر کرد.

 

کد خبر 20472

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علی IR ۰۷:۲۳ - ۱۳۸۸/۰۸/۲۴
    4 1
    جالبه ایشون اینقدر دنبال ملاقات خصوصی بوده، بعد که ازشون دعوت میشه موفق نمی شه بره. خندم گرفت :دی