دبیر سی‌امین جشنواره فیلم فجر یادآور شد همچنان به تعامل با صنوف تاکید دارد و داوران، هیئت انتخاب و بزرگداشت‌های جشنواره براساس پیشنهاد صنوف گزینش شده‌اند.

به گزارش خبرآنلاین، محمد خزاعی دبیر سی‌امین جشنواره فیلم فجر روز یکشنبه نهم بهمن‌ماه در جمع خبرنگاران حاضر شد و بعد از ارائه توضیحاتی درباره بخش‌های مختلف جشنواره به سئوالات مطرح شده پاسخ داد.
 
او در ابتدای نشست پس از ارائه گزارشی در مورد آثار رسیده به بخش‌های مختلف اظهار داشت:‌ «فیلم‌هایی که به بخش آیینه سینمای ایران (بخش غیررقابتی سینمای ایران) راه پیدا کردند صرفا ضعف ساختاری و تکنیکی نداشتند و در بعضی موارد کمبود فضا در بخش مسابقه منجر شد تعدادی از فیلم‌‌ها در این بخش جای بگیرند.»
 
خزاعی با تاکید براینکه 71 فیلم ایرانی در بخش‌های مختلف جشنواره به نمایش در می‌آیند، گفت: «امسال در بخش تجلی اراده ملی همه فیلم‌های که در جشنواره حضور دارند چه در بخش رقابتی باشند و چه غیر رقابتی مورد داوری قرار می‌گیرند.»
 
او درباره انتخاب بهترین فیلم از نگاه مردمی اظهار داشت: «45 نفر مسئولیت این بخش و شمارش آرا را برعهده دارند. بهترین فیلم از نگاه مردم در بخش مسابقه سینمای ایران و بین‌الملل انتخاب می‌شود که نتیجه هر دوی این‌ها در مراسم اختتامیه سینمای ایران اعلام خواهد شد.»
 
طبق گفته خزاعی مراسم اختتامیه بخش مسابقه بین‌الملل هفدهم بهمن‌ماه در تالار وحدت برگزار می‌شود و امسال 250 مهمان خارجی در جشنواره شرکت خواهند کرد، همچنین برخلاف سال‌های گذشته جایزه بخش اقلام تبلیغی نیز در مراسم اختتامیه سینمای ایران اهدا می‌شود.
 
دبیر جشنواره گفت: «امسال جزو معدود سال‌هایی است که ترکیبی از خانواده سینمای ایران که شامل 75 نفر می‌شوند کار داوری و انتخاب فیلم‌ها را برعهده داشته‌اند.»
 
حل مشکل خانه سینما
خزاعی در ادامه جلسه به سئوالات مطرح شده از سوی نمایندگان رسانه‌ها پاسخ داد. در ابتدای این بخش او در پاسخ به سئوال خبرآنلاین مبنی براینکه گام اولیه دبیر جشنواره برای تعامل با اهالی صنوف، در ادامه موضع‌گیری نکردن او در مورد خانه سینما و سپس گزینش داوران از میان چهره‌هایی که مخالفت جدی با خانه سینما داشته‌اند چطور می‌‌توان تعبیر کرد، گفت: «اگر به هیئت انتخاب، داوری و کسانی که در جشنواره امسال تقدیر می‌شوند نگاهی کنید متوجه می‌شوید این‌ها از میان کسانی انتخاب شدند که صنوف خانه سینما پیشنهاد داده بودند. داود رشیدی یکی از کسانی که تقدیر می‌شود و در میان داوران است رئیس شورای مرکزی انجمن بازیگران خانه سینماست.»
 
او با تاکید براینکه همواره با صنوف تعامل خواهد داشت، گفت: «این تعامل همیشه باشد باشد. ما یک خانواده به نام سینما هستیم که گاه منتقدانی نیز در بین ما هستند. تلاش من بر این بوده شعار جشنواره مبنی بر اخلاق، آگاهی و امید را به درستی رعایت کنم.»
 
او ادامه داد: «به هر حال مشکل خانه سینما حل خواهد شد و انشالله زودتر چنین شود تا جشن سینمای ایران به صورت کامل تری برگزار شود.»
 
خزاعی در پاسخ به دیگر پرسش خبرآنلاین در مورد فیلم‌هایی که به دلیل ممیزی برخلاف گزینش شدن از سوی هیئت انتخاب کنار گذاشته شدند، گفت: «یکی از فیلم‌ها چنین شرایطی داشت که به دلیل ممیزی نمی‌توانست در جشنواره شرکت داشته باشد، البته در آخرین اظهارات آقای سجادپور عنوان شد مشکل این فیلم برطرف شده است.»
 
او ادامه داد: «به نظر می‌رسد تعدادی از فیلم‌های بخش مسابقه سینمای ایران تا شب نهم بهمن‌ماه که آخرین فرصت اعلام شده است آماده نشوند. در این صورت اگر فیلمی هم به جمع آثار حاضر در جشنواره بپیوندد به بخش خارج از مسابقه می‌رود.»
 
دبیر جشنواره در مورد فیلم «زندگی خصوصی آقا و خانم میم» گفت: «این فیلم ابتدا در بخش خارج از مسابقه حضور داشت که خود تهیه‌کننده در خواست داد مایل نیست فیلمش در این بخش باشد، اما حالا خودش مایل است فیلمش به این بخش بیاید.»
 
او همچنین تاکید کرد فیلم «کلاه‌قرمزی و بچه‌ننه» به دلیل اینکه همچنان در مرحله فیلمبرداری است با وجود پذیرفته شدن در بخش خارج از مسابقه در جشنواره امسال حضور نخواهد داشت.
 
جشنواره فجر دولتی است
دبیر جشنواره در مواجهه با پرسشی که به تاکید خزاعی بر مستقل بودن و در ضمن اهدای جوایزی با مبالغ بالا و حمایت از فیلمسازان برگزیده جشنواره اشاره داشت، گفت: «جشنواره فیلم فجر جشنواره‌ای دولتی است که متعلق به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و این جوایز نیز با حمایت این بخش اهدا خواهد شد. ما جشنواره خصوصی برگزار نمی‌کنیم.»
 
او همچنین در مورد بازار سیاه فروش بلیت‌های جشنواره گفت: «در مورد چهار پنج فیلم حدس می‌زنیم استقبال در حدی باشد که احساس کنیم نیاز به تعیین سئانس فوق‌العاده است. از مخاطبان می‌خواهیم به جای تهیه بلیت از بازار سیاه با قیمت بالا، منتظر نمایش فو‌ق‌العاده این کارها باشند. این موضوع با تهیه‌کنندگان آثار هماهنگ شده است.»
 
خزاعی درباره شرایطی که به واسطه صدور دستور انحلال خانه سینما پیش از برگزاری جشنواره فیلم فجر به وجود آمده، گفت: «من سعی کردم افراط و تفریط نداشته باشم و به هیچ عنوان وارد مسائل سیاسی نشوم. تیم اجرایی جشنواره از میان بچه‌های صنوف هستند. تلاش من بر این بوده اعتماد اهالی صنوف نسبت به جشنواره دستخوش تغییر و تحول نشود. بر همین اساس است که دو ماه قبل دیدیم بچه‌های صنوف گفتند جشنواره فیلم فجر عید سینماست.»
 
او همچنین در مورد دیگر سئوالی که به موضع‌گیری خزاعی در مورد خانه سینما اشاره داشت، گفت: «من اگر یک درصد احتمال می‌دادم قرار است اتفاقات به این ترتیب پیش برود چرا باید برای دیدن صنوف به خانه سینما می‌رفتم. اکنون جشنواره فیلم فجر برای من مهمترین مسئله است و در این میان من کاری ندارم آقای عسگرپور می‌رود یا می‌ماند. تلاش من آن است که جشنواره خوبی برگزار کنم. امیدوارم استقلال مورد نظر را در مورد این جشنواره در خروجی‌های آن ببینید.»
 
57243
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 196265

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 13 =