از سال 76 تاکنون هزینه سرانه ریالی مصرف داروی هر ایرانی از 23 هزار ریال به 346 هزار ریال رسیده و 16 برابر شده و میزان مصرف داروهای خارجی نیز 3 برابر شده است.

شهاب‌الدین صدر رئیس سازمان نظام پزشکی گفـت: دریک بررسی صورت گرفته تعداد کل داروهای مصرفی در 12 سال ( از سال 76 تا 87) هر ساله دارای سیر صعودی بوده است و تقریباً تعداد داروهای مصرفی 2 برابر شده است. البته روند رشد هر سال متفاوت است. در عین حال داروهای تولید داخل مصرفش 2 برابر شده و مصرف داروهای وارداتی نیز در این بین 3 برابر شده است.
به گزارش خبرآنلاین،وی افزود: نرخ سرانه مصرف دارو در این 12 سال هر ساله افزایش داشته و از 266 عدد دارو به 453 عدد افزایش یافته است. داروهای تولید داخل در سال 76 حدود 27 برابر داروهای وارداتی بوده است و در سال 87 این نسبت به 19 برابر رسیده است.
وی در پاسخ به اینکه وزیر بهداشت گفته مبدعان و تولید‌کنندگان داروهای جدید در داخل کشور می‌توانند از 3 تا 5 سال انحصار تولید در کشور بهره‌مند شوند گفت: با توجه به هزینه تحقیقاتی این انحصار در برخی کشورها تا 15 سال هم وجود دارد اما باید در کشور برای آن قانون مصوبی داشته باشیم زیرا ممکن است با تغییر وزیر این امر اجرایی نشود.
صدر در ادامه در مورد تعرفه‌‌های سال 91 گفت: هم راجع‌به تعرفه‌های دولتی و هم غیردولتی امیدواریم با وزارت بهداشت به نتیجه نهایی برسیم البته ما مذاکراتی را هم با وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی داریم چرا که آنها معتقدند باید در این جلسات حضور داشته باشند و در صورت تشکیل شورای عالی بیمه سلامت تمام این مسائل در آنجا مطرح می‌شود که امیدواریم این امر تا پایان سال محقق شود.
وی در مورد میزان اعتبارات حوزه سلامت گفت: اعتبارات حوزه سلامت پاسخگوی حجم گسترده خدمات سلامت نیست چرا که جمعیت ما از 30 میلیون به 75 میلیون نفر رسیده در حالی که سرانه مطابق با آن رشد نکرده است. در عین حال میزان انواع تشخیص و درمان بیشتر شده که به طبع هزینه بیشتری را در پی دارد.
صدر در پاسخ به سؤالی که گفته می‌شود طرح پزشک امین و پزشک خانواده موازی‌کاری است گفت: آن چیزی که در قانون 5 ساله آمده وزارت بهداشت متولی سلامت است و اگر کسی این کار را می‌خواهد انجام دهد باید با متولی آن هماهنگی کند والا اصل اینکه سازمانی بخواهد خدماتی به مردم ارائه بدهد کار بدی نیست.
وی گفت: از طرفی اگر وزارت بهداشت طرح پزشک خانواده را که برای نظام ارجاع راهکاری اساسی است به درستی انجام دهد مردم حلاوت طرح پزشک خانواده را خواهند چشید. چرا که این طرح از زمان دولت هشتم کمی عجولانه شروع شد بدون آنکه پایلوتی صورت بگیرد و اکنون هم اشکالاتی وجود دارد که باید برطرف شود.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: در کشور ما سهم سلامت از درآمد ناخالص ملی 5.6 (GDP) است که باید به 7.5 درصد برسد. چرا که این سرانه در کشورهای همسایه 8 درصد است و در کشورهای اروپایی تا 16 درصد هم می‌رسد.
45232

 

کد خبر 194755

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۹:۳۷ - ۱۳۹۰/۱۰/۲۸
    2 0
    داروی ایرانی قیمت ش یک چهارم تایک دهم قیمت داروی خارجی است اگر پرداخت کننده این هزینه ها باشید می فهمید داروی خارجی گران که هست به جای خود اصلا آدم بااین اوضاع درآمد بیچاره می شه . همش هم تقصیر این داروخانه دارها ست زود خارجی را می چپونه توی کیسه بعضی یاشون هم یه زبونی دارن که نگو.
  • بدون نام IR ۱۹:۳۷ - ۱۳۹۰/۱۰/۲۸
    2 0
    چرا داروهای ضدسرطان را تولید نمی کنید؟
  • بدون نام IR ۱۹:۳۹ - ۱۳۹۰/۱۰/۲۸
    2 0
    ایران از نظر داروسازی فقط چندتا کارخانه تولید داروهای ضد سرطان و ضد ویروس ایدز کم دارد.