«زندگی با شیرها» نام پروژهای است با دوربینهای عکاسی کنترل از راه دور، میکروکوپترها، خودروهای صحرایی مجهز به دوربینهای دیجیتال فروسرخ، زندگی طبیعی شیرها را از زوایای دیدهنشده به تصویر خواهد کشید.
محبوبه عمیدی: فناوری به کمک مایکل نیکولز، یکی از عکاسان شناختهشده حیات وحش و همکاران نشریه معتبر نشنالجئوگرافیک آمده تا رؤیای 10 ساله او را تحقق بخشد. نیکولز سال میلادی آینده باز هم به سرنگتی در تانزانیا خواهد رفت تا اینبار به کمک میکروکوپترهایی که از راه دور کنترل میشوند، دوربینهای عکاسی تعبیهشده در خودروهای صحرایی کوچک و دوربینهای دیگری که جابهجا پنهان شدهاند، عینکهای دید در شب و دوربینهای فروسرخ پیشرفته، تصاویری از زندگی شیرهای این منطقه تهیه کند که در نوع خود بینظیر هستند. او می گوید: «هدف از این پروژه که تعدادی از بهترین کارشناسان در آن مشارکت دارند، چیزی فراتر از نمایش طبیعت است. ما می خواهیم زندگی شیرها در طبیعت را از زاویهای به نمایش بگذاریم که تاکنون کسی ندیده است». این تصاویر که زندگی شیرها را در طبیعت بکر سرنگتی به تصویر خواهند کشید و اثر نامطلوب حضور انسان در قلمرو آنها را در سالهای اخیر به وضوح نشان خواهند داد، در سال 2013 / 1392 توسط نشنال جئوگرافیک منتشر خواهند شد.
دوربینهای عکاسی کنترل از راه دور
دوربینهای عکاسی متعددی که در گوشهوکنار دشت پنهان میشوند تا تصاویر زیبایی از حیات وحش، مخصوصا پستانداران شکار کنند، یکی از ابزارهای اصلی عکاسی حیات وحش هستند. نیکولز مهارت خاصی در استفاده از آنها دارد و موفق شده به کمک بخش مهندسی عکس نشنال جئوگرافیک، این دوربینها را از انواع منفعلی که تنها با عبور حیوانات از نزدیکی آنها فعال شده و عکاسی میکنند، به دوربینهای کنترل از راه دوری تغییر دهد که تصاویر را به صورت زنده ارسال میکنند و امکان نظارت بر آنها از فاصله نزدیک وجود دارد. در نتیجه او و همکارانش میتوانند این دوربینها را در مسیر مهاجرت شیرها و عبور آنها از عرض رودخانه تعبیه کنند و در حالی که تصاویر را به صورت زنده مشاهده میکنند، درست با آغاز زمان حرکت شیرها و پرش آنها از صخرهها برای ورود به رودخانه عکاسی را آغاز کنند. این مرحله شامل تهیه فیلم از عبور شیرها و عکاسی از پرشهای بلند آنها از صخرهها و شنا کردن در آب خروشان رودخانه خواهد بود.
میکروکوپترها و دوربینهای پرنده
شیرها عادت جالبی دارند. آنها برای آفتابگرفتن به ارتفاعات مشرف به دشت پهناور سرنگتی میروند. نیکولز میخواهد از این زمان استفاده کند و آنها را از دریچه نگاه پرندگان در حالی که آفتاب گرفتهاند، عکاسی کند. او برای عکاسی از ارتفاع به چیزی بیشتر از ایستادن در برابر گله و فشار دکمههای دوربین نیاز خواهد داشت. برای این منظور میکروکوپترهایی طراحی شدهاند که میتوانند دوربینهای دیجیتال سبک با وضوح تصویر 18 مگاپیکسل را در ارتفاع 4.5 متری به پرواز درآورند و با استفاده از عکسالعمل شیرها به صدای ابزارهای کوچک پرنده، رؤیای تماشای گله شیرها از دریچه نگاه پرندگان را نیز محقق کنند. برای ثبت اطلاعات این پروازهای احتمالا 10 دقیقهای، کارت حافظه 16 گیگابایتی پیشبینی شده است. تیم فنی و گروههای بسیار دیگری برای اجرای این ایده و گرفتن عکسهایی از طبیعت که تاکنون دیده نشدهاند، ساعتها وقت صرف کرده و امیدوار است نتیجه همان چیزی باشد که انتظار میرود.
دوربینهای فروسرخ و عکاسی در شب
شیرها شکارچیان شب هستند و به همین دلیل عکاسی از آنها و محیط زندگیشان در شب با نور مرئی میتواند به چالشی بزرگ برای عکاسان تبدیل شود. نیکولز و همکارانش برای اینکه در هنگام عکاسی از شیرها شانس ثبت رفتارهای طبیعی آنها و زندگیشان در شب را از دست ندهند، تعدادی دوربین دیجیتال را به دوربینهای فروسرخ تبدیل کردهاند. آنها برای این کار فیلترهای فروسرخ و کاهنده پدیده یا anti-aliasingرا از دوربینهای دیجیتال جدا کرده و با ایجاد تغییراتی فیلترهایی را اضافه کردهاند تا علاوه بر نور مرئی امکان عکاسی با پرتوهای فروسرخ نیز فراهم شود.
کنترل پروژه از درون خودرو
نیکولز و همکارانش برای حرکت در دشتهای سرنگتی، کنترل تمامی ابزارها و شارژ آنها یک خودروی شاسی بلند با باتری اضافه در اختیار دارند که گوشهگوشه آن پریزهایی برای شارژ دوربینها و دیگر ابزارهای الکترونی تعبیه شده است. تمامی تصاویر به صفحات نمایش این خودرو منتقل میشوند و امکان کنترل میکروکوپترها و تمامی دوربینها تعبیه شده در سرتاسر منطقه از طریق این خودرو وجود دارد. تمامی ابزارهایی که از این خودرو خارج میشوند ضدآب و ضدگرد و خاک هستند.
نصب دوربین روی خودروهای کنترل از راه دور
نیکولز نهتنها عکاسی از دریچه نگاه پرندگان را در برنامه خود گنجانده بلکه تلاش خواهد کرد از چشمانداز و دریچه نگاه شیرها نیز به رفتارهای آنها نگاه کند. او برای این منظور خودروهای صحرایی کوچکی را که با کنترل از راه دور کنترل میشوند در اختیار دارد که میتوانند از دوربین فیلمبرداری گرفته تا دوربینهای عکاسی و فروسرخ و دیگر تجهیزات مورد نیاز را با خود حمل کنند. هر کدام از این خودروها بیش از 20 کیلوگرم وزن دارند و بدنه محکم آنها به نحوی طراحی شده که میتواند به خوبی از تجهیزات حساس الکترونیکی درون آنها محافظت کند. سرعت این خودروها کاهش پیدا کرده و میتوانند بسیار آرام و بیصدا حرکت کنند، دوربین نیز به صورت لحظهای تصاویر را ارسال خواهد کرد و امکان تغییر مکان یا زاویه آن توسط کنترل از راه دور وجود خواهد داشت. این دوربین که پوشیدهشده توسط فایبرگلاس است و روی سقف خودروها تعبیه خواهد شد، میتواند تا حد امکان به تولهها و خانواده آنها نزدیک شده و عکاسی کند. نیکولز ماه آینده با تمامی این تجهیزات به سرنگتی باز خواهد گشت تا فیلمبرداری و عکاسی سری فوقالعاده «زندگی با شیرها» را آغاز کند. او امیدوارست این خودروها آنقدر مقاوم باشند که از بازی تولههای بازیگوش یا حمله شیر نری که از قلمرواش محافظت میکند، جان سالم به در ببرند.
53273
نظر شما