جستجو برای حیات فرازمینی انواع مختلفی دارد؛ از جستجوی علایم رادیویی گرفته تا ارسال کاوشگرها به اقصی نقاط کیهان. اما شاید بتوان با جستجوی روشنایی مصنوعی این موجودات، آنها را زودتر پیدا کرد!

محمود حاج‌زمان: جستجو برای حیات فرازمینی در کیهان انواع مختلفی دارد؛ از جستجوی سیگنال‌های رادیویی که توسط پروژه ستی انجام می‌شود گرفته تا ماه‌نوردها و کاوشگرهایی که به اقصی نقاط کیهان فرستاده می‌شوند. اما به گفته گروهی از محققان دانشگاه‌های هاروارد و پرینستون، اگر تمدن‌های هوشمندی که ما به دنبال آنها می‌گردیم واقعا وجود داشته باشند، شاید بتوانیم این کار را به معنای واقعی کلمه با نگاه کردن به آنها انجام دهیم. تمدن‌های بیگانه‌ای که در نور ستارگان خود تکامل یافته‌اند، احتمالا به صورت مصنوعی نیز شهرهایشان را روشن می‌کنند و ما باید بتوانیم آنها را با جستجوی روشنایی در سمت تاریک سیارات فراخورشیدی پیدا کنیم.
به گزارش پاپ‌ساینس، آبراهام لوئب از دانشگاه هاروارد و ادوین ترنر از دانشگاه پرینستون در تازه‌ترین مقاله خود خاطرنشان کرده‌اند که اگر تمدن‌های بیگانه وجود داشته باشند کاملا محتمل است که فضای اطراف سیاره خود را به طور مصنوعی روشن کرده باشند؛ همانند کاری که ما انجام داده‌ایم. و اگر آنها این کار را انجام داده باشند، حتی در فواصل نجومی نیز این نور از روشنایی طبیعی قابل تمیز دادن است.
سیاره‌ای که به دور ستاره خود می‌چرخد، هم‌زمان با گردش در مدار بیضوی خود نور طبیعی ستاره مادرش را به صورت قابل پیش‌بینی منعکس می‌کند. اما اندازه‌گیری‌های مربوط به نور مصنوعی نسبتا ثابت هستند. بنابراین سیاره‌ای که هیچ نور مصنوعی در آن وجود ندارد، باید در مقایسه با شهری که به خوبی چراغانی شده، تغییرات نوری متفاوت و قابل اندازه‌گیری را منعکس نماید.
لوئب و ترنر تصدیق می‌کنند که این یک روش ناقص برای شکار تمدن‌های بیگانه دوردست است، چرا که این روش کمابیش نیاز دارد که درخشندگی سمت روشن و سمت چراغانی شده سیاره تا حدی با هم قابل مقایسه باشد. چنین حالتی بر روی زمین وجود ندارد، و احتمالا در سیارات بیگانگان فضایی نیز همین طور است. اما این تکنیک تازه در ابتدای راه است و می‌توان استراتژی‌های جستجوهای آینده بیگانگان فضایی را بر پایه آن بنیان نهاد.
علاوه بر این، برای اجسام نزدیک‌تر به منظومه شمسی می‌توان به اندازه‌گیری‌های نوری تکیه کرد. بهترین تلسکوپ‌های نوری ما می‌توانند در سیاره یا سیارکی که تا فاصله 50 واحد نجومی از زمین قرار دارد، شهری به اندازه توکیو را شناسایی کنند. این به آن معناست که ما بدون استفاده از تکنیک‌ها و فوت‌وفن‌های ریاضی، واقعا می‌توانیم شهری به اندازه توکیو را در فاصله‌ای به دوری کمربند کویی‌پر مشاهده کنیم.
 53275

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 184019

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 8 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مریم.ف NL ۲۰:۳۰ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۸
    3 6
    حالاهی کاخ سفیدبیانیه بده که یوفو وئی تی وجودنداره!ماکه نتمون رو دراختیار ستی گذاشتیم بلکه ردی بگیره وماهم خوشحال شیم :)
    • بدون نام IR ۰۲:۳۴ - ۱۳۹۰/۰۸/۲۳
      6 1
      جناب سرکار مریم ف خواهشا طوری بیان بفرمایید که درست حالیمون بشه متشکریم
    • بدون نام IR ۱۶:۵۴ - ۱۳۹۰/۰۸/۲۸
      4 1
      جناب بدون نام! احتمالا منظور خانم ف. این بوده که می تونین کامپیوترتون رو از طریق نت در اختیار پروژه های تحقیقاتی در مورد موجودات فضایی قرار بدین تا از پردازندش برای این تحقیقات استفاده بشه... البته وقتی خودتون استفاده نمی کنید از کامپیوتر...
  • مهدی IR ۰۰:۲۲ - ۱۳۹۰/۰۸/۱۹
    4 1
    من مطمئنم ای تی ها وجود دارند. با کمال میل حاضرم به عنوان نمونه آزمایشی باهاشون همکاری کنم :)
  • ساشا IR ۰۱:۱۲ - ۱۳۹۰/۰۸/۲۳
    2 1
    با وجود اینکه تخمین زده میشه هزاران سیاره قابل زیست همچون زمین فقط در کهکشان راه شیری وجود داشته باشه، قدرت پیشرفته ترین تلسکوپ ها فقط در حدی است که سایه یک سیاره را مانند نقطه ای در یک پس زمین مشاهده کنند. با کیفیت ترین عکسی که از حدود 400 سیاره کشف شده در طی 20 سال گذشته موجود است، یک نقطه بی شکل بر روی یک صفحه سیاه است. من شک داردم که حتی تلسکوپ عظیم جیمز وب که 5 سال دیگر جایگزین هابل شود بتواند تصویر واضحی از سیارات بگیرد، چه برسد که بخواهیم نور شهرهایشان را ببینیم. این آقای دکتر در مورد آینده ی دور مانند 20 سال دیگر صحبت میکند.
  • ساشا IR ۰۱:۵۱ - ۱۳۹۰/۰۸/۲۳
    3 1
    کویی پر نه، کایپر درسته.
  • سید IR ۰۳:۱۶ - ۱۳۹۰/۰۸/۲۷
    1 0
    من28 ساله از مرند.خدمتتون عارضم الان ساعت 3 بامداده و 1 شی ابر مانند بیضی شکل ازحدود ساعت1بامداد با سرعت سرسام اوری در اسمان شهر در حال پرسه زدنه. جالب اینکه هر از گاهی می ایستد و درست از مرکزش 1شی ستاره مانندی چند چشمک میزند و باز به صورت دورانی حرکت میکند. خوشحال میشم هگه کمی بهم اطلاعات بدین
    • خپیت IR ۱۸:۴۳ - ۱۳۹۰/۱۱/۲۳
      7 0
      بیدار شو.....