نایف در سال 1933 در شهر طایف به دنیا آمد و در طول زندگی اش تا کنون سمت های ذیل را برعهده داشته است:
· استاندار ریاض 1953 تا 1954.
· معاونت وزارت کشور 1970.
· وزارت مشاور در امور داخلی (امنیتی) 1970 و رئیس شورای عالی اطلاعات.
· وزارت کشور از سال 1975 تا کنون
اگرچه گفته می شود که او نسبت به برادرانش کارکرد مناسبی در اداره امور داشته است اما به برادرانش نیز وفادار یوده و در ضمن از حمایت برادر تنی خویش فهد بن عبدالعزیز نیز برخوردار بوده و این امر به قدرت و نفوذ او به شدت افزوده است.
بعد از مرگ فهد در 1 آگوست 2005 و اشغال پست پادشاهی توسط عبدالله، او سومین شخصیت قدرتمند عربستان شد اما در بحث جانشینی ملک عبدالله، در رتبه پنجم قرار گرفت ولی نسبت به برادر بیمار و مریضش شاهزاده سلطان – ولیعهد متوفی– نفش فعال تری در رتق و فتق امور پادشاهی عربستان داشت. اگرچه بسیاری از مسئولیت های وزارت کشور را به برادر و معاونش شاهزاده احمد و پسرش – معاون وی در امور امنیتی شاهزاده محمد بن نایف - تفویض کرده است.
سلطان بن عبدالعزیز که از مدت ها از سرطان رنج می برد و نهایتا چند روز پیش از دنیا رفت در اظهاراتی گفته بود که «فقط مرگ می تواند بین او و سمت رسمی اش جدایی بیاندازد» و اینک این حادثه روی داد. پیش از مرگ سلطان 7 عضو سدیری به شور نشسته و مصلحت را در تعیین نایف به عنوان ولیعهد دوم دیده بوند و حالا که سلطان مرده او نهایتا سکان دار این سمت شد.
نایف در طول این سالها در مقایسه با برادرانش کارکرد بهتری در اداره امور داخلی کشور بخصوص در برخورد و سرکوب القاعده از خود نشان داده بود.
وی در ایجاد توازن در خانواده به ویژه هنگام درگیریها و اختلافات شدید میان فهد و سلطان بنعبدالعزیز و خنثی کردن اقدامات و فعالیتهای مخفیانه سلطان علیه فهد نقش فعالی ایفا کرد و سکته قلبی فهد در سال 1995 و مرگ وی در سال 2005 تضعیف شدید قدرت نایف در داخل خاندان آل سعود را درپیداشت.
نایف در مقایسه با سلطان بن عبد العزیز، و ملک عبدالله نقش فعالتری در اداره امور پادشاهی عربستان داشت، با اینکه بسیاری از مسئولیتهای وزارت کشور را به احمد بن عبدالعزیز، برادر و معاونش و محمد بن نایف پسرش سپرده است.
وی علاوه بر اینکه سمت وزیری کشور عربستان را برعهده داشت، حدود 20 منصب رسمی و افتخاری دیگر به او داده شده بود که مهمترین آنها؛ ریاست افتخاری شورای وزیران، ریاست کمیته عالی حج، ریاست کمیته مبارزه با مواد مخدر، ریاست شورای عالی مقابله با بحران، ریاست شورای عالی امور اسلامی و عضویت در شورای بیعت است.
نایف بن عبدالعزیز بر خلاف دیگر شاهزادگان سعودی از جمله سلطان بنعبدالعزیز که 17 همسر داشت، تنها 3 بار ازدواج کرده، یکی از همسران خود را طلاق داده و دارای 5 پسر و 5 دختر است.
تا سال 2011 نایف 2 بار هدف حملات انتحاری القاعده در عربستان قرار گرفته اما زنده مانده است .
گفته می شود که نایف یک سلفی افراطی و نزدیک به رهبران وهابی است. او همچنین برخلاف برادرش ملک عبدالله که اعلام کرده بود قصد اصلاحاتی در ساختار اجتماعی و سیاسی عربستان دارد چندان تمایلی به این کار ندارد.
از جمله اینکه نایف همچنان مخالف مشارکت زنان در انتخابات و صحنه های سیاسی و اجتماعی است و از این رو فردی کاملا سنتی و مذهبی افراطی محسوب می شود و برخی معتقدند پادشاه شدن او به قدرت طالبان در افغانستان می افزاید.
26149
نظر شما