منطقه رو-مارافسای یکی از زیباترین مناظر آسمان شب است؛ اما این‌بار سحابی‌های رنگارنگ این منطقه نشانه‌هایی از وجود آب‌اکسیژنه در خود آشکار کرده‌اند که می‌تواند راز پیدایش مولکول آب را برملا کنند.

رو-مارافسای منطقه‌ای مملو از سحابی‌های غنی از هیدروژن و هلیوم است که 400 سال‌نوری با زمین فاصله دارد. انقباض‌های موضعی در این سحابی‌ها منجر به تشکیل پیش‌ستارگانی شده که در آینده نه‌چندان دور روشن می‌شوند. اما آ‌ن‌چه در روزهای اخیر این منطقه را به صدر اخبار علمی جهان بازگردانده، کشف مولکول‌های آب اکسیژنه(H2O2) در این منطقه است که برای نخستین‌بار در تاریخ اخترشناسی انجام می‌شود.

این ماده میان‌ستاره‌ای را تلسکوپ اپکس APEX در منطقه مشخص‌شده با دایره قرمز کشف کرده و دانشمندان رصدخانه جنوبی اروپا از کشف آن بسیار شگفت‌زده شده‌اند. هرچند ساکنان زمین از آب اکسیژنه برای سفیدکردن مو و زدودن آلودگی‌ها استفاده می‌شود، اما این ماده تحت شرایط خاصی می‌تواند با هیدروژن واکنش داده و آب تولید کند. شاید این مکانیسم بتواند چگونگی پیدایش آب در منظومه شمسی را که 4.5 میلیارد سال پیش اتفاق افتاد، توضیح دهد.

در این تصویر که با رنگ‌های غیرواقعی به نمایش درآمده، ستاره پرنور قلب‌العقرب را به رنگ زرد-نارنجی در پایین تصویر می‌بینید و در سمت راست آن، خوشه ستاره‌ای کروی M4 را مشاهده می‌کنید که 12.7 میلیارد سال از عمر آن می‌گذرد.

5353

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 162335

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 13 =