فارس نوشت:

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درباره جلسه کمیسیون جهاد اقتصادی مجلس با بهمنی گفت: سیاست فروش سکه و ارز بانک مرکزی برای جمع‌‌آوری نقدینگی ناشی از تزریق 14 هزار میلیارد تومانی مسکن مهر بوده است.

جعفر قادری در مورد نشست روز قبل کمیسیون جهاد اقتصادی افزود: سؤال نمایندگان در کمیسیون جهاد اقتصادی از آقای بهمنی رئیس کل بانک مرکزی این بود که چرا نرخ ارز یک باره افزایش و بعد یکباره کاهش پیدا کرد و این نوسان به خاطر چه بوده است.
وی افزود: این نوسان و عدم اطمینان بازار باعث سفته‌بازی و سوء استفاده عده‌ای می‌شود و مسئولان بانک مرکزی پاسخ دادند، سیاست جذب نقدینگی سرگردان بازار باعث فروش سکه و ارز در بازار شد.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه تأکید کرد: براساس گزارش بانک مرکزی نرخ رشد نقدینگی در سال گذشته 29.5 درصد، در سال 89 حدود 25.5 درصد و در سال 88 حدود 24.5 درصد بوده است و رشد نقدینگی بالا در سال گذشته به خاطر این بود که 14 هزار میلیارد تومان تسهیلات برای مسکن مهر پرداخت شد.
قادری افزود: براساس گزارش بانک مرکزی 7 هزار میلیارد تومان از این رقم به وسیله انتشار اوراق مشارکت و بقیه خطوط اعتباری بانک مرکزی برای بانک‌های عامل بود که این امر به منزله رشد پایه پولی تلقی می‌شود و با ضریب تکاثر افزایش 4.5 برابری نقدینگی خواهد داشت، بنابراین براثر تزریق این 7 هزار میلیارد تومان حدود 28 هزار میلیارد تومان نقدینگی در سال گذشته افزایش یافت.
قادری افزود: سیاست بانک مرکزی برای جمع‌آوری نقدینگی سرگردان از بازار و جلوگیری از بروز تورم بالا بوده‌ است.
قادری در پاسخ به این پرسش که بانک مرکزی چه برنامه‌ای برای پول‌های سرگردان جمع‌آوری شده از دست مردم دارد، گفت: قرار بود این نقدینگی در تولید به کار گرفته شود، اما متاسفانه چنین اقدامی نشده و از طرفی بانک مرکزی اعلام کرد، اختیار افزایش سود سپرده‌های مردمی را ندارد و شورای پول و اعتبار در این زمینه تصمیم‌‌گیری می‌کند.
نماینده مردم شیراز در مجلس با اشاره به ماده 99 قانون برنامه پنجم توسعه گفت: قرار بود سود سپرده‌های مردمی در بانک ها اضافه شده و به میانگین نرخ تورم سال گذشته و سال جاری برسد، اما شورای پول و اعتبار اجازه افزایش نرخ سود سپرده را نداده است و بانک مرکزی قدرت مانور ندارد.
وی در عین حال تأکید کرد: بانک مرکزی از ابزارهای در دست خود مانند تعیین نرخ ارز سیاست مناسبی اتخاذ نکرده و می‌توانست با تحلیل و دقت بیشتری این سیاست‌ را اجرا کند، اما کم دقتی باعث نوسان شدید و التهاب بازار ارز در کشور شد.
قادری افزود: در جلسه کمیسیون جهاد اقتصادی مجلس آقای بهمنی حضور پیدا کرد و مهمترین محورها در باره مبادلات ارزی، واردات کالا و تکنولوژی و مسائل ارز خارجی بود.
وی گفت: نمایندگان مجلس تأکید داشتند مسائل ارزی که به صورت تهدید جلوه می‌کند باید تبدیل به فرصت شود و درجهت تقویت تولید داخل استفاده شود.

/3131

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 159985

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 8 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۱:۵۷ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۷
    0 0
    فاتحه این سیاست اقتصادی را باید خواند
  • بدون نام IR ۱۲:۳۹ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۷
    0 0
    ببينيد دلار چند خواهد شد؟
  • بهنام IR ۱۴:۲۳ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۷
    0 0
    با تشكر از شما
  • فضول GB ۱۶:۴۹ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۷
    0 0
    ايا مي دانند با چنين سياستهايي چه ضربه اي به اقتصاد وارد مي كنند يا نه؟
  • بدون نام IR ۱۶:۵۸ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۷
    0 0
    میبخشید پس پول فروش نفت و بنزین که 4 برابر تا 7 برابر شده و سایر اقلام صادراتی چه میشود ؟؟؟؟؟؟
  • بدون نام IR ۱۹:۵۸ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۷
    0 0
    فروش دلار فقط درمرز خروج برای مسافر.
  • بدون نام IR ۲۰:۰۰ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۷
    0 0
    فروش ارز فقط درمرز خروج برای مسافر.چه هوایی یا زمینی
  • قرقی IR ۰۶:۳۱ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۹
    0 0
    توجیه اقتصادی؟ آیا مردم باور میکنند ؟
  • رضا IR ۰۶:۵۳ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۹
    0 0
    اين جهاد اقتصاديه؟ يا ضربه به اقتصاد